Főoldal

Sci-Fi, Fantasy, Misztikus

(Super 8, 112', 2011)

 

Ilyen lenne az E.T., ha ma készítették volna. Esküszöm, mintha JJ Abrams tisztelgését láttam volna Steven Spielberg előtt, aki szintén a nevét adta a produkcióhoz - kissé képmutatóan abból a szempontból, hogy a Falling skiesban meg az űrlények negatív szerepkört töltenek be. Mindenesetre az egyszer biztos, hogy a Super 8 egy kellemes nosztalgia mozi, amely nem csak egy kor, egy stílus és egy hangulat előtt tiszteleg, hanem felidézi azt is, hogy az emberek miért is szeretik annyira a mai napig a mozgóképek világát. Így hát nem túl meglepő, hogy nagyon vártam ezt a filmet, de elsősorban nem J.J. Abrams miatt. Sokkal inkább a témának és Kyle Chandlernek köszönhető az érdeklődésem.


A Paramount Pictures az Amblin Entertainment és a Bad Robot produkciójában bemutatja J. J. ABRAMS filmjét


(TRON: Legacy, 125', 2010)

(Előzmény: TRON, Tron: Örökség-Est 2010.)

Addig húztam és halogattam míg lecsúsztam a folytatásról a mozikban, sőt egészen addig amíg... Nos az utolsó pillanatig kerültük egymást. Talán kissé érthető okokból, hiszen ahhoz, hogy képben legyek célszerű, ha tudom is miről szól. Csalódtam is. Hupsz, most elárultam a csattanót. Akkor ha már itt vagyunk ki is fejtem rögtön: Csalódtam, mert bár látványfilmnek nagyon korrekt, minden más téren azonban alul marad bárminemű reményeimhez képest. És most még Olivia Wilde sem segít túl sokat meg a röhejes feszülős ruhák sem.


EREDET - 10/10. Nolan ugyanott folytatja, ahol abbahagyta.TERMINÁTOR 4. - Valahol pozitív csalódás, valahol meg óriási csalódás. Látvány, hang oké. DE hol vannak a karakterek és miért pont ez a történet? Viszont jól szórakoztam: 10/7


PERZSIA HERCEGE - Ne verjetek meg nagyon, de ez nekem tetszett. Szórakoztató "kalandfilm" volt. Bruckheimer bácsi ehhez még mindig ért. 10/8

(Tron, 92', 1982) 


Azok a csodás '80-as évek... Ez a film pedig azért is gyöngyszem, mert az évtized látványfilmjének készült, és ami azt illeti minden gagyiságával együtt szerintem ez össze is jött neki. Persze mai fejjel inkább végig röhögjük az egészet - mint tettem én is-, de a kockák számára valahol értem miért ötvözi mind a mai napig kultusz. Helyenként egészen megérdemelten. A Tron egy nem mindennapi film, és ebből a szempontból nagyon jó. Mondjuk a felvezetése kicsit hosszú, a vége meg túl hirtelen, de még így is kárpótolva vagyunk mindenért.


(Moon, 95', 2009)

Számomra valahogy a sci-fi és a dráma műfajok szerelemgyermeke fogyaszthatatlan. De úgy tűnik velem van a baj, hiszen Stanley Kubrick '69-ben megcsinálta már az időtálló klasszikust, amire igyekezett rákontrázni a Hold című film is. És ez az a pont, ahol azt kéne mondanom "ez a film más, mint a legtöbb sci-fi-dráma", és ezzel még csak nem is hazudnék, ugyanakkor nem sikerült jobban megkedveltetnie velem a műfaji keveredés eredményét. Ettől függetlenül elismerem, hogy az utóbbi évek egyik legjobb filmje a saját műfaján belül.

Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék