Orosz Anna – Sandra Kinsella

Amikor először meglátom, a szeme tűnik fel. Nagyon kék és nagyon nyitott tekintettel figyel. Néhány másodperc után már úgy érzem, mintha ezer éve ismerném. Persze aztán rájövök, hogy miért, hiszen a színésznő külsőleg igen emlékeztet Sandrára. A mozdulatai, az arcmimikája, de legfőképpen a tekintete. Végig a beszélgetés során nagyon figyel, és nagyon kedvesen válaszol minden kérdésre. A hangja ugyanolyan, mint a televízió hangszóróján keresztül, ám élőben valami mást is meghallok benne.

Hirdetések

– Amikor Faragó József szinkronrendező felkért a szerepre, azt mondta azért rám esett a választása, mert szerinte tudok „pimasz hangsúllyal” beszélni – meséli mosolyogva.
Én nem erre gondoltam. Nagyon kellemes a hangja, már messziről felismerhető, de néha egy kis hidegség is megcsendül a beszédében. Ez nem szándékos, ilyen a hangszíne.

– Milyennek találja Sandra jellemét – kérdezem.

– Nagyon céltudatos nő, aki mindenre hajlandó, csakhogy elérje a célját. Akár kisebb aljasságokat, gonoszságokat is elkövet a siker érdekében. Bár sok kellemetlenséget elkövet, de mégis van szerethető oldala is. Emlékszem, hogy sajnáltam, amikor elvesztette a babáját. Akkor igen esendőnek tűnt.

– Sandra is önálló földtulajdonosként éli életét, amely sok lemondással jár. Magánemberként élne-e egy hasonló lehetőséggel?

– Nem tudom! Lehet, bár ezt a családdal is egyeztetni kellene. Ez a fajta vidéki élet nagyon szigorú beosztást igényel, amit nem biztos, hogy hosszabb távon vállalnék.

– És színészként?

– Nagyon jó volt minden egyes percét csinálni. Rendszeresen járok vidékre a családdal, így nem szokatlan számomra a környezet. Szép a táj, jók a szövegek, és erősek a karakterek. Így sok munkától eltérően ez egy élvezetes munka a számomra.

– Volt-e más emlékezetes szinkron feladata?

– Igen, nagyon szerettem Renee Zellweegert megszólaltatni a Betty nővérben, vagy Charlize Theront Az ördög ügyvédje című filmben. Őt azóta többször is szinkronizáltam.

– Családja mit szól, amikor egy-egy munkával találkoznak?

– Mindig örülnek ha hallják a hangomat Rendszeresen jelzik, ha valahol, valamelyik csatornán meghallanak. Azonban nemcsak tőlük, hanem az utcán is szoktam visszajelzéseket kapni. Jó érzés, amikor egy boltban fizetéskor azzal tudok örömet szerezni egy fáradt pénztárosnak, hogy megszólalok előtte. Ilyenkor, ha felismerik a hangom, és megkérdezik, honnan ismernek, mindig szívesen válaszolok. Jó érzés, hogy csupán néhány mondattal mennyi örömet lehet okozni valakinek.

– Testvére, Orosz Helga (Stevie) is sokat hallható különböző filmekben. Kettőjük hangja nagyon hasonlít egymásra. Előfordult-e, hogy ezt valahol kihasználták?

– Nem, de az előfordult, hogy egy telefonbeszélgetésben valaki azt hitte, hogy a testvéremet hallja, pedig én voltam a vonalban. Persze ez fordítva is előfordult. Ilyenkor egy rövid hallgatás után jókat nevetünk az eseten.

Hirdetések

– Amennyiben írna valamit a Sandrát alakító színésznőnek, mit üzenne neki?

– Mivel jó színésznek tartom, aki egy népszerű sorozatban dolgozhat, ezért szívesen megismerkednék vele, hogy megbeszélhessünk néhány szakmai kérdést.

One thought on “Orosz Anna – Sandra Kinsella

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kenny-nek van miről beszélnie

pén nov 28 , 2008
A Southpark-os Kenny magyar hangja nemcsak, hogy beszél, de ért a műsorvezetéshez is, és rádiós dj-ként is megállná a helyét. Sőt, még a humora is kiváló.