Star Wars szinkron

A sith-ek bosszúja bemutatója, után Anakint és Padmét faggattuk, akik a film budapesti díszbemutatója után Palpatine császárral ültek be a Lurdy Házba egy kávéra, mintha az azt megelőző másfél órában mi sem történt volna közöttük. Hamar kiderült, hogy Anakin Pokrivtsák Mónikára féltékeny, Padmé pedig a fiába, Luke-ba szerelmes.

(Az INDEX nyomán)

Hirdetések

Moser Károly (Anakine Skywalker)
"Megműtöttek, rámrakták a maszkot, és azután már Kránitz Lajos hangján szólaltam meg" – részletezte felindultan Anakin Skywalker A sith-ek bosszúja megtekintése után Darth Vaderré változását az Indexnek. Pontosabban Anakin magyar hangja Moser Károly volt felindult. Moser egyébként négy éve szinkronszínész és legnagyobb szerepe eddig Anakin volt, igaz, hogy már a Klónok támadásában is.

Móser Károly"Nagyon összeértem Vaderrel – mentegetőzött rögtön utána a személyes hangért. – Amikor kijöttem a vetítésről, kezem-lábam remegett, hogy hogy bántották szegény Vadert, mert nagyon bántották, és úgy éreztem, mintha engem bántottak volna." Aztán később javított: "Anakint, Anakint sajnáltam" – amivel csak meggyőzte az Indexet arról, hogy valóban azonosult a hasadt személyiséggel.
Hayden Christensen Moser szerint nagyon sokat fejlődött színészileg az előző részhez képest: "Christensen és Portman úgy próbálták párosban félrevonulva a jeleneteket, mintha színházi darabra készültek volna" – ecsetelte a szinkronszínész, aki megnézett pár filmet a forgatásról. "Amúgy ez lett magasan a legjobb Star Wars-film – tette hozzá. – Sokat szidták Lucast, hogy csak pénzt keres az új részekkel, és hogy egy újabb egy bőrt akar lehúzni a történetről, de most nem erről van szó. Ez egy mélylélektani dráma lett akciójelenetekkel."'A szerelmem volt, és most az anyja lehetek'

Zsigmond Tamara (Padmé Naberrie-Skywalker)

Hirdetések

A gyerekszínészként felnőtt Zsigmond Tamara a Csillagok háborúját tartja továbbra is abszolót csúcsnak, az első háromként leforgatott résznek még bátyja hatása alatt vált rajongójává. "Kislányként csak szerelmesen álmodoztam Luke Skywalkerről, most meg az anyja lehettem" – mondta lelkesen az egyébként Kelly Bundy hangjaként elhíresült színésznő.

Zsigmond TamaraPozitívan nyilatkozott a film minden aspektusáról, és számos kollégájával ellentétben ő a díszbemutató előtt is látta, mert részt vett az elővetítésen is. "Nekem a hármas a kedvencem az újak közül, mert jók a dialógusok, fokozódik a drámaiság, és jól megcsinálták benne a fiút (Anakint – a szerk.)" – magyarázta Tamara, aki mindhárom részben Padmé hangja volt.A technikai oldalról érdekességként említette a huszonnyolc éves színésznő, hogy a szinkronizálás közben a harcos jeleneteknél a szinkronszínészek sem látták a hátteret, hanem csak a blueboxban készült felvételt játszották le nekik.A cél az volt, nehogy már márciusban – a szinkronmunkálatok kezdetekor – kiderüljön, melyik szereplőnek vágják le a kezét és mivel. Bár bizonyára erre már az a szerződés is elegendő lett volna, amivel szigorú titoktartásra kötelezték őket.A számos szerződés közül Zsigmond Tamara külön kiemelte azt, amiben az összes Star Wars-szinkronizálónak biztosítani kellett a film készítőit, hogy hangjukra akár még nyolc évig igényt tarthatnak. Ha ez jelent valamit, akkor készülhetünk a VII-VIII-IX. epizódokra, amit remélhetőleg szintén a végéről kezdenek majd filmre vinni.Gőzsy Kati-Hudák Hajnal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Andresz Kati - Meg Fountain

pén nov 28 , 2008
Vidáman köszön rám, amikor összefutunk az egyik stúdió előtt. Miután túlesünk a bemutatkozáson, rögtön belevág a családi élet részleteibe. Egy perc alatt meg tudom, hogy a gyerekeit igyekszik szabad szellemben nevelni. Azt tartja fontosnak, hogy önálló egyéniséggé alakuljanak, s hogy sikerüljön nekik megmutatnia a helyes gondolkodás irányát. Ahogy megyünk befele, még az is eszembe jut, lehetne akár Meg „testvére” is, csak nem annyira szőkében.