Főoldal

Rabulejtő szerelem

(Serious Moonlight, 80', 2009)

Kérem szépen a '90-es évek legnagyobb szépsége, az igazi romantikus filmek istennője, Meg Ryan szociopata szerepkörben! És ennyi. Bár a film mondanivalója érdekes volt. De lehet az nem is a mondanivalója, ami érdekes, hanem ahogy elmondja. Tehát az érzékeltetése. Talán a legáltalánosabban úgy tudnám megfogalmazni, hogy "sosem késő küzdeni azért, mert ami már elmúlt, de talán még visszatérhet". Ebből a szempontból óriási erejű a film. Nagyon unalmasan kezdődött, és igazából utána sem lett sokkal jobb, de azért a wécéhez "láncolt"... Najó, nem lövöm le a film legnagyobb poénját.
Meg Ryan megőrül. A legfontosabb és egyben überelhetetlen indok a film mellett. Ennek a filmnek - csak úgy, mint a legtöbb filmnél, amiben szerepelt- ő a szíve és a lelke. Nélkül valószínüleg az első pár perc után kinyomtam volna oszt 'adjon isten'. De milyen jó, hogy nem tettem, te szentséges! A film legnagyobb adúásza mindenképp Justin Long és figurája, aki eszméletlenül odabaszós. Persze nem annyira, mint Kristen Bell és Meg csajbunyója, de azért a legvagányabb figura az övé. Azon viszont már keményen vitázhatnánk, hogy ezért a néhány apró elemért megéri-e végig szenvedni 78 percet, de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Szerintem nem jár rosszul vele, ha kihagyja az elejét és csak a közepétől nézi.

Ez a film egy tönkrement házasság, utolsó, kétségbeesett próbája az összeragasztásra. Ahogy elhangzott, itt egy kisebb csodára lenne szükség. Na de kérem! Hollywood-ban vagyunk, a csoda itt olyan mindennapos, mint hogy az ég kék. Ettől függetlenül a film utolsó jelenete számomra örök rejtély marad, amit nem is igen fogok megérteni. Ellenben mondjuk azzal, hogy Justin milyen keményen "megcsöcsörészte" Ryan-t. Hát igen, ilyenkor még jobban sajnálom, hogy elmúltak már a Meg Ryan a csúcson-idők...

A szinkronja, a szinkronja... Majoros Eszter rendezte. A piros pont jár a Bell-Vadász Bea kettősért. Még mindig nem tudok betelni vele, hogy mennyire működik. Ugyanezt tudnám elmondani a Justin Long - Welker Gábor kettősre is, akik annyira nem illenek össze, hogy már brilliánsak együtt. Meg Ryan-Györgyi Anna összenőtt, de Lippai László a férfi főszerepben rémesen nagy baklövés volt. El nem tudom képzelni, hogyan juthat bárkinek is az eszébe... Kiakasztó volt.

Igazából nem tudom, hogy ajánlanám-e is bárkinek is ezt a filmet. Talán a négy színész legelvetemültebb rajongóinak. Voltak ugyan remek pillanatai, de összeségében az egész sablonos és unalmas, no meg kiszámítható és rém fájó. De mégsem tudnám egyértelműen azt mondani rá, hogy ne nézzétek meg. Inkább pörgessétek át. Úgy talán még tetszhet is. Ez egy ilyen egyértelműen emberfüggő, de az is biztos, hogy maximum egyszernézős... 50%


Magyarhangok: Györgyi Anna, Lippai László, Vadász Bea és Welker Gábor
További magyarhangok: Elek Ferenc, Gáspár Kata, Stern Dániel, Gados Béla, Szvetlov Balázs
Msz: Csizmás Kata
Sz.R.: Majoros Eszter
GHE - Mafilm Audio Kft.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék