Orosz István – Terry Dodge

Naponta több csatornán is hallhatjuk a hangját. Szinte mindennek és mindenkinek kölcsönzött már jól megszokott orgánumából. Személyesen már régóta csak azok találkozhatnak vele, akik a szinkronstúdiókban megfordulnak. Viszont Terry-ként sok örömet okozott minden MCD rajongónak és nézőnek.

Hirdetések

– Nagyon jó fejnek tartom Terry-t – mondja mosolyogva. Egy kicsit sete-suta, engem néha Mekk mesterre emlékeztetett. Igazi csupaszív pasi, akit nehéz nem szeretni. Nagyon emberi a figurája, persze nemcsak az övé, de a többieké is. Andresz Katival (Meg) sokat nevettünk a közös jelenetek alatt. Annyit bolondozik a két színész, hogy magunk is rendszeresen kedvet kaptunk hozzá.

– Milyennek találtad az életkörülményeit?

– Én egy Borsod megyei kis faluban születtem, és ott is éltem életem első tizennégy évét. S, bár azóta földrajzilag messze kerültem a vidéktől, de legbelül mind a mai napig megmaradtam falusinak. Így egy percig sem okozott bennem semmiféle visszatetszést az, ahogy a Droversen élnek. Ráadásul nekem személyesen az is tetszett, ahogy ez a két – nem a legfiatalabb közé tartozó – felnőtt ember kialakította kapcsolatukat. Szépen élnek együtt, és bár akadnak súrlódások közöttük, de mindig valamelyikük észnél van, és így együttesen megoldják a problémákat.

– Magánemberként vagy színészként vállalnád-e, hogy hasonló feltételek között dolgozzál.

– Természetesen, minden további nélkül. Bár nem hiszem, hogy magyar filmestől a közeljövőben érkezne egy ilyen igényes munkára felkérés.
Nekem viszont van egy telkem a város szélén, ahová, amikor csak lehet lemegyek, és igyekszem az ott eltöltött időmet minél hasznosabban eltölteni. Már hosszú évtizedek óta figyelek arra, hogy mindig legyen egy pont, egy nyugodt sziget az életemben, ahová a mindennapi rohanós munka után elvonulhatok.

– Mire lennél kíváncsi, ha találkozhatnál velük?

– Elsősorban arra, hogy kinek, hogyan zajlik az élete, a Terry-t alakító színésztől pedig megkérdezném, hogy nem lenne-e kedve velem egy hónapra cserélni – mondja nevetve.

– Kevés férfi szerepel a sorozatban. Milyen érzés lenne, ha ennyi gyönyörű nővel kellene együtt dolgoznod?

– Természetesen nagyon jó lenne – nevet újra – a lányok körül szinte mindig vibrál a levegő, ami megadja az egész történet alaphangulatát. Bár egyértelműen nőuralom van a farmon, de úgy gondolom, nem baj, hogy van néhány férfi is körülöttük. Szükség van arra, hogy néha más szemszögből is megmutassanak egy problémát, és bebizonyítsák, hogy nem mindig a nőknek van igazuk.

Egyébként elképzelhető, ha én mondjuk odakint születek meg, akkor akár egy a Terry-hez hasonló munkakörben élném le az életemet.

Hirdetések

– Ebbe még egy farm vezetése is beleférne?

– Egyértelműen, hiszen számomra fontos az általam végzendő munka becsülete. Fontosnak tartanám a saját példámon keresztül megmutatni, hogy egy ilyen munkakörnek, ami nagy tiszteletet érdemel, hol is van igazából a helye a magyar társadalomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Koroknay Géza - Jim Brass

pén nov 28 , 2008
A hangja már szinte „beleívódott” a köztudatba. Volt jó ember, gonosz ember, vallással, bűnözéssel foglalkozó figurának a hangja. Kolléganőjével – Andresz Katival - váltva, az ő megszólalásai határozzák meg egy filmcsatorna, és néhány tudományos csatorna arculatát is. A szinkront készítő stúdióban, a Masterfilm Kft egyik műtermében találkozunk.