Orosz Helga – Steve Hall

Évek óta szeretem a hangját. Sok esetben ő volt nekem az igazi nő magyar megszólaltatója. Hallottam szőkén, barnán, vörösen, magasan, alacsonyan, de minden esetben a valódi nő megtestesítőiként. Szerencsés orgánumának köszönhetően a szinkronban nem öregedett egy másodpercet sem, valószínűleg még évekig hallhatjuk különböző szépségek megszólaltatójaként.

Hirdetések

Amikor találkozunk, sugárzik róla, amiket a fentiekben összefoglaltam. Nem is a külső megjelenés, hanem a belső összhang, ami megfog, ami felkelti a figyelmemet.
Stevie-ként nehéz helyzetben kerül a Droversre:

– A kollégák mesélték, hogy mennyi minden történt az első három sorozatban – mondja. Nehéz volt egy már összeszokott társaságba új szereplőként bekerülni. Ráadásul, nemsokkal a belépésem után történt az a tragédia, ami sokáig kihatással volt a rajongókra. Stevie először, mint Claire másolataként jelent meg, de aztán kezdett kialakulni a saját karaktere. Egyszerre kemény, és öntudatos, ám ugyanakkor rengeteg sebezhető pontja is van. Éppen ezért szimpatikus. Remélem a továbbiakban fogunk még „együtt” dolgozni, és akkor lesz időm jobban megismerni.

– A történet kevésbé nőies helyszínen játszódik? Mennyire vonzó számodra egy ilyen környezet, a vidéki élet?

– Elfogadható számomra a környezet, bár mostanában nem gondolkodom ilyen irányú helyváltoztatáson?

– Amennyiben találkoznál a Stevie-t alakító színésznővel mire lennél kíváncsi vele kapcsolatban?

– Mivel még sokat nem tudok róla, így talán megérdeklődném, hogy neki milyen típusú férfiak tetszenek? Nekem a sorozatban lévők nagyon rendben vannak, mindegyik karizmatikus és szimpatikus is.

– Sorozatok sokasága, és filmek tömege van a hátad mögött. Melyek voltak azok, amelyekre valamiért szívesen emlékszel vissza?

– Inkább szereplők, karakterek voltak számomra emlékezetesek. Szívesen szinkronizáltam Michelle Pfeiffert, vagy Angelina Jolie-t is. Én voltam Lara Croft magyar változata. Nem volt könnyű munka, mivel az amerikai színésznő nagyon visszafogottan beszélt, és nekem is igyekeznem kellett minél jobban hozzáidomulni. Csináltam már Marilyn Monroe és Sharon Stone szinkronját is. Mindegyik annyira eltérő személyiség, hogy lehetőség nyílt sokféle hangot használni.

– A szinkron mellett a szerencsés nézők színházban is láthatnak!

– Igen, több helyen is játszom egyszerre. Jelenleg a Merlin Színházban, és Budaörsi Színházban is dolgozom. Szereplője vagyok a Thália Stúdió 5. Sally, és A 8. napon című darabjainak. Valamint a Ruttkai Éva Színház: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadásának.

– Véleményed szerint, aki olyan sokat szinkronizál, mint te, nevezhető-e szinkronszínésznek?

– Semmiképpen sem! Nálunk színészek vannak, akik vagy színházban, vagy filmen szerepelnek, és vannak, akik sokat szinkronizálnak. Ez szerintem ennyire egyszerű!

Hirdetések

– Családod, hogyan fogadja a hangodat?

– Már megszokták, hogy sok helyen hallhatnak. Egy-egy komolyabb munkánál persze véleményeznek, és örülnek, mert legtöbbször elégedettek az eredménnyel. Annával, a testvéremmel, viszont rendszeresen megkonzultáljuk a másik „alakítását”, és amikor lehet, segítünk is egymásnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Orosz Anna - Sandra Kinsella

pén nov 28 , 2008
Amikor először meglátom, a szeme tűnik fel. Nagyon kék és nagyon nyitott tekintettel figyel. Néhány másodperc után már úgy érzem, mintha ezer éve ismerném. Persze aztán rájövök, hogy miért, hiszen a színésznő külsőleg igen emlékeztet Sandrára. A mozdulatai, az arcmimikája, de legfőképpen a tekintete. Végig a beszélgetés során nagyon figyel, és nagyon kedvesen válaszol minden kérdésre. A hangja ugyanolyan, mint a televízió hangszóróján keresztül, ám élőben valami mást is meghallok benne.