Főoldal

Haven

Akkor térjünk vissza a régimódihoz pilot és szinkronkritika következik egy olyan sorozatról, melyet még júliusban is megpróbáltam bepróbálni de a cím kiírásnál tovább nem igen jutottam. Már akkoris hiányzott belőle valami, amit most, hogy szinkront kapott a történet sem sikerült megtalálnom benne. Szóval a hiba nem csak az első percekben leledzik, hanem az egész sorozatban. Hiába fut a SyFy-on egyszerűen nincs meg benne az a valami, ami mondjuk a 13-as raktárban vagy az Eurékában, pedig a nyomvonal az hasonlónak indult.


Haven első látásra csak egy, a sok New England-i, tengerparti kisváros közül, különös boltjaival, festői partjával és forgalmas kikötőjével. Egy nap Audrey Parker (Emily Rose) FBI ügynököt rutinmunka miatt a városba küldik. Audrey lassan elkezdi megismerni Haven titokzatos, sötét oldalát is...
yomozása során rájön, hogy a város lakói közül sokan természetfeletti képességekkel bírnak, akik különleges tulajdonságaikat nem képesek kontrollálni. Audrey nem csak könyörtelen, jól képzett nyomozó, de vonzó és okos is, ösztönös megérzésekkel megáldva. Lassan rájön, hogy egyedül ő képes megmenteni ezeket az embereket, ezért úgy dönt, hogy Havenben marad - nem csak azért, hogy fényt derítsen a rejtélyekre, hanem hogy még mélyebbre ásson a saját történetében is, kiderítse saját magával kapcsolatban az elrejtett igazságokat, és azt, hogy miért kötődik ennyire ehhez a szokatlan helyhez.

Igyekszem független lenni. Ezt tessék úgy érteni, hogy Emily Rose nagyon csábító, csak miatta képes lennék nézni, ha a sorozatban lenne annyi szufla. But nincs. És ha ez még nem lenne elég, akkor ott van Peller Anna, akit én ugyan tehetséges és gyönyörű színésznőnek tartok, de ritka szar hangja van, ami képes tönkre tenni egy szinkront. Pechemre itt ő a legrosszabb, de igazából senkivel sem vagyok elégedett. De ő... egy külön műfaja a "pocséknak", hiába játszik jól egyszerűen nem tudom elhinni, hogy Rose-nak ilyen hangja legyen. Ez van srácok.

Eric Balfournak is annyi hangja volt már, mint ahány sorozatot hazavágott puszta jelenlétével. Most Hujber Feri próbálkozhat meg elviselhetővé tenni a színészt. Pechjére nem illik Balfourhoz - igen, neki is a Narancsvidékes volt a legjobb hangja, és nem, nem vagyok elfogult-, de van valami a "buzis" játékában, amivel árnyalni tudja a színészt. Ez mondjuk önmagában még nem jogosítja fel arra, hogy jó párosról beszélhessünk. Amúgy a karakter leírás alapján sokkal érdekesebb, mint amilyennek a pilotban ábrázolták.

Nathan szerencsés flótás. Márha úgy vesszük, hogy Varga Gábor szerencsére illik hozzá és beválik. De ennyi. Ő már-már annyira jó, hogy nem is tudok mit hozzáfűzni. A figurája valamennyire érdekes, de mivel az egész pilot nem tudott annyira lekötni, mint kellett volna neki, ezért figyelmem párral a kelleténél többször elkopott. Van ilyen.

Mellékszerepekben olyan színészek kölcsönözték a hangjukat, mint Faragó András és Varga T. József - ők eléggé állandónak tünnek a testvérek bőrében-, aztán volt itt még Megyeri János és

Ha jól vettem le, akkor ez a sorozat nyomozós. Nekem végig az Eurka járkált a fejemben, ami szintén nem tett a rabjává, de sokkal több minden van abban a sorozatban, mint ebben. Bármennyire is gyors volt a hazai bemutató találhattak volna jobbat még akár a Syfy kínálatában is. Ez a sorozat nálam instant kasza, de amerikában lesz második évada is, így nem csak 13 részből fog állni, de első körben ez kerül képernyőre nálunk is. 25%
Szinkron: 10/3


Hozzászólások:
Oldalanként
Nagy Gyula 2013.01.16 23:20:01
Maggie Grace-nek Kiss Virág vagy Soleczki Janka hangja jobb lett volna.igy útólag Peller Anna -No Comment.Nem oké pedig nem rossz a sorozat.

Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék