Family Guy-fan vagyok

Kerekes József hosszú évtizedek óta meghatározó hangja a magyar szinkronnak. Shrektől Ace Venturán át a Family Guy-on keresztül többszázezer percen át hallgathattuk már. Nem hivatalos adatok szerint közel 700 filmben szólalt már meg. Riporterünk egy szabad percében kérdezte a művészt többek között arról, hogy az ötödik X elején miért gondol a szakmára úgy, mint egy rapid sakkversenyre.

Hirdetések

– Fenn vagy valamelyik közösségi oldalon?

– Igen, van személyes Facebook-oldalam. Annyira nem vagyok mániákus, de megmondom őszintén, hogy amikor volt a szülinapom, nagyon sokan írtak. Ezen fölbuzdulva minden nap szánok arra öt-tíz percet, hogy megnézzem, hogy kinek van szülinapja a barátaim közül és küldök pár sort. Meg az nagyon tetszik benne, hogy a hírek pillanat alatt jönnek-mennek. Akár szomorú vagy vidám vagy csak figyelemfelkeltő dolgok. Telefont meg minden egyebet helyettesít egy ilyen közösségi oldal, meg jó, hogy egy helyen ott van minden.

– Hivatalos Facebook-oldalon nem gondolkodtál?

Nem. Annál én kishitűbb vagyok. Néha megnézem, milyen vélemények vannak rólam az interneten, eléggé megoszlik. De nem is szabad ezeket olvasni. Nekem az fontos, hogy akinek adok a véleményére, azoknak tetszik, amit csinálok. Általában olyanokkal találkozom, akik pozitív visszajelzést adnak. A negatívval azért nem találkozom, mert az inkább magában tartja. De a neten néha látok ilyet.

Kerekes József
További fotókért kattints a Képgalériára a cikk alatt!

– Hogyan kezdődött a szinkronnal kialakult „szerelem”?

– A főiskolán volt szinkron óra, amelyet akkor Vas János tanár úr tartott. Amatőrként, mint Pinceszínházas mentem ki Mezei Éva nénihez a Pannóniába a Hűvösvölgyi útra.

A mai napig élvezem a szinkront, mert az nekem egy játék. Olyan, mint egy rapid sakkverseny – pláne, hogy most fölgyorsult a világ –, az ember bemegy, kezébe veszi a szöveget és egyszer csak meglátja a képet és rögtön mondani kell.

– A szakmában mindenki Pubinak becéz?

Körülbelül 15 éves koromban kaptam ezt a nevet. Ahogy a Huszár Károly Pufi volt vagy a Stohl András Buci. Volt egy-két kolléganőm, aki azt mondta, hogy „egy felnőtt embert nem fogok így hívni”.

– Mostanában melyik szinkronszerepeddel azonosítanak az emberek, ha találkoznak veled az utcán?

– A Shrek-ből a Szamár még sokszor előjön. Aztán mostanában elég nagy sláger a Family Guy, azt nagyon szeretik. Viszont Jim Carrey már halványul. Még egy két tradicionális, mint az Ace Ventura vagy esetleg a Dumb és Dumber néha eszükbe jut azoknak, akikkel találkozom. Meg ugye van A maszk, amit emlegetni szoktak – azt ugye nem én csináltam –, és egy ideig még kijavítottam őket, most már inkább nem akarom a zavart „kelteni”.

– A maszk idején Jim Carrey még nem volt akkora fogalom. A szinkronrendező akkor még castingolt arra a filmre. Rátóti Zoltán lett így Jim Carrey, én pedig egy nyomozót játszottam. A múltkor ment valamelyik csatornán, belenéztem, és őszintén megmondom, hogy tetszett, amit hallottam.

– A Family Guy szinkronrendezője, Dóczi Orsolya milyen instrukciókkal látott el a munka elején?

– Dóczi Orsival már nagyon régóta ismerjük egymást. Megbízik bennem, szeret. Minden karakternek volt valami leírása. Peternek olyasmi volt, hogy „hülye, nagypofájú, ostoba barom”.

Family Guy, és Peter-fan vagyok. Meg kell nézni azt a dagadt fejét, imádom. Én azt gondolom, hogy egy ország szabadságfokát is jelzi, hogy egy ilyen sorozatot meg lehet csinálni. Sokszor vinnyogva röhögök, máskor meg könnybe lábad a szemem és bőghetnékem van, hogy ezeket ki lehet mondani. Magyarországon egy ilyen sorozatnak a töredéke sem készülhetne el, mert az összes párt, meg az ilyen -izmus meg olyan -izmus azonnal, lélekszakadva rohanna az ombudsmanhoz, a parlamenthez meg az alkotmánybírósághoz, hogy „ezt kikérem magamnak”. Én meg azt gondolom, hogy igenis ez a szabadság. Nem szabadosság, mert ugyanúgy osztja a zsidót, a katolikust, a feketét, a fehéret, ázsiait, tök mindegy. Nincs olyan, hogy valaki kimarad. Mindenki megkapja a magáét.

– Az eredeti változatban sok karakternek ugyanaz az ember adja a hangot. Például Peter, Brian és Stewie mind Seth MacFarlane különböző hangszínein szólal meg. A magyar változatban nem lehetett volna elképzelni, hogy egy színész több karakter hangját is elvállalja?

– Ez megint elhatározás kérdése volt a szinkronrendező részéről. Néha bennem volt a kisördög, hogy milyen lett volna több szereplőt is megszólaltatni. Az egy izgalmas játék lett volna. Volt egy nagyon jó kis négyrészes angol tévésorozat, amelynek Aprics László volt a szinkronrendezője. A 19. század legvégétől 1945-ig játszódott. A szereplők 17 évestől olyan 75-ig öregedtek, amelyet hangban nekünk követnünk kellett. Azt nagyon szerettem.

– Még a Kamaraszínházban az Egy szerelem három éjszakájában énekes szereped volt. Nem akartál soha a színházon kívül is zenélni?

– Nem, én tojógalamb vagyok. Pedig nagyon sok zenés darabban voltam benne. Imádok így danolászni, meg a lányaimnak énekelni, de a mai napig, ha énekes szerepem van, mindig stresszelek előtte. Szeretek énekelni, de nem vagyok annyira biztos magamban, hogy nyugodtan kiálljak egy közönség elé. A szinkron az más. Ott elvagyok, mint hal a vízben. Ott nehéz zavarba hozni.

– Milyen zenét hallgatsz?

– Nekem teljesen mindegy. A népdaltól az operettig jöhet minden. Múltkor bementünk a nejemmel az egyik bevásárlóközpontba egy ruhaüzletbe és öt perc után kezdtem úgy érezni magam, mint Michael Douglas az Összeomlás c. filmben. Hogy „most nekem innen ki kell mennem” – vártam rá ott a próbafülkéknél. Eleve kicsit furcsán éreztem magam, hogy várok a próbafülkénél, ahol tizenéves lányok álltak sorba. Ment ez a tuc-tuc zene és nekik a szemük se rebbent. Én pedig egyszer csak azt éreztem, hogy rezonálni kezd a csontom erre a zenére. Azt éreztem, hogy ha még egy percig maradok, akkor fölrobbanok. Ha nem robbanok föl, akkor elkezdem borogatni a polcokat. Fizikai rosszullét kerülgetett.

Kerekes JózsefTovábbi fotókért kattints a Képgalériára a cikk alatt!

A lovakat lelövik, ugye? c. színdarabban egy maratoni táncversenyről van szó, és te is táncra perdülsz.

– Igen, 11 pár ropja benne, amíg ki nem esik. Mi a második felvonás közepe előtt esünk ki. Maga a film, amin a darab alapul, a harmincas években játszódik, de a darab át van téve a napjainkba. Tehát ez egy csopaki táncverseny. Mutatott az Eszenyi Enikő, a rendező korabeli híradó felvételeket ilyen versenyekről és döbbenetes: az emberek úgy dőltek ki, mint a zsák. Addig nyomták, amíg bírták. Kidőltek, jöttek az ápolók és elvitték őket. A nézők meg, mint régen a rómaiak, ültek benn és nézték! Hátborzongató!

– Három lányod van. A legkisebb még nincs két éves. Ő hallott vagy látott már téged a tévében?

– Nem nagyon hagyjuk, hogy tévézzen. Bár, ahogy egyre nagyobb lesz, többet nézi. Gyerekkoromban még a grundon is azt mondták, hogy én „tévébuzi” vagyok. Amikor lementem a haverokhoz – igaz, akkor még csak egy csatorna volt –, percre pontosan elmondtam, egész este tízig a műsort, hogy mi lesz a tévében.

Luca – a legkisebb lányom – nem néz annyi tévét. Esetleg este, etetés közben egy kicsit. Mikor még kisebb volt, akkor a Baby TV-t nézte, amiben ugye nem nagyon beszélnek. Mostanában pedig a Mackó Show a nagy kék házban-t meg a Bogyó és Babócá-t szereti. Egyelőre talán még nem tűnne föl neki, ha hallana a tévében. Meg, hát egyébként is egész nap kapja tőlem a showműsort.

– A másik két lányod mit szól a munkádhoz?

– Fanni 16 éves, Nóra pedig 12. Büszkék rám, természetesen. Fanni, akármennyire is lázadó tinédzser, mikor a suliban többen is felkapták a fejüket, hogy az apja Peter Griffin hangja a Family Guy-ból, vagy régebben a Szamáré a Shrek-ből, az azért imponált neki. De már megszokták, hogy hallanak engem a tévében.

– Ők nem kokettálnak a színészettel, a szinkronizálással?

– Hál’istennek nem. Fannit abszolút nem érdekli. A Nóriban bizsereg valami, de szerintem csak annyira, hogy az apjának is ez a foglalkozása.

Manapság nagyon kevés olyan színész van, aki dolgozik sokat és még boldog is. Rengeteg olyan színész van, akinek elvileg megy a szekér és mégse boldog. Én még a Film Színház Muzsika generációja vagyok. A hetvenes években alig vártam a szombat reggelt, hogy mikor jön a postás és dobja be a Film Színház Muzsikát.

Ma meg csak az számít, mi volt tegnap a Megasztár-ban. Közben meg igazságtalan a világ, mert ki emlékszik már a korábbi évek versenyzőire? Ezek, mint a szappanbuborékok! A lányom most tanulja, hogy kell fújni, és rém boldog, ha sikerül neki.

A pályám legelején játszottam tévéjátékban. Ez ma már nincs. És ezért kérem ki mindig magamnak, mikor elkezdik, hogy „Kerekes József, szinkronszínész”. Nem, én színész vagyok és a szakmám egyik ága – amit elég gyakran csinálok – a szinkronizálás. Attól még színész vagyok, mert közben játszom színházban is. Az, hogy most éppen melyik megy jobban, az más kérdés. A régi nagyokra, akik sokat szinkronizáltak – merte volna valaki akkor azt mondani, hogy „XY, szinkronszínész”. Persze, hogy nem merte volna senki azt mondani, mert a szinkron mellett készült évi negyven tévéjáték, meg húsz nagyjátékfilm. Persze akkor is megvolt az a húsz-harminc ember, aki mindenben benne volt. De mivel nagyon sok film és tévéjáték készült, ezért majdnem a szakma egésze dolgozott, és lehetett őket látni.

– Mit csinálsz, mikor nem szinkronizálsz, vagy a színpadon játszol?

Hirdetések

– A család mellett a kikapcsolódást az jelenti, mikor a kis kertünkben a ház körül tevékenykedem: amíg még nincs befüvesítve, azt én kapálgatom, fölásom, megmetszem a rózsákat, lepermetezem, kicsit megkapálom a virágokat. Az egyik szomszédtól – tündéri néni – kaptunk magról vetett paradicsomot. Amikor lehet, reggel kimegyünk Lucával és megnézzük, hogy hogy állnak a paradicsomok. Úgyhogy most van vagy 40-45 tövünk. Imádom – paradicsomot eszem paradicsommal –, szóval nem félek, hogy nem fogy el.

Gárdonyi Ágnes
Fotó: Csáti Viktor

194 thoughts on “Family Guy-fan vagyok

 1. I used to be recommended this website by means of my cousin. I am now not positive whether this publish is written by means of him as no one else understand such unique approximately my problem. You are amazing! Thank you!

   
 2. Thank you for any other informative web site. Where else may just I am getting that kind of info written in such a perfect approach? I have a project that I am simply now operating on, and I have been at the glance out for such information.

   
 3. I’m impressed, I must say. Rarely do I encounter a blog that’s equally educative and interesting, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The issue is something that not enough people are speaking intelligently about. I am very happy that I stumbled across this in my search for something relating to this.

   
 4. Appreciating the dedication you put into your website and in depth information you present. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed material. Wonderful read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

   
 5. Hi, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, wonderful blog!

   
 6. It is appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or suggestions. Perhaps you could write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

   
 7. Good day! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to start. Do you have any tips or suggestions? Thank you

   
 8. Hi my family member! I want to say that this article is awesome, great written and come with almost all important infos. I’d like to peer more posts like this .

   
 9. In fact no matter if someone doesn’t understand then its up to other viewers that they will help, so here it occurs.

   
 10. I’m impressed, I must say. Rarely do I encounter a blog that’s equally educative and engaging, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The issue is something that not enough folks are speaking intelligently about. I am very happy that I stumbled across this in my search for something concerning this.

   
 11. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this excellent blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will talk about this blog with my Facebook group. Chat soon!

   
 12. I’ve been exploring for a little for any high-quality articles or blog posts in this kind of space . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site. Reading this info So i’m glad to exhibit that I have a very good uncanny feeling I came upon exactly what I needed. I so much undoubtedly will make certain to don?t overlook this site and give it a look on a continuing basis.

   
 13. After checking out a number of the blog posts on your website, I really like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Please check out my web site as well and let me know how you feel.

   
 14. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100% sure. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Kudos

   
 15. I have been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

   
 16. I am truly glad to read this weblog posts which consists of plenty of useful information, thanks for providing such information.

   
 17. I’ve been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts in this kind of space . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site. Reading this info So i’m satisfied to exhibit that I have a very just right uncanny feeling I came upon exactly what I needed. I such a lot no doubt will make certain to don?t disregard this web site and give it a look on a constant basis.

   
 18. Thank you for sharing your info. I truly appreciate your efforts and I am waiting for your next post thank you once again.

   
 19. Hello there, simply was aware of your blog through Google, and found that it is really informative. I’m gonna watch out for brussels. I will appreciate when you continue this in future. Many folks shall be benefited from your writing. Cheers!

   
 20. I like the valuable information you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check again here frequently. I am quite certain I will learn a lot of new stuff right here! Good luck for the next!

   
 21. Amazing blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers? I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally confused .. Any suggestions? Thank you!

   
 22. Hi, I do believe this is an excellent web site. I stumbledupon it 😉 I will come back once again since I bookmarked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help other people.

   
 23. Hi everyone, it’s my first pay a visit at this website, and piece of writing is in fact fruitful in favor of me, keep up posting such articles.

   
 24. This is a good tip especially to those new to the blogosphere. Brief but very accurate information Thanks for sharing this one. A must read article!

   
 25. Howdy! This post couldn’t be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this page to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

   
 26. Greetings from Florida! I’m bored to death at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, superb site!

   
 27. I’ve read several good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I wonder how so much attempt you set to create one of these great informative web site.

   
 28. This is a very good tip especially to those new to the blogosphere. Short but very accurate information Thank you for sharing this one. A must read article!

   
 29. I always used to read post in news papers but now as I am a user of internet so from now I am using net for articles, thanks to web.

   
 30. В нашем онлайн казино вы найдете широкий спектр слотов и лайв игр, присоединяйтесь.

   
 31. First off I want to say fantastic blog! I had a quick question that I’d like to ask if you don’t mind. I was curious to know how you center yourself and clear your thoughts before writing. I have had a tough time clearing my mind in getting my thoughts out. I do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually wasted just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips? Thanks!

   
 32. Онлайн казино радует своих посетителей более чем двумя тысячами увлекательных игр от ведущих разработчиков.

   
 33. This is a very good tip especially to those new to the blogosphere. Brief but very accurate information Many thanks for sharing this one. A must read article!

   
 34. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100% sure. Any tips or advice would be greatly appreciated. Thank you

   
 35. It is appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or suggestions. Perhaps you could write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

   
 36. Hey! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My website addresses a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

   
 37. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

   
 38. Хотите заказать стяжку пола в Москве, но не знаете, где искать надежного подрядчика? Обратитесь к нам на сайт styazhka-pola24.ru! Мы предоставляем услуги по устройству стяжки пола м2 по доступной стоимости, а также устройству стяжки пола под ключ.

   
 39. Хотите получить идеально ровные стены в своем доме или офисе? Обратитесь к профессионалам на сайте mehanizirovannaya-shtukaturka-moscow.ru! Мы предлагаем услуги по механизированной штукатурке стен любой сложности и площади, а также гарантируем качество работ и доступные цены.

   
 40. Great web site you’ve got here.. It’s hard to find good quality writing like yours these days. I truly appreciate people like you! Take care!!

   
 41. Wonderful goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just too magnificent. I really like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart. I cant wait to read far more from you. This is actually a great website.

   
 42. I think this is one of the such a lot important information for me. And i’m satisfied reading your article. However wanna statement on few general things, The website taste is great, the articles is actually nice : D. Good activity, cheers

   
 43. Wonderful site you have here but I was wanting to know if you knew of any community forums that cover the same topics talked about in this article? I’d really love to be a part of online community where I can get suggestions from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Thank you!

   
 44. Хотите получить идеально ровные стены в своем доме или офисе? Обратитесь к профессионалам на сайте mehanizirovannaya-shtukaturka-moscow.ru! Мы предлагаем услуги по механизированной штукатурке стен любой сложности и площади, а также гарантируем качество работ и доступные цены.

   
 45. This article is truly a good one it helps new internet users, who are wishing for blogging.

   
 46. I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You are amazing! Thanks!

   
 47. Excellent blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers? I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything. Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally confused .. Any suggestions? Thanks a lot!

   
 48. I like the valuable information you supply in your articles. I will bookmark your weblog and test again here frequently. I am somewhat certain I will be told lots of new stuff right here! Good luck for the following!

   
 49. I’m now not sure where you are getting your info, however good topic. I needs to spend a while studying more or understanding more. Thank you for fantastic information I used to be looking for this information for my mission.

   
 50. It is appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or advice. Perhaps you could write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

   
 51. An interesting discussion is worth comment. I believe that you ought to write more on this issue, it might not be a taboo subject but usually people do not speak about such topics. To the next! Kind regards!!

   
 52. I’m now not sure where you are getting your info, however good topic. I needs to spend a while studying more or working out more. Thank you for wonderful information I used to be on the lookout for this information for my mission.

   
 53. Лаки Джет 1win – это возможность получить незабываемые впечатления и выиграть деньги одновременно. Отталкивайся от успеха и победы с игрой Лаки Джет на официальном сайте 1win.

   
 54. Howdy I am so happy I found your webpage, I really found you by mistake, while I was researching on Bing for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thank you for a remarkable post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the minute but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the awesome job.

   
 55. Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this post and the rest of the site is also really good.

   
 56. Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this post and the rest of the site is also very good.

   
 57. What’s up to every body, it’s my first pay a visit of this blog; this website contains awesome and in fact fine stuff for readers.

   
 58. I’ve recently started a web site, the info you provide on this site has helped me greatly. Thanks for all of your time & work.

   
 59. Whats up this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

   
 60. I absolutely love your blog and find many of your post’s to be exactly I’m looking for. Would you offer guest writers to write content available for you? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on some of the subjects you write about here. Again, awesome web site!

   
 61. I read this article fully regarding the comparison of newest and previous technologies, it’s remarkable article.

   
 62. Hi there just wanted to give you a quick heads up. The text in your content seem to be running off the screen in Chrome. I’m not sure if this is a format issue or something to do with web browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The layout look great though! Hope you get the problem resolved soon. Cheers

   
 63. Incredible! This blog looks exactly like my old one! It’s on a entirely different topic but it has pretty much the same layout and design. Wonderful choice of colors!

   
 64. Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the internet the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

   
 65. What’s up to every body, it’s my first visit of this blog; this weblog consists of remarkable and in fact good stuff in favor of readers.

   
 66. Fabulous, what a website it is! This webpage provides helpful information to us, keep it up.

   
 67. I have been surfing online more than three hours these days, yet I never found any interesting article like yours. It’s lovely worth enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made just right content as you did, the internet might be much more useful than ever before.

   
 68. Good day! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

   
 69. Heya! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no backup. Do you have any methods to prevent hackers?

   
 70. Can I simply say what a relief to find somebody who really knows what they’re talking about online. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More and more people have to look at this and understand this side of the story. I was surprised that you’re not more popular because you surely have the gift.

   
 71. Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I will be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thank you for the post. I will definitely comeback.

   
 72. Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I will be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I will definitely comeback.

   
 73. I know this site provides quality dependent posts and additional data, is there any other web site which provides such information in quality?

   
 74. Hi, i feel that i saw you visited my weblog so i got here to go back the choose?.I am trying to in finding things to improve my website!I assume its good enough to use some of your ideas!!

   
 75. What’s up, everything is going fine here and ofcourse every one is sharing data, that’s really fine, keep up writing.

   
 76. Hi! I’ve been following your weblog for a while now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Humble Tx! Just wanted to tell you keep up the fantastic job!

   
 77. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I have shared your site in my social networks!

   
 78. Heya just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same results.

   
 79. obviously like your website however you need to check the spelling on quite a few of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth however I will certainly come back again.

   
 80. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

   
 81. It’s really a nice and helpful piece of information. I’m satisfied that you shared this helpful info with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

   
 82. When someone writes an article he/she keeps the idea of a user in his/her mind that how a user can understand it. Thus that’s why this article is perfect. Thanks!

   
 83. My relatives always say that I am wasting my time here at net, but I know I am getting knowledge everyday by reading such good articles.

   
 84. Hi my loved one! I want to say that this article is awesome, great written and come with almost all significant infos. I’d like to peer more posts like this .

   
 85. I’d like to thank you for the efforts you have put in writing this blog. I’m hoping to view the same high-grade blog posts from you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my very own website now 😉

   
 86. It’s awesome to pay a visit this website and reading the views of all mates regarding this post, while I am also eager of getting familiarity.

   
 87. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something enlightening to read?

   
 88. Thanks for a marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you might be a great author. I will be sure to bookmark your blog and will come back sometime soon. I want to encourage continue your great posts, have a nice afternoon!

   
 89. Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.

   
 90. I simply could not leave your web site prior to suggesting that I really enjoyed the standard information a person supply on your visitors? Is going to be back often in order to check out new posts

   
 91. whoah this blog is magnificent i love reading your articles. Stay up the good work! You know, many individuals are searching around for this info, you can help them greatly.

   
 92. Hello there! I could have sworn I’ve been to this website before but after browsing through some of the posts I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely happy I came across it and I’ll be bookmarking it and checking back regularly!

   
 93. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

   
 94. You really make it seem so easy with your presentation however I in finding this topic to be really something which I think I would never understand. It kind of feels too complicated and very broad for me. I am taking a look forward for your next publish, I will try to get the hang of it!

   
 95. This blog was… how do I say it? Relevant!! Finally I have found something that helped me. Appreciate it!

   
 96. Hi there! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no backup. Do you have any solutions to protect against hackers?

   
 97. Oh my goodness! Incredible article dude! Thanks, However I am going through problems with your RSS. I don’t know why I can’t subscribe to it. Is there anybody else getting the same RSS problems? Anyone who knows the solution will you kindly respond? Thanx!!

   
 98. Magnificent beat ! I wish to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog web site? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

   
 99. Hi my family member! I want to say that this article is awesome, great written and come with almost all important infos. I’d like to peer more posts like this .

   
 100. Heya! I realize this is kind of off-topic but I had to ask. Does operating a well-established blog like yours take a lot of work? I’m completely new to blogging but I do write in my diary on a daily basis. I’d like to start a blog so I will be able to share my own experience and thoughts online. Please let me know if you have any ideas or tips for new aspiring bloggers. Appreciate it!

   
 101. Usually I do not read article on blogs, however I wish to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing taste has been amazed me. Thank you, quite great article.

   
 102. Fantastic beat ! I wish to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog site? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

   
 103. hi!,I love your writing so so much! proportion we keep in touch more approximately your post on AOL? I need an expert in this area to unravel my problem. May be that is you! Taking a look forward to see you.

   
 104. My spouse and I stumbled over here coming from a different page and thought I may as well check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to checking out your web page yet again.

   
 105. A person necessarily help to make significantly articles I might state. This is the first time I frequented your web page and thus far? I amazed with the research you made to create this actual post incredible. Magnificent activity!

   
 106. Hi, i think that i saw you visited my weblog so i came to return the favor.I am trying to find things to improve my website!I suppose its ok to use some of your ideas!!

   
 107. Great site. A lot of useful information here. I’m sending it to a few buddies ans also sharing in delicious. And obviously, thank you in your effort!

   
 108. When someone writes an article he/she maintains the idea of a user in his/her mind that how a user can understand it. So that’s why this piece of writing is great. Thanks!

   
 109. obviously like your website however you need to check the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I in finding it very bothersome to tell the truth however I will certainly come back again.

   
 110. I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Excellent work!

   
 111. Hello would you mind stating which blog platform you’re working with? I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a tough time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

   
 112. You can definitely see your expertise in the article you write. The arena hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to mention how they believe. Always go after your heart.

   
 113. I read this article fully about the resemblance of most up-to-date and preceding technologies, it’s remarkable article.

   
 114. It is appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or advice. Perhaps you could write next articles referring to this article. I want to read more things about it!

   
 115. This is very fascinating, You are an excessively professional blogger. I have joined your feed and sit up for seeking more of your magnificent post. Also, I have shared your web site in my social networks

   
 116. Hello there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok. I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward to new updates.

   
 117. Thank you for another informative website. Where else may I am getting that kind of info written in such a perfect method? I have a project that I am simply now running on, and I have been at the glance out for such information.

   
 118. Hi there! I know this is kind of off-topic but I had to ask. Does running a well-established blog like yours take a lot of work? I’m completely new to operating a blog but I do write in my diary on a daily basis. I’d like to start a blog so I can share my experience and thoughts online. Please let me know if you have any suggestions or tips for new aspiring bloggers. Appreciate it!

   
 119. Hi are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

   
 120. Great web site you have here.. It’s hard to find high quality writing like yours these days. I seriously appreciate people like you! Take care!!

   
 121. Hi, I believe your website might be having browser compatibility issues. When I look at your site in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues. I just wanted to give you a quick heads up! Apart from that, fantastic blog!

   
 122. An intriguing discussion is worth comment. I believe that you ought to write more on this issue, it might not be a taboo subject but usually people do not discuss such subjects. To the next! All the best!!

   
 123. Thanks for a marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you could be a great author.I will ensure that I bookmark your blog and definitely will come back in the future. I want to encourage yourself to continue your great job, have a nice holiday weekend!

   
 124. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

   
 125. Please let me know if you’re looking for a article writer for your weblog. You have some really great posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an e-mail if interested. Many thanks!

   
 126. magnificent submit, very informative. I’m wondering why the other experts of this sector do not understand this. You should continue your writing. I am sure, you have a huge readers’ base already!

   
 127. obviously like your web-site however you need to check the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I in finding it very bothersome to tell the truth on the other hand I will surely come back again.

   
 128. Hello there, You have done an excellent job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends. I am sure they will be benefited from this web site.

   
 129. What’s up i am kavin, its my first time to commenting anywhere, when i read this post i thought i could also make comment due to this sensible post.

   
 130. Having read this I thought it was extremely informative. I appreciate you taking the time and effort to put this informative article together. I once again find myself spending way too much time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

   
 131. Very good blog! Do you have any recommendations for aspiring writers? I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally confused .. Any ideas? Appreciate it!

   
 132. I was wondering if you ever considered changing the page layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two images. Maybe you could space it out better?

   
 133. Nice blog here! Also your website loads up fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as fast as yours lol

   
 134. I am curious to find out what blog system you are utilizing? I’m experiencing some minor security problems with my latest website and I would like to find something more safeguarded. Do you have any suggestions?

   
 135. It is not my first time to go to see this website, i am visiting this web site dailly and get good information from here daily.

   
 136. Pretty component of content. I simply stumbled upon your web site and in accession capital to say that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing for your augment or even I fulfillment you access persistently rapidly.

   
 137. Hey there, You have done an excellent job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends. I am sure they will be benefited from this web site.

   
 138. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I have shared your site in my social networks!

   
 139. I like the valuable information you supply on your articles. I will bookmark your weblog and check again here frequently. I am somewhat certain I will be told a lot of new stuff right here! Good luck for the following!

   
 140. Thank you a bunch for sharing this with all folks you really realize what you are talking approximately! Bookmarked. Please also visit my web site =). We could have a link exchange agreement among us

   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Beszélgetés Seder Gáborral a Café Stone-ban

sze szept 26 , 2012
<p>Seder Gáborral készítettünk interjút a <a href="http://bss.sch.bme.hu/video/latest">Budavári Schönherz Stúdió</a> szakmai és személyes segítségével. Gábort leginkább szinkronhangként ismerhetnek a nézők  - ő <strong>Quagmire </strong>vagy <em>A helyszínelők</em> <strong>Warwick Brown</strong>jának magyarhangja, de <em>A nevem Earlben</em> meg a <em>Veronica Marsban</em> is hallhatták. A beszélgetés apropója az volt, hogy Seder Gábor a színészet mellett rajzolással is foglalkozik és néhány művét kiállították a <a title="A kávézó Facebook-oldala" href="http://bss.sch.bme.hu/video/facebook.com/CafeStone2012" target="_blank" rel="noopener">Cafe Stone</a>-ban a Wesselényi utcában.<br />A rajzokat október közepéig tekinthetik meg, közben pedig a kedves pincérnők finom kávét szolgálnak fel, ízlés szerint.</p>