Sorozatszinkron Top 10

Ebben az évben is számtalan izgalmas sorozatot kaptunk a képernyőnkre. A televíziók tobzódnak a jobbnál jobb történetekben, így minden sorozatrajongónak lehetősége volt kiválasztani a számára legvonzóbb történeteket.

Ismét összeállítottuk a legjobb sorozatszinkronok listáját azért, hogy megmutathassuk, hogy a jó sorozatokhoz még mindig csak jó szinkron párosul.

Hirdetések

Íme, a tízes lista:

 

10. Egyszer volt hol nem volt 

 

Végeláthatatlan mesefolyam hömpölyög ebben a sorozatban, ahol már nemcsak hagyományos mesehősök, de más univerzumok szereplői is felbukkannak. Az igen nagy létszámú, és folyamatosan változó szereplőgárda komoly feladat elé állítja a szinkron szakma egyik doyenjét, Mauchner József szinkronrendezőt.  A kiváló szakember a hazai színészvilág színe-javát felvonultatja a sorozatban, és így az állandó főszereplők – Zsigmond Tamara, Agócs Judot, Majsai-Nyilas Tünde, Varga Gábor – mellett rengeteg színes karaktert köszönhetünk a munkájának.

 

 

9. Elfeledve

 

Stana Katic miután végzett Castle-lel egy teljesen más típusú történetben folytatja a pályáját. Az Elfeledve egy sötét, komor történet, sok sírással, kiabálással, halállal. Faragó József szinkronrendező biztos kézzel irányította a magyar változat felvételét. Kisfalvi Krisztina tökéletesen azonosult az amerikai színésznő sokkal összetettebb, mélyebb alakításával. Férfi partnere ezúttal Széles Tamás, aki a rá jellemező profizmussal oldotta meg a férj, és rendőr nem túl könnyű szerepét.

 

 

8. Ray Donovan

 

Ismét egy újabb évaddal jelentkezett a szótlan elintéző ember, akinek nem lehet olyan kérést mondani amit ne hajtana végre azonnal, és szó nélkül. Varga T. József ezúttal szinkronrendezőként felelt a kiváló magyar változatért. A minimális gesztusokkal és mimikával dolgozó főhős szerepét az idei évadtól Széles Tamás vette át Viczián Ottótól, de a váltás nem okozott semmilyen törést a sorozat rajongói számára.

 

7. Rellik

 

A színészi alakítások felépítésének egyik fontos eleme az adott történet megismerése. A próbák, felkészülések során fontos, hogy a színész tisztában legyen az általa megformált szereplő előéletével, a teljes történetével. Ebben a sorozatban erre nem volt lehetőség, mivel az alkotók fordítva mesélték a történetüket. Vagyis az első rész elején megismertük a történet végét, a sorozat végén pedig annak elejét. Így nehéz dolga volt Somló Andrea szinkronrendezőnek, akinek úgy kellett a főhőseit – Epres Attila, Pálmai Anna – instruálnia, hogy nem ismerték a történet elejét. Ez az újfajta kihívás természetesen nem vette el egyikük lelkesedését sem, és egy újabb izgalmas szinkronnal gyarapították az idei év gazdag termését.

 

6. Tommy és Tuppence forró nyomon

 

Mindig vicces, amikor egy házaspár hölgy tagja sokkal keményebben tartja kézben a párkapcsolatot, mint a másik fél. Főleg, ha emellett mindenféle zűrös ügyekbe is keveri magukat. Tommy és Tuppence az ötvenes évek Angliájában botcsinálta nyomozóként kerül rázós helyzetekbe, amelyekből néha csak az asszony beszélőkéje menti meg őket. Kiss Virág szinkronrendező Szabó Sipos Barnabásra és Bertalan Ágira osztotta a két főszereplőt, akik jól hallhatóan élvezik a számukra biztosított színészi szabadságot. A kiváló fordításnak köszönhetően pedig igazán színes párbeszédek röpködnek minden epizódban.

 

 5. Hollow crown – Koronák harca

 

Ma már egyre ritkább, hogy egy televízió klasszikusok feldolgozásával szeretné a nézőket a képernyő elé szögezni.  A Koronák harca Shakespeare legjobb királydrámáit dolgozza fel a legmagasabb minőségben. Ottlik Gabriella dramaturgnak jutott az a szerep, hogy az eredeti angol mondatokat veretes magyar változattá alakítsa át, amelyet sikerrel megoldott. Kertész Andrea szinkronrendező irányításával a színész világ legjobbjai szólalnak meg a legkisebb szerepekben is, így egyértelműen az utóbbi évek egyik legjobb Shakespeare sorozatával találkozhat minden néző, már ha egy hétfő hajnali órában megtalálja a sorozatot. Bízunk abban, hogy a későbbiekben olyan időpontban is látható lesz, ahol a jelenleginél jóval nagyobb közönséghez juthat el ez a kiváló munka.

 

4. Gotham

 

Könnyebb volt a dolga Kertész Andrea szinkronrendezőnek ezzel a sorozattal, ahol a Batman univerzum korai időszakát ismerheti meg minden erre fogékony érdeklődő. Zámbori Soma az ifjú James Gordonként felügyeli a sötét Gotham City-t, oldalán hű társával, akit Besenczi Árpád szólaltat meg. A gyerek Bruce Wayne még bontogatja szárnyait, de a város már hemzseg a különböző szörnyektől, mutánsoktól. A szinkron szerencsére mutáns mentes, és minden figurának igazán jól eltalált, izgalmas hangja lett, így a végeredmény mindenki számára szórakoztatóra alakult.

 

3. Twin Peaks 

 

Az elmúlt évtizedek legszürreálisabb sorozatának újabb évada került képernyőre, ahol Dezsőffy Rajz Katalin szinkronrendezőnek kellett több lehetetlennek tűnő feladatot megoldania. Szakácsi Sándor sajnos már nem tudta Cooper ügynök szerepét eljátszani, így Seress Zoltán kapta ezt a nehéz feladatot. A ritkán szinkronizáló művész komoly munkával alkotta újra a szerepet – rögtön három változatban. Több hangcsere is történt, amelyeket sikerült minden esetben az eredeti színészhez méltó változtatással megoldani, így már csak az a kérdés maradt hátra, hogy vajon mi is történt az évad zárásakor.

 

 

 2. Halálos fegyver 

A fekete és fehér kérdés mindig sok izgalmas sztorihoz adott táptalajt az amerikai sorozatokban. Az egyik legjobb zsarupáros Riggs és Murtaugh története a mozivászonról átköltözött a kisebb képernyőre, hogy az eredetihez méltó tempóban, és beszólásokkal tarkítva folytassa sikereit. Kozma Mari szinkronrendező indította el az új párost, akiket Kálid Artúr és Varga Gábor szólaltat meg zseniálisan. Jelenleg a második évad felvételei zajlanak, így bízunk abban, hogy nemsokára tovább élvezhetjük a két főszereplő folyamatos torzsalkodását.

 

 

1. Az ifjú pápa 

 

Hirdetések

Erősen megosztó és felforgató gondolatok árasztották el azt a kiváló sorozatot, amely nem hasonlítható semmihez, ami a televíziózás történetében valaha látható volt. Egy frissen megválasztott pápa munkásságát követhetjük nyomon, aki szakít a katolikus egyház legtöbb hagyományával, és igyekszik mindent és mindenkit a saját képére formálni a Vatikánon belül és azon kívül is.

Jude Law aprólékosan kimunkált jellemformálása, alakítása az idei év egyik legjobbjaként vonulhat a tévétörténelembe. Aprics László szinkronrendező maximális szakmai felkészültséggel irányította színészeit. Itt nemcsak a mondatok tartalma, de azok pontos hangsúlyozása is elengedhetetlenül fontos volt, így a legkisebb hibának sem volt helye a magyar változatban. Stohl András élete egyik legjobb szinkron szerepét nyújtja, amihez olyan kiváló partnerek társulnak, mint Harsányi Gábor, Rátóti Zoltán, Bánsági Ildikó, Nagy Ervin, Debreczeny Csaba, Horváth Lili, Kassai Károly.

 

Next Post

Újra Mihályi Győző lett a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke

ked ápr 9 , 2019
<p><em>Tisztújító küldöttgyűlést tartott a 100 éves szakszervezet</em></p>