Kenny-nek van miről beszélnie

A Southpark-os Kenny magyar hangja nemcsak, hogy beszél, de ért a műsorvezetéshez is, és rádiós dj-ként is megállná a helyét. Sőt, még a humora is kiváló.

Hirdetések

– Hogy kerültél bele a szinkron szakmába?

– Földessy Margithoz jártam gyerekkoromban, akinek annak idején kifejezetten a szinkronhangját ismerték inkább, mint az arcát. Dolgozott a Pannónia Szinkronban, ezért, amikor fiatalabb hangokra volt szükség, általában tőle kértek segítséget, hogy ajánljon tehetséges gyerekeket. Így tulajdonképpen a nyolcvanas-kilencvenes évek gyerek szinkronhangjai mind Margittól jöttek.

– Emlékszel az első szinkronszerepedre?

– Hogyne! Nagyon érdekes volt az első szerepem. Mintha felülről segítettek volna, mert az történt, hogy amikor első nap voltam a Pannóniában, ismerkedés céljából, Kiss Bea, szinkronrendező mutatta meg tulajdonképpen a szinkront, hogy mi hogy megy. Mondta, hogy négy órakor kezd egy ifjúsági filmet, de mielőtt jönnek a többiek, próbáljak le egy figurát. Kerestünk is egyet a filmből, és rápróbáltam. Õ megdicsért, és felajánlotta, hogy maradjak, és nézzem meg, hogy zajlik a forgatás. És az történt, hogy pont az a szereplő, akire rápróbáltam, valami véletlen folytán nem kapta meg a diszpóját, azaz az őt játszó gyerekszereplő pont hiányzott. És mondanom sem kell, én nagyon-nagyon boldog voltam.

– Könnyű volt belerázódni?

– Mondhatom, hogy már az első alkalommal azt éreztem, hogy ez is az, amit igazán szerettem volna. Úgyhogy nagyon könnyű volt.

– Számtalan sorozatban szinkronizálsz illetve szinkronizáltál, például a Dawson és a haverokban, a Vészhelyzetben, vagy a Smallville-ben. Ezek közül Te melyiket érzed legmeghatározóbbnak?

– Lényegében én mindegyiket szerettem, hol ezért, hol azért. De két olyan sorozat volt, amelyik a szívemhez közel állt, és szerencsére szerették is az emberek. Az egyik produkció, még a kereskedelmi televíziók indulásakor a Parker Lewis sohasem veszít, egy vicces, ifjúsági film. Rendkívül szerettük is csinálni, és nagyon pozitív visszhangja is volt – legalábbis azok alapján, amiket hallottam. A másik, amit a magaménak éreztem, mert – főleg az első évadoknál – magamra ismertem benne, a Dawson és a haverok volt. A figura valahogy hasonlított rám, mind külsőleg, mind belsőleg. Nem az a szokványos tinisorozat volt, hanem volt benne valami plusz, aminek köszönhetően nemcsak itthon, de a világban is méltán lett sikeres.

– A Smallville című sorozat egy elég masszív rajongótáborral rendelkezik, és egy komoly honlapot is tartanak fenn. Ők készítettek egy internetes beszélgetést Veled.

– Igen, nagyon helyesek. Folyamatosan bombáznak bennünket a kérésekkel. Múltkor volt egy elég egyedülálló, jópofa ötletük, úgyhogy természetesen benne is voltam. Amikor két év után elindult a negyedik szériának a szinkronizálása, akkor felvetették, hogy mi lenne, ha egy blogot – internetes naplót – készítenénk az oldalukon többedmagammal (Seszták Szabi, Sánta Annamária), arról, hogy hogyan folyt a forgatás. Ez érdekes lehet azoknak, akik úgy nincsenek ebben benne, de érdekelné őket, hogy miként is megy ez.

– Szólaltattál meg magyarul olyan külföldi művészeket is, akik mára alaposan befutottak. Ilyen Keanu Reeves, Leonardo DiCaprio Matt Damon, Mark Wahlberg, Tobbey Maguire. Ezeket a szerepeket valamilyen szinten komolyabban veszed, vagy minden „munkát” egyformán jól kell végezni?

– Igen, viccesen fogalmazva, „majdnem minden tini sztár megvolt nekem”. Vannak olyan filmek, amikről tudja az ember, hogy jók. Azonnal észre is lehet venni, hogy nem egy átlagos filmet csinál. Az – legalábbis engem – ki tud "elégíteni" egy jó pár hétre :-), ha egy remek kis filmben működtél közre.

– Ezek közül Te melyikre vagy a legbüszkébb? Volt olyan produkció, amiben mindenképpen benne akartál lenni?

– Voltak olyanok, amelyek a témájuknál fogva megragadtak. Ilyennek bizonyult a Végső álloms, amit én még anno moziban láttam, és nagyon tetszett, illetve a Pleasentville. Úgyhogy eléggé szorítottam, hogy gondoljanak rám a szereposztásnál, és mázlim volt, mert gondoltak :-). Élveztem mostanában a Transformers című film készítését. Illetve nyáron dolgoztunk a legutóbbi Disney-rajzfilmen, a L’ecsón, aminek szerintem nagyon jó szinkronja lett, és tündérien aranyos mese.

– Rengeteg ehhez hasonló animációs filmben szinkronizáltál már. Ezt a műfajt mennyire kedveled?

– Ha érzed, hogy ez egy aranyos mese, akkor te is jól szeretnéd csinálni. Aztán vannak elég agyament alkotások. Azokat is tisztességgel elvégzi az ember, bár néha arra gondolok, az én gyerekkoromban milyen édes mesék voltak, és most az én gyerekeimnek "ilyenek" készülnek, de mint szülõ, szelektálom is ezeket a mai rajzfilmeket rendesen, mindent nem nézhetnek meg.

– Egyre többet lehet hallani, hogy felgyorsult ez az egész, hogy úgymond „futószalagon készül a szinkron”. Így, gondolom nem kifejezetten van arra lehetőség, hogy elõre megkapjátok átolvasni a szöveget. Még a mozifilmek esetében sem?

– Nem, a mozifilmeknél sem, és ez eleve nem is jellemző. Egy idősebb színészről tudok, aki ezt kifejezetten igényli, és természetesen a kérését tiszteletben is tartják. A kiemelt produkciók esetén a tekercseket többször meg lehet nézni. Nem egy próba, egy felvétel, hanem több próba és akár több felvétel. A különbség még az, hogy mindenkit külön vesznek fel, tehát nincsen melletted partner. Ami egyik oldalról nézve, mondhatjuk, hogy jó, mert ha nagyon sokan vagyunk benne egy közös jelentben, nagyobb rá az esély, hogy valamelyikünk elrontja, és így a munkával is lassabban haladunk. Másfelől pedig azért nem jó, mert jobb, ha van ott veled valaki, tudsz vele beszélgetni, sztorizni, „jópofáskodni” vagy esetleg nevetni a másik bakiján.

– Megkapod a kezedbe a szöveget, és azonnal fel tudod venni az adott karakter stílust? Vagy emlékszel olyan esetre, amikor egyszerűen képtelen voltál azonosulni a szereplővel?

– A szinkronrendező mond egy-két információt, amit az adott karakterről tudni kell. És onnantól kezdve tiéd a pálya, hogy levedd azt a tévéképernyőről, amit az arcáról le tudsz olvasni, és összerakd a szöveggel. És alapvetően álljon össze a fejedben a történet is. Azt tudni kell, hogy nem sorban vesszük a jeleneteket. Ez az, amit az anyukám nem tud megérteni, hogy hogyan lehet a fejemben mégis egy komplett kép. Vagy, hogy hogyan tudunk úgy szinkronizálni, hogy felmondunk egy harminc másodperces jelenetet az elejéből, utána a végéből, aztán a közepéről, majd visszamegyünk megint a végére…

Egy kívülállónak tényleg érdekes lehet. De volt egy olyan figura A narancsvidék című sorozatban, ami kifogott rajtam. Az a fiú feladta a leckét: egyszerûen nem tudtam leolvasni az arcáról semmit. Nagyon megkínlódtam vele. Aztán még a második szériában is szenvedtem vele kicsit, de akkor már tudtam, hogy mit „tud”, illetve mit nem… A harmadik évadban azt mondtam, hogy nem érdekel, elmondom úgy, ahogy én akarom. Úgy döntöttem, most Markovics Tamás fog játszani, és ez a fiú adja hozzá az arcát. Nekem a legnagyobb segítség a színésznek a játéka.

– Kiket tartasz tehetséges színésznek?

– Rengeteg tehetséges színész van. Szerintem, akik komolyabb szerepeket kapnak, azért õk általában jó színészek. Hisz én is most csak egy embert tudtam említeni, aki kifogott rajtam. Jó, mondhatnék olyat, hogy a brazil szappanoperák szereplői katasztrofálisak_ az affektálásuk, a teátrális kifejezésmódjuk. Nézni a tévében lehet, hogy vicces, de szinkronizálni… Szoktuk is mondani, hogy ők biztosan jól elszórakoznak a forgatáson, sőt még látszik is, hogy a jelenetek alatt is improvizálnak, de arra nem gondolnak, hogy a magyar kollégáknak ezt le kell szinkronizálni. Nagyon megnehezítik a dolgunkat. Ezt majd meg is mondom nekik, ha találkozom velük :-).

– A szinkron mellett más területeken is kipróbáltad már magad. Mind műsorvezetőként, mind rádiós dj-ként. De szerepeltél filmben is. Hogy nyílt lehetőséged a műsorvezetésre?

– 1992-ben indultam a Vasárnapi Turmix című műsor műsorvezető-válogatásán, amin második lettem Philip – a ma már közismert műsorvezető – mögött, és vezethettünk egy ideig egy-két popmagazint. Utána a Kispest Tv-ben kitanulhattam a televíziózás csínját-bínját, amiért a mai napig hálás vagyok Szovják Beának és Ádám Csabának. Voltam egy évig a Nap Tv-ben is. A Napnyugtában pedig egy kulturális műsort bíztak rám.

Aztán az RTL Klub-on is volt egy válogatás. Ez volt az első olyan csatorna, amelyik elindította a telefonos emelt díjas interaktív játékokat. Csak az volt a különbség a mostaniakhoz képest, hogy nem egy feladvány volt, amiről beszélnie kellett a moderátornak – ami egyébként szerintem nagyon nehéz -, hanem effektíve ismert társasjátékokat tettünk át televíziós formába, "dobtak"a dobókockával, lépegettek, válaszoltak hol helyesen, hol helytelenül a kérdésekre, és hol nyertek, hol nem. A válogatáson engem választottak ki, és úgy kerültem Pokrivtsák Mónika, Jónás Rita és Tóth Gáspár András mellé. Nagy bátorság volt a producer részéről, hogy egy három perces casting után be mert dobni a mélyvízbe. Én viszont éltem a lehetőséggel, és úgy érzem, elég jól sikerült, és nem okoztam csalódást. Nagyon szép emlékeim vannak. Két évig csináltam, levezettem majdnem ezerötszáz adást. Remek társaság verbuválódott ott össze, amikor vége lett, inkább azt sajnáltam, hogy felbomlik a csapatunk, semmint azt, hogy nem szerepelhetek a tv-ben.

– Van még olyan szakma, amit szívesen űznél?

– Igazából sok mindent elhatároztam még gyerekkoromban: szerettem volna tévézni, rádiózni, szinkronizálni. És szerencsére ezek mind sikerültek. A rádiózás foglalkoztatott rettenetesen. Rengeteg magnókazettám maradt meg a tíz és tizenöt éves korszakomból, amikor B. Tóth Lászlót "játszottam". Mindig is szerettem volna popműsorokat vezetni. Aztán úgy alakult, hogy erre nyílt is lehetőségem, mert a DJ Rádióban még 2002-ben negyed évig vezettem egy slágerlistát, ami ugyancsak egy jópofa állomása volt az életemnek.

– Elképzelhetőnek tartod, hogy egy pár éven belül megunod a szinkronszakmát és otthagyod? Volt már rá példa, főként, ha valaki gyerekkora óta ezt csinálja.

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem gondoltam már erre. De akkor sem azt éreztem, hogy most befejezem az egészet. Végiggondoltam, hogy miért jobb a szinkron, mint bármi más. Tehát ez nem egy olyan munka, hogy reggel nyolctól délután négyig vagy mindennap, hanem egyik nap ekkor, másik nap máskor. És pont ezt is szeretem benne, hogy egyik nap sem ugyanaz, mindennap mást csinálsz.

– Hogy fogadnád, ha valamelyik gyermeked is a szinkronizálást választaná?

– A nagyobbik fiam "sanszos" erre: hihetetlenül jó a humorérzéke, állandóan viccel, produkálja magát, és nem is olyan rég feltett egy kérdést, hogy: „- Apa, nekem mikor mondják majd be a nevemet, és én mikor fogok szerepelni a tévében…?” Remélem kinövi 🙂 – bár én se nőttem ki :-).

– Szerinted melyik szereped révén ismernek az emberek, melyik figura hatott a legjobban a karrieredre?

– Szerintem ez teljesen szubjektív, mert van, aki a Smallville révén, de van, akinek semmit sem jelent ez a szó és ez a sorozat. Én nagyon bízom benne – mert az elmúlt tizenhét évben azért csináltunk jó pár sorozatot és filmet -, hogy mindenkinek van egy kedves szerepe, ami az én nevemhez is köthető. A színész énem akkor igazán boldog, ha egy igazi karakterszerepet kell szinkronizálni. A vicces, kicsit „dilis” figurákat is nagyon kedvelem – mert egy kicsit….na jó, NAGYON, én is ilyen vagyok :-).

– A legtöbben talán pont egy olyan karakter révén szoktak emlegetni, aki nem éppen a bőbeszédűségéről híres. Õ Kenny McCornick, a South Parkból. Nem bánod, hogy pont ezt a figurát kaptad Te?

Hirdetések

– Mikor először felhívtak, mondták, hogy van egy új rajzfilmsorozat, hogy négy fiú van benne, és én leszek az egyik. Már eleve kicsit gyanús volt, mert nem hívott túl sok időre a gyártásvezető, a többiek meg reggeltõl estig ott voltak a stúdióban. A vér akkor hűlt meg az ereimben, amikor beléptem a stúdióba, és a rendező közölte, ebben a tekercsben meghalok. Mondom magamban, de jó, most indul egy sorozat, beforgatnak, erre azonnal meg is halok? De aztán közölték azonnal, hogy ne ijedjek meg, mert Kenny minden részben meg fog halni, ez egy ilyen szerep. Aztán jött a másik "feketeleves", hogy a figurám tulajdonképp nem is beszél, mert a kapucnija miatt érthetetlenül gügyög. Persze megkérdeztem a rendezőt, hogy ugye semmi célzás nincs a szereposztásában :-)…

Azt álmomban sem gondoltam volna, hogy ekkora visszhangja lesz ennek a produkciónak, és hogy ennek a gügyögésnek ilyen osztatlan sikere lesz. Szokták is elég gyakran kérni, hogy utánozzam õt. És ezzel kapcsolatban még egy vicces történet. A szinkronrendező kitalálta, hogy a végén, a stáblistánál a bemondó helyett mondja be mindenki a saját nevét a figurája hangján, én meg mondtam is, hogy de jó ötlet, de aztán leesett a tantusz… És éééénnn? Én mégis hogyan? Mindenki visítozott a nevetéstől, amikor szinte érthetetlenül bemondtam, illetve begügyögtem a nevemet a vége-főcímre: mmmarrrkovvvvvvcsss tmmmmsssss…

148 thoughts on “Kenny-nek van miről beszélnie

 1. I have been surfing online more than three hours lately, yet I never found any fascinating article like yours. It’s lovely worth enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you did, the net will probably be much more useful than ever before.

   
 2. This blog was… how do I say it? Relevant!! Finally I have found something that helped me. Thank you!

   
 3. you are in point of fact a just right webmaster. The site loading velocity is incredible. It sort of feels that you are doing any unique trick. In addition, The contents are masterpiece. you have performed a wonderful process in this topic!

   
 4. Hi there it’s me, I am also visiting this website daily, this web site is in fact pleasant and the people are really sharing good thoughts.

   
 5. Thank you for sharing your info. I truly appreciate your efforts and I am waiting for your next post thank you once again.

   
 6. Greetings from Los angeles! I’m bored to tears at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break. I really like the info you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how quick your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, very good site!

   
 7. Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is great, let alone the content!

   
 8. I blog frequently and I truly appreciate your content. This great article has really peaked my interest. I am going to book mark your website and keep checking for new information about once a week. I subscribed to your RSS feed as well.

   
 9. What i do not realize is actually how you’re not really a lot more well-appreciated than you may be right now. You are so intelligent. You recognize therefore significantly in relation to this matter, produced me personally consider it from numerous numerous angles. Its like men and women don’t seem to be fascinated unless it’s something to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs great. All the time deal with it up!

   
 10. I really like what you guys are usually up too. This sort of clever work and exposure! Keep up the awesome works guys I’ve incorporated you guys to our blogroll.

   
 11. I’d like to thank you for the efforts you have put in writing this website. I am hoping to view the same high-grade blog posts from you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my very own website now 😉

   
 12. Im not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back in the future. All the best

   
 13. What’s up it’s me, I am also visiting this website daily, this web site is actually pleasant and the people are really sharing good thoughts.

   
 14. I’m not sure where you are getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for wonderful information I was looking for this information for my mission.

   
 15. It’s in point of fact a nice and helpful piece of information. I’m satisfied that you shared this helpful info with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

   
 16. Fantastic beat ! I wish to apprentice whilst you amend your web site, how can i subscribe for a blog site? The account aided me a appropriate deal. I have been tiny bit familiar of this your broadcast provided brilliant transparent concept

   
 17. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

   
 18. Hi there to every one, since I am really keen of reading this webpage’s post to be updated regularly. It consists of nice data.

   
 19. Hi! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My site goes over a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you happen to be interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Terrific blog by the way!

   
 20. Hey there would you mind letting me know which hosting company you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good internet hosting provider at a reasonable price? Thanks a lot, I appreciate it!

   
 21. Asking questions are actually pleasant thing if you are not understanding anything fully, but this article provides good understanding even.

   
 22. Simply want to say your article is as amazing. The clearness on your publish is simply cool and i can assume you are knowledgeable in this subject. Well together with your permission allow me to grab your RSS feed to stay up to date with approaching post. Thank you one million and please continue the gratifying work.

   
 23. I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

   
 24. Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.

   
 25. Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you helped me.

   
 26. Онлайн казино радует своих посетителей более чем двумя тысячами увлекательных игр от ведущих разработчиков.

   
 27. Добро пожаловать на сайт онлайн казино, мы предлагаем уникальный опыт для любителей азартных игр.

   
 28. I think the admin of this website is in fact working hard for his site, since here every information is quality based data.

   
 29. Having read this I thought it was very informative. I appreciate you finding the time and effort to put this information together. I once again find myself spending a significant amount of time both reading and leaving comments. But so what, it was still worth it!

   
 30. I blog quite often and I genuinely appreciate your content. This article has really peaked my interest. I am going to bookmark your site and keep checking for new information about once a week. I subscribed to your RSS feed as well.

   
 31. magnificent post, very informative. I’m wondering why the other experts of this sector do not understand this. You should continue your writing. I am sure, you have a huge readers’ base already!

   
 32. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very hard to get that “perfect balance” between user friendliness and visual appeal. I must say you have done a superb job with this. In addition, the blog loads very fast for me on Chrome. Exceptional Blog!

   
 33. Хотите получить идеально ровный пол без лишних затрат? Обратитесь к профессионалам на сайте styazhka-pola24.ru! Мы предоставляем услуги по стяжке пола м2 по доступной стоимости, а также устройству стяжки пола под ключ в Москве и области.

   
 34. Hey there, You have performed a great job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends. I am sure they will be benefited from this site.

   
 35. Хотите обновить свой дом с минимальными усилиями? Штукатурка по маякам стен – это то, что вам нужно. Обратитесь к профессионалам с mehanizirovannaya-shtukaturka-moscow.ru

   
 36. An impressive share! I have just forwarded this onto a coworker who was doing a little research on this. And he in fact bought me breakfast because I discovered it for him… lol. So let me reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending time to discuss this issue here on your internet site.

   
 37. На mehanizirovannaya-shtukaturka-moscow.ru вы найдете бесподобные услуги механизированной штукатурки. Экономьте время, гарантируйте себе качество.

   
 38. I am extremely inspired together with your writing skills and alsosmartly as with the layout in your blog. Is this a paid subject matter or did you customize it yourself? Either way stay up the nice quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one these days..

   
 39. Hi there! I’m at work browsing your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the outstanding work!

   
 40. Having read this I thought it was extremely informative. I appreciate you finding the time and effort to put this article together. I once again find myself spending a significant amount of time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

   
 41. Wonderful work! This is the type of info that should be shared around the net. Shame on the search engines for not positioning this post higher! Come on over and visit my web site . Thanks =)

   
 42. Насладитесь простотой и динамикой Lucky Jet, где каждый полет может умножить вашу ставку. Войдите в игру через сайт 1win и пускайте удачу в небо!

   
 43. Have you ever thought about publishing an e-book or guest authoring on other websites? I have a blog based upon on the same information you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my audience would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

   
 44. Hi! I’ve been following your web site for a while now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Kingwood Tx! Just wanted to tell you keep up the great job!

   
 45. Hello there, I found your site by the use of Google even as looking for a comparable topic, your web site came up, it seems to be great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

   
 46. I’d like to thank you for the efforts you have put in writing this website. I’m hoping to view the same high-grade blog posts from you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my own blog now 😉

   
 47. I’m impressed, I must say. Rarely do I encounter a blog that’s equally educative and engaging, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The issue is something not enough folks are speaking intelligently about. I’m very happy that I found this in my search for something concerning this.

   
 48. Magnificent beat ! I wish to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog web site? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

   
 49. What i do not realize is in reality how you’re not really a lot more smartly-appreciated than you may be right now. You are so intelligent. You understand therefore significantly relating to this matter, produced me for my part believe it from so many numerous angles. Its like men and women don’t seem to be interested until it’s something to accomplish with Woman gaga! Your personal stuffs great. Always take care of it up!

   
 50. I was wondering if you ever considered changing the page layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two images. Maybe you could space it out better?

   
 51. Pretty great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to mention that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing for your feed and I hope you write again soon!

   
 52. I simply could not leave your web site prior to suggesting that I extremely enjoyed the standard information a person supply for your visitors? Is going to be back incessantly in order to check out new posts

   
 53. I like the valuable information you supply on your articles. I will bookmark your weblog and check again here frequently. I am fairly certain I will be told a lot of new stuff right here! Good luck for the following!

   
 54. Pretty great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to mention that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing on your feed and I hope you write again soon!

   
 55. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

   
 56. Good day! This is kind of off topic but I need some help from an established blog. Is it very hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to start. Do you have any points or suggestions? Thank you

   
 57. You’re so awesome! I don’t think I have read something like this before. So good to find somebody with some original thoughts on this subject. Really.. thanks for starting this up. This site is something that is needed on the web, someone with a little originality!

   
 58. I all the time emailed this weblog post page to all my associates, because if like to read it then my links will too.

   
 59. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through a few of the posts I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely pleased I came across it and I’ll be bookmarking it and checking back frequently!

   
 60. Hello there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one? Thanks a lot!

   
 61. Hi, for all time i used to check webpage posts here early in the dawn, since i love to learn more and more.

   
 62. Hi! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no backup. Do you have any solutions to protect against hackers?

   
 63. I like the valuable information you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check again here frequently. I am quite certain I will learn a lot of new stuff right here! Good luck for the next!

   
 64. I love what you guys are usually up too. This type of clever work and exposure! Keep up the good works guys I’ve added you guys to my personal blogroll.

   
 65. Hi there, everything is going perfectly here and ofcourse every one is sharing data, that’s in fact good, keep up writing.

   
 66. We stumbled over here different page and thought I might check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to exploring your web page again.

   
 67. You can definitely see your enthusiasm in the article you write. The arena hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to mention how they believe. Always go after your heart.

   
 68. I am really loving the theme/design of your website. Do you ever run into any web browser compatibility problems? A number of my blog visitors have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any tips to help fix this issue?

   
 69. Thank you a bunch for sharing this with all folks you really realize what you are talking approximately! Bookmarked. Please also discuss with my web site =). We could have a link trade contract among us

   
 70. I used to be recommended this blog through my cousin. I am now not sure whether this post is written by way of him as no one else recognize such specific approximately my difficulty. You are wonderful! Thank you!

   
 71. Hi there Dear, are you in fact visiting this web site daily, if so then you will definitely get nice experience.

   
 72. Hello there! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to start. Do you have any points or suggestions? Thanks

   
 73. You made some decent points there. I looked on the web to find out more about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

   
 74. This blog was… how do I say it? Relevant!! Finally I have found something that helped me. Appreciate it!

   
 75. hey there and thank you for your information I’ve definitely picked up anything new from right here. I did however expertise some technical issues using this web site, since I experienced to reload the site a lot of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and can damage your quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective intriguing content. Make sure you update this again soon.

   
 76. Hi there! I’m at work browsing your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the excellent work!

   
 77. Hi, Neat post. There is a problem with your web site in internet explorer, might check this? IE still is the marketplace leader and a large portion of other people will leave out your great writing due to this problem.

   
 78. I truly love your site.. Very nice colors & theme. Did you make this site yourself? Please reply back as I’m wanting to create my own blog and want to learn where you got this from or what the theme is called. Many thanks!

   
 79. Hi, Neat post. There is a problem together with your site in internet explorer, could check this? IE still is the marketplace leader and a large part of other people will miss your fantastic writing due to this problem.

   
 80. Hello! I just want to give you a huge thumbs up for the great info you’ve got here on this post. I will be coming back to your website for more soon.

   
 81. Fantastic goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just too great. I really like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it sensible. I cant wait to read far more from you. This is actually a wonderful site.

   
 82. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and all. Nevertheless think of if you added some great photos or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and clips, this site could undeniably be one of the very best in its niche. Good blog!

   
 83. Nice blog here! Also your website loads up fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as fast as yours lol

   
 84. When I originally commented I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there a way you can remove me from that service? Many thanks!

   
 85. This blog was… how do I say it? Relevant!! Finally I have found something that helped me. Thank you!

   
 86. If some one desires expert view concerning blogging then i suggest him/her to go to see this webpage, Keep up the nice job.

   
 87. Hey there! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no backup. Do you have any solutions to protect against hackers?

   
 88. For most up-to-date news you have to visit web and on internet I found this web site as a best website for most up-to-date updates.

   
 89. Wow, this piece of writing is good, my sister is analyzing these things, so I am going to inform her.

   
 90. You’ve made some good points there. I looked on the web to find out more about the issue and found most individuals will go along with your views on this website.

   
 91. Hi there mates, how is all, and what you want to say regarding this piece of writing, in my view its truly awesome for me.

   
 92. It’s actually a nice and helpful piece of information. I’m glad that you simply shared this helpful info with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

   
 93. hi!,I really like your writing so so much! proportion we communicate more approximately your post on AOL? I need an expert in this space to unravel my problem. May be that is you! Looking forward to peer you.

   
 94. Howdy! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

   
 95. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you, However I am going through issues with your RSS. I don’t know why I am unable to subscribe to it. Is there anyone else getting the same RSS problems? Anybody who knows the solution will you kindly respond? Thanx!!

   
 96. Magnificent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just too fantastic. I really like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart. I cant wait to read far more from you. This is actually a wonderful website.

   
 97. What a stuff of un-ambiguity and preserveness of precious knowledge regarding unexpected feelings.

   
 98. It’s remarkable to pay a visit this web site and reading the views of all friends about this piece of writing, while I am also eager of getting knowledge.

   
 99. Great site. Lots of useful information here. I’m sending it to some buddies ans also sharing in delicious. And of course, thank you for your effort!

   
 100. If you wish for to get much from this article then you have to apply such strategies to your won website.

   
 101. It’s hard to find educated people about this topic, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks

   
 102. I¦ve recently started a website, the information you offer on this web site has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work.

   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szívvel-lélekkel a szinkronért

pén nov 28 , 2008
Solecki Jankát általában Arwen magyar hangjaként szokták ismerni. Kevesen tudják, hogy színpadi színészként is számtalanszor bizonyított már. Jelenleg épp a Budapesti Kamaraszínházban játszik.