Schmied Zoltán

A figurája a leglazább a sorozatban. Könnyedd kis viccek, gyors poénok gyakran elhagyják a száját. Talán nem is baj, hogy egy ilyen szereplő is van ebben a sorozatban – töprengek, miközben a találkozónkra sietek. A Nemzeti Színház büféjében ülünk le beszélgetni. Mivel az idő még kellemes, így könnyed pólóban és farmerben – széles mosollyal az arcán – fogad. Semmi komolyság, csak könnyedség, pont amilyen a filmbeli karaktere.

Hirdetések

– Azért lett szimpatikus a fiú – meséli, miközben rágyújt egy cigarettára – mert üde szinfoltja a történetnek. Bírom, ahogy viccelődik, mert így nagyban megkönnyíti a különböző esetek komor felderítését.Ezért áll ő közelebb hozzám, mint a többi szereplő.
Magát a sorozatot is jónak találom, mert igényesen lett megírva a történet, a szereplők karakteresek. Ráadásul, ami szerintem még nagyon egyedivé teszi a Helyszínelők-et, az itt használt filmtrükkök tömege. Nekem nagyon tetszenek, élvezetes őket nézni. S, mivel tudom, hogy csak számítógépes effektusokról van szó, így engem nem zavar, ha néha egy kicsit „durván” alakul a látvány.

A sorozatszinkronokat azért szeretem, mert lehetőség van a karakterrel azonosulni, van idő megimerni a figurát, és hozzá lehet alakítani a hangot. Egyedi film esetén erre néhány pillanat van, így ott gyorsabban kell reagálni. Nehéz a helyzet akkor is, ha például egy fekete fiút kell megszólaltatnom, mert az ő beszédstílusuk, hanghordozásuk elüt az átlagostól.

– Rengeteget szerepelsz színpadon, folyamatosan láthatunk filmekben. Milyen szerepet tölt be az életedben a szinkron ezen munkák mellett?

– Először, főleg csak pénzkereset volt, mivel a szinpadi fellépések nem hoztak nagy bevételeket. Ráadásul a pálya elején nem is tudtam még jól szinkronizálni, így előbb kisebb szerepekkel kezdtem, majd menetközben egyre több feladatot kaptam. Ekkor már élvezni is kezdtem a munkát, ám mostanra a többi feladat mellett már nincs sok időm, így csak olyan szinkront vállalok el, amelyet valamiért fontosnak tartok.

Hirdetések

– A stúdióban dolgozó csapat összetétele mennyire befolyásolja az ilyen irányú választásodat?

– Fontos, hogy olyan kollégákkal legyek „összezárva”, akik biztosítják a minőségi munkavégzést. A Helyszínelőkben csupa olyan profi kollégával dolgozhatom, akik hosszú szinkronizálási tapasztalattal a hátuk mögött állnak mikrofon elé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Papp János - Harry Ryan

pén nov 28 , 2008
Nemcsak a neve, de a színészi munkássága is közismert hosszú évtizedek óta. Film és színházi szerepek, önálló estek sokasága van a háta mögött. Népszerű nemcsak a kollégái, de a nézők előtt is. A szinkronban főleg pozitív szerepekben hallhatjuk, mint az Elnök emberei sorozat Bartlett elnöke.