Főoldal

Romantikus dráma

Van valami bájosság abban, amikor körbe nézünk Európa filmtermésében. Időnként ráébredünk, hogy a magyar filmezés nem is annyira rossz, mint amennyire mi annak érezzük, máskor persze nagyon csúnyán sokkol bennünket a felismerés, hogy igazából sokkal rosszabb. Viszont most nem összehasonítani szeretném a filmkészítési módokat, hanem megfejteni hogy ez a másfél óra, amit láttam lényegében miről is szólt.


(New York I Love You, 100', 2010)


A "Szerelmem, New York", a "Párizs, szeretlek" című film elamerikanizált változata. Vagy ezt a szót akkor szokták használni, mikor épp sértegetik a remakeket? Nos, bárhogy is, New Yorkot nehéz elrontani. Még akkor is, ha a történet az átlagemberek szintjére csökken le, amikor rólunk regél. Ez a mozi számos történetet mesél el New York dicső napjaiból, ahol akad jó, meg rossz is dögivel, ugyanakkor szórakoztató és romantikus is. Persze megközelítőleg sem olyan jó, mint a Párizsos film, de ugyanakkor panaszra se nagyon van okunk.


(Love and Other Drugs,  110', 2010) 


Könnyű engem megvenni. A főcím alatt a "Two Princess" szólt. Majd pedig jött az az őrült főcím, ami Jamie hódításától volt hangos. És a film elején maradt is a '90-es évek zenei világa - na meg persze később is, hiszen a film 1996-ban kezdődik. Érdekes volt abból a szempontból, amelyikből egy kapcsolat is az. Megvoltak a filmnek is a saját fázisai, amik helyenként kifejezetten szórakoztatóak voltak, máshol viszont drámaian mélyek, és azt hiszem a romantika volt az, amivel sikerült valamilyen szinten egyensúlyoznia az írónak. Kissé elbizonytalanodtam a végére, mert szerintem nem volt ennyi a sztoriban, és nagyon hosszú lett a bevezetője.


(Youth In Revolt, 85', 2009)


Időnként kifejezetten szeretem Michael Cera filmjeit. Azért csak időnként, mert szinte mindegyiknek baromi jó az alaptémája, de valahogy egyszerűen útközben elveszti a varázsát. Gondolok most a Dalok ismerkedéshez-re, de még akár bizonyos értelemben a Scott Pilgrimet is ide vehetjük. Éppen ezért egy kicsit féltem ettől a mozitól, de mint általában a kíváncsiságom ismét diadalmaskodott és kiderült, remek vasárnap esti mozi.


Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék