Top 10 magyar szinkronok 2012-ben!

Olvasóink érdeklődése, a sorozatok adatlapjain megjelenő látogatószám alapján összeállítottunk a 2012-es esztendő legnépszerűbb sorozat szinkronjainak listáját.  Kiderül, hogy elsősorban az amerikai szituációs komédiák és az olyan drámasorozatok érdeklik a nézők többségét, ami érdekes történetet, izgalmas, fordulatos krimit vagy családi drámát mesél el. Persze a krimik és dráma mellett nevetni is szeretünk, mert a top 10-ben 4 vígjátéksorozat is helyet kapott

Hirdetések

A 10. legnépszerűbb sorozat a „Dr. Csont”, ahol a főszereplő karakterét egy, a való életben is bűnügyi antropológusként dolgozó orvos találta ki. A történet főszereplője Dr. Temperance Brennan, akit egy FBI ügynök hív segítségül az ügyei megoldásához. Dr. Brennan és ügyes kis csapata minden feladatot megold, ami az útjukba kerül. A két főszereplő hangja Széles Tamás és Bertalan Ágnes, ami már elég garancia lehet a sorozat sikerére, főleg, ha még hozzávesszük azt, hogy az agyas csapat is rutinosan ügyes hangokkal (Kéri Kitty, Szabó Máté, Viczián Ottó, Törtei Tünde, Molnár Levente) lett ellátva.

 

A 9. helyezett a „Két pasi – meg egy kicsi”, ahol a történet középpontjában Charlie Harper és frissen elvált testvére, valamint annak fia áll. Charlie halála után egy frissen elvált milliárdos, Walden Schmidt veszi meg a malibui házat. Alen a legszerencsétlenebb balek a világon, de mégis elég leleményes ahhoz, hogy testvére halála után se kelljen kiköltöznie a jól megszokott lakhelyéről.  A sorozat sikere nagyrészben köszönhető a magyar hangoknak is. Charlie Harper – Czvetkó Sándor, Alan Harper – Fekete Zoltán, Jake Harper – Penke Bence, Walden Schmidt – Zámbori Soma, Evelyn Harper – Andai Györgyi, Judith Harper – Nyírő Beáta, Rose – Szőlőskei Tímea, Berta – Némedi Mari

 

A 8. helyen a „Benne vagyok a bandában” végzett. A történet középpontjában álló tinédzser, Tripp Cambell valóra váltja az álmát azzal, hogy csatlakozik régi kedvenc bandájához, az Iron Weaselhez. A banda eléggé lecsúszott az utóbbi időben, ezért a tini gitáros elsődleges célja, hogy a zenekar újra stadionokat töltsön meg és a slágerlistákat döntögesse. A magyar szinkroncsapatban Előd Álmos, Varga Gábor, Szabó Máté, Haagen Imre és a szomszéd tini lány Csifó Dorina is remekül játszik a mikrofonok előtt. A sorozat sajátossága, hogy az dalokat ténylegesen a frontembert játszó Steve Valentine énekli, ahogy a magyar változatban a magyar hangja Varga Gábor.

 

A „Jóbarátok” került listánk 7. helyére.  10 évadon keresztül izgultunk és sokszor vinnyogva röhögtünk Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler és Ross mindennapjain. A magyar változatban a Kökényessy Ági, Kiss Erika, Nyírő Bea, Holl Nándor, Sinkovits – Vitay András, Galambos Péter összetételű 6-os fogat gondoskodott arról, hogy mi nézők évadról évadra jól szórakozhassunk kedvenceink poénjain. A számos Emmy és Golden Globe díjat besöpört sorozat után egy igazi pletykás sorozat felé vesszük az irányt.

 

A 6. legnépszerűbb sorozat: „Gossip Girl – A pletykafészek”. Egy webes blog, a Gossip Girl által írja le a társaságbeli tizenévesek életét, akik a New York-i Upper East Side-on nőttek fel, elit magániskolákba járnak, barátokkal, családdal, féltékenységgel és egyéb kérdésekkel foglalkoznak. Vagyis igazi gazdag amerikai tinédzserek foglalkoznak saját magukkal és legfőképpen a másikkal. Bár eddig már rengeteg hasonló sorozat koptatta a tévéképernyőket kisebb nagyobb sikerrel, de a Pletykafészek népszerűségét soha egyik sem közelítette meg. Ha csak a főszereplők hangjait végig böngésszük – Nemes Takách Kata, Molnár Ilona, Szvetlov Balázs, Molnár Levente, Tamási Nikolett, Szabó Máté, Széles Tamás, Vándor Éva, Bogdányi Titanilla, Mahó Andrea, Czető Zsanett, Igó Éva – rájövünk, hogy mi az egyik titka annak, hogy a honlapon megtalálható 1230 sorozatból ez ilyen előkelő helyezést ért el.

 

Az 5. legnépszerűbb sorozat a „Hawaii 5-0”, amely az 1968-1980 között Hawaii Five-O címen futó széria modernebb változata. A történet a hawaii rendőrség különleges egységéről szól. A sorozat sikeréhez nem csak az izgalmak és az egzotikus helyszín járul hozzá, hanem az elég erős magyar hang csapat is: Kono Kalakaua – Ruttkay Laura, Steve McGarrett – Dolmány Attila, Danny Williams – Király Attila, Chin Ho Kelly – Epres Attila.

 

A 4. legtöbb kattintást elért sorozat a „Dallas” (1978–1991). A Ewing család történetét ki ne ismerné. Emlékszünk, amikor Magyarország egy emberként sírt, amikor Bobby 1 évadra meghalt! A Dallast máig a nemzetközi televíziózás legsikeresebb alkotásaként tartják számon. Természetesen az amerikai szereplő gárdával a magyar hangok is hihetetlen népszerűségre tettek szert az évek folyamán. A teljesség igénye nélkül: Jockey-Kránitz Lajos, Bobby-Csankó Zoltán, Samantha-Szerencsi Éva, Pamela-Simorjay Emese, Jock-Gera Zoltán, Ellie-Dallos Szilvia, Cliff-Végh Péter, Lucy-Balogh Erika.

 

A dobogó alsó fokára az „Ezel – Bosszú mindhalálig” című török szappanopera jutott. A sorozat hazájában rendkívüli népszerűségnek örvend. A történet Ömer Uçar-ről szól, aki egy kedves, jóravaló, barátait mindenben maximálisan segítő fiatalember volt. Egy nap azonban óriásit kell csalódnia, ugyanis legjobb barátai és szerelme csapdába csalják. Egy börtönlázadás során sikerül megszöknie, s a börtönben megismert idős gengszterfőnök, Ramiz segítségével új külsőt öltve évekkel később visszatér Törökországba, hogy bosszút álljon. Magyar hangok: Viczián Ottó, Nagy-Németh Borbála, Dányi Krisztián, Galbenisz Tomasz, Molnár Ilona, Zsurzs Kati, Várday Zoltán.

Hirdetések

 

Ezüstérmet szerzett „A korona hercege” című dél-koreai történelmi drámasorozat. A történet a Csoszon-dinasztiabeli Yeongjo király életét mutatja be. A kezdetekkor a királyi palotában három gyerek találkozik, és köt barátságot, amely végig kíséri a teljes történetet. Az időközben királlyá vált Yi San felnőtt kori életében hatalmas szerepet kapnak a barátai. A király hangját a remek hangi adottságokkal és színészi szinészi képességekkel megáldott Varga Gábor adja, barátai Csifó Dorina és Karácsonyi Zoltán hangján szólalnak meg. A további szerepekben játszó színészek is nagyszerű hangokat kaptak,: Ruttkay Laura, Szersén Gyula, F. Nagy Erika, Sipos Eszter, Sánta Annamária, Takátsy Péter, Jantyik Csaba, Gyurity István, Harsányi Gábor, Jakab Csaba, Elek Ferenc, Tóth Roland, Dögei Éva.

 

A 2012-es esztendő győztese az „Egy rém rendes család”. A. 11 évadot megélt sorozatot több mint 30 országban vetítették hatalmas sikerrel. A magyar változat annyira sikeres lett, hogy még az amerikai készítők is csodájára jártak. Al Bundy – Csuja Imre, Peggy Wanker Bundy – Básti Juli (Kovács Nóra), Steve Rhoades – Kálid Artúr, Marcy Rhoades D’Arcy – Götz Anna, Kelly Bundy – Zsigmond Tamara, Bud Bundy – Halasi Dániel, Jefferson D’Arcy – Bognár Zsolt 

One thought on “Top 10 magyar szinkronok 2012-ben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

"Engem konzerválnak a tanítványaim"

vas jan 13 , 2013
<p><a href="/?module=movies&action=showperson&mpid=1973">Földessy Margit</a> több generációs színész családban cseperedett fel. A színpadi és filmszerepei mellett évtizedekig hallhattuk a szinkronizálni többszáz filmben, sorozatban. Azonban hosszú ideje csend veszi körül, és csak az általa vezetett stúdió köti le minden idejét. Az Origo riporterének mesélt az okokról és még számtalan kedves emlékről.</p>