A sorozat szinkronrendezője: Kiss Virág

Ő a sorozat szinkronrendezője. Számos filmben, sorozatban hallhatjuk a hangját, évek óta dolgozik csatorna hangként is  A legfiatalabb testvér megszólalása mellett az ő érdemes a kimunkált, alapos szinkron is.

Hirdetések

Lady Sybil Branson (előtte Crawley)            Lord és Lady Grantham legfiatalabb leánya, Tom Branson felesége  (Jessica Brown Findlay)

„Az általam megszólaltatott színésznő nagyon bájos lány, érdekes, hogy a megjelenése, a tekintete, és a hangja egyáltalán nincsenek egálban. Az eredeti hangja rekedtes, így egy kicsit fiatalítottunk is rajta a szinkronban.

Szinkronrendezőként már tudtam novemberben, hogy mit fogunk csinálni, utánanéztem, kitaláltam, hogy ki fordítsa, és két dramaturgra esett a választás. Az egyikük Gáspár Bence, ő nagyon jó az ilyen régies nyelvezetben, és Barabás Orsolya a másik, aki ilyet még nem csinált, de nagyon jól dolgozik, és rendkívül szépen beszél magyarul. Felváltva dolgoztak, és be is vált a közös munka. Fejenként minden második részt kell lefordítaniuk, hogy ne essen ki túl nagy idő a történetben. Azonos tempóban haladnak, de mivel elég lassan készül egy ilyen széria magyarítása, ezért is jó, hogy volt rá idő.

 

Szerencsére a csatorna partner mindenben, így időben megkapok minden anyagot, nem kell rohanni semmivel. A castingot is rám bízták, tudták, hogy nem csinálok rossz szereposztást, bizonyítottam három év alatt, így teljes bizalmat élveztem.

Már a kezdés előtt hallottam, hogy odakint nagy sikere van, de azt nem tudtam, hogy ilyen pozitív hisztéria van körülötte.

Rendezőként végig vinni a sorozatot olyan, mint a legfinomabb süteményt kikapni egy cukrászdában. Egy ilyen szériára egy rendező egész életében vár. Aki szereti a szakmáját, az nagyon örül ennek. Persze minden feladatot meg kell csinálni, de ez mindenképpen kiemelkedő.

Hirdetések

Itt mindenre van idő, nem hajt az időkorlát. Persze vannak itt is egész napos felvételek, el is fáradunk, de a végeredményt szeretjük megnézni. A milliő fantasztikus. Itt volt etika, erkölcs, nagyon szeretem ezt a kort. Jó lenne ott élni!”

A sorozat hangmérnöke, vágója  Árvay Zoltán.

Next Post

Világhírű színészeket nem illik gyengíteni

csü szept 12 , 2013
<p>Majdnem ötven éve van a pályán, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, a színészet mellett még rendez is, pedig tavaly betöltötte a hetvenet. Szilágyi Tibor arról mesélt, milyen itthon nem használt elemet vetett be nemrég egy színpadi darabban, miért volt kiváló munka régebben szinkronizálni, mi volt a baj a bolgár partizánokkal, és miért jó egy öreg repülőgépnek magyar hangot adni.</p>