Halott hangok reklámjai

Lehet, hogy most megköveznek néhányan, de régóta foglalkoztat egy kérdés, amit ki kell mondanom: Jó-e, ha halott színészek hangjaival ajánlanak nekünk mindenféle terméket a cégek??

Szerintem nem!!!! Sőt, nagyon nem….

Hirdetések

Már nem első alkalommal találkozom olyan reklámmal, ahol olyanok kérnek engem pénzköltésre, akik SAJNOS már nincsenek köztünk.

Persze, közbe vághatna bárki, hogy akkor a filmek szinkronját is cseréljék?? Azt nem….

A reklámot nem tartom művészi alkotásnak legyen az bármilyen jópofa vagy szellemes, de akkor is csak egy segédeszköz a kassza megcsapolására. Szóval, ezt tehetnék olyanok, akik életben vannak. Mert a hideg kiráz, amikor azt hallom, hogy ne gondolkozz, csak fizess és közben az jár a fejemben, hogy úristen ezzel az emberrel meg mi történt. Lehet, hogy a cégtől is elmegy a kedvem!

Lehet, hogy csak én érzem ezt problémának, de talán nem vagyok egyedül. és, ha már egy szinkronos oldalon vagyunk, akkor talán még aktuális is. Valahol ez is része annak a probléma halomnak, amely ezt a szakmát nyomasztja. Mert persze egy hangot lecserélni nem lehet csak úgy, hanem valakinek ki kell fizetnie az árát. Talán a céget nem izgatja, hogy változás történt a szereposztásban, vagy az is lehet, hogy a PR-s nem is tud a történtekről. De itt léphetne mondjuk az a stúdió, ahol a munka készült, és jelezhetné a helyzetet.

Sajnos, a szappanopera mentes színészek halálhíre leginkább a szakmát rázza meg, azon kívül nem sok mindenki hall róluk. Ezért lehet, hogy az adott cég, adott szakemberének sincs halvány fogalma arról, hogy kik is adták hangjukat az ő nagyszerű termékeihez.

(Bár lehet, hogy van, és a hang megtartásával a visszamaradottakat segítik némi jogdíj fizetéssel!! Ja, hogy az élők sem kapnak plussz pénzt?? Akkor passzolok….)

Hirdetések

Kívűlről persze könnyű pofázni, mert nem az én pénztárcámról van szó.

Ám, ha rajtam kívűl mást is zavar ez a helyzet, akkor lehet, hogy értelme lenne elgondolkodni valamilyen megoldáson. Az elhunyt tisztessége sem csorbulna így a továbbiakban, és az oldal szerkesztője is nyugodtan hajthatná álomra a fejét….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Németh Borit akarom

sze nov 26 , 2008
De most azonnal! Na persze csak a hangját. Meghallani és megszeretni csak egy pillanat műve volt. A született nő hangja. Bárki mellé osztják be "párnak" az illető színésznő rögtön szebb és jobb lesz a képernyőn. Olyan mint Kovács Nóra a negyvenes korosztályban. Szinte minden méretű, színű és formájú színésznő mellé kiválóan illik. Tizennyolctól-negyvenig szinte mindenhol jól megállja a helyét.