Főoldal

Hart of Dixie: Történet egy lányról, aki a helyes útra tévedt

Az ősz legjobban várt sorozata is felkerült az iTunes-ra. Az elmúlt fél évben majd megvesztem érte, és a pilot pontosan azt nyújtotta, amit vártam tőle. Leszámítva a főcímét, amit sajnos CGI-alapon készítettek és megállt 15 másodpercben. Vétek az ilyet ilyen szépséghibával ellátni. Cserébe viszont olyan zenei világot kaptunk, amellyel minden gond nélkül belopta magát a szívünkbe (Sugarland, Taylor Swift). Persze Rachel Bilson elbűvölő kisugárzása után nem volt nehéz dolga. A Hart of Dixie egy ízig-vérig déli sorozat, ennek minden előnyével és hátrányával. A péntek estéim tökéletes műsorszáma lesz a Dixie legújabb epizódjai.
Az első pár percben mindent elsütnek, amit a trailerekben láthattunk. Megismerjük Zoe történetét, hogy hogyan került Bluebell-be, és hogyan is kezdött minden. Röviden összefoglalva, Zoe nagy álma, hogy NY-i orvos lehessen, de előtte egy évig általános orvosként kell ténykednie (or smg), amit nem tehet meg NY-ban, de pont kapóra jön egy fickó, aki már a diplomaosztója óta küldözget neki időről-időre képeslapokat, hogy dolgozzon neki Bluebellbeli rendelőjében. És mikor már nincs más választása, Zoe elfogadja az ajánlatot, Alabamába költözik, ahol megtudja, hogy a fickó már meghalt, és ráhagyta a rendelője felét. Itt először George Tuckerrel találkozik, aki... Nos, felkelti az érdeklődését. Az első jó dolog Bluebellben Levon Hayes, aki 10 évet lehúzott az NFL-ben. Természetesen mivel csak a rendelő felét örökölte meg, így a másik felében lapuló doki nem kedveli különösebben a lányt, ráadásul George mennyasszonya sincs túlzottan odáig az új nőért, aki vissza akar menni New York-ba...Ennyit arról, hogy röviden foglalom össze a sztoriját. Gyorsan váltsunk a karakterekre. Imádnivalóak egytől-egyig. Kifejtve: Zoe halál tipikus figura, aki a nagyvárosból bekerül a maga kis "purgatóriumába". Tulajdonképpen rajta az dob rengeteget, hogy Rachel Bilson formálja meg, mert ez a nő valami lélegzetelállítóan gyönyörű és elbűvölő egyszerre. Pláne ebben a sorozatban. Sok kedvenc Zoe-pillanatom volt a pilotban, de most azt fogom mondani, amikor este előkapta a Szerelmünk lapjait és olvasni kezdte. Apróság az egész, de az ördög az ilyen kis részletekben bújik meg. Meg a kifejező tekintetetekben. Végig. látszott, hogy Rachel élvezi a szerepet, ugyanakkor nem lehet annál "kötetlenebb", mint amennyit a pilotban az alkalmazkodás, és elfogadás szakaszai között megtehet az ember. Szintén nagy kedvencem a záró jelenet, ahogy sétál az utcán... Fantasztikus na.
Georgeot alap volt, hogy kedvelem, mert Porter is élvezi a szerepét. Tipikus kisvárosi srác, aki kirepült a madárfészekből, majd miután világot látott, visszatért, mert rájött, hogy nem azok a dolgok számítanak, amit ott kaphat az ember, hanem egy napfelkelte többet ér a kisvárosból, a szeretet lány oldalán, mint egy jó meló. A másik, akit nagyon megkedveltem, az Levon Hayes, a fickó egy fantörpikus fazon, valahol az átmenet Zoe és George között, míg Wade egy szabadszellemű, amolyan "mit keres itt az isten háta mögött?" fazon, akit vagánysága miatt mindenki imád. Ugyanez nem mondható el Tucker jegyeséről és annak apjáról, de mondjuk az egy másik sorozatba távozó színésznő figurájáról (meg a lányáról) már igen.

Fantasztikus szereplőgárdát sikerült itt összeválogatni, akiknek hála minden úgy működik, ahogy azt a show kreátora megálmodta. És az én legnagyobb örömömre tele van popkulturális utalásokkal is a történet (Smokey és a bandita, Maffiózok, Szex és New York, stb). Az írás mellett fontosnak tartom még azt is kiemelni, hogy mennyire gyönyörű a sorozat operatőri munkája. Egyértelműen a sárga és élénk színek dominálnak minden jelenetben, de a látvány, legyen szó tájképről, vagy csupán a bort ivó Zoeról mindig gyönyörű. Ez is hatalmas vonzó tényezőnek minősül.Szerencsére nagyon jó a hangulata. Talán én még kicsit korainak érzem ráhúzni azt, hogy WB-életérzést áraszt magából, de abban biztos vagyok, hogy lépten-nyomon azok is megelevenednek benne. Én egyenlőre a vidéki, kisvárosi életérzésébe szerettem bele, meg a környezetbe, amiben játszódik és a szereplőkbe. Vonz az, hogy mit fognak kihozni belőle, mert a pilot nagyon magasra tette a lécet. Rengeteg erőt adott a bevezető rész, amit pont jókor láttam. Azt hiszem nyugodtan kijelenthetem, hogy a Hart of Dixie simán az évad legjobb sorozata (már úgy a "nemteljesenfelnőtt" korú sorozatok között). 92%Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék