Főoldal

Egy fiúról meg egy szinkronról

Hétfőn indul a Viasat3 műsorán az elmúlt évek egyik legjobb egy kamerás NBC komédia sorozata Jason Katimstól. A Nick Hornby regényén alapuló sorozat mindössze két évadot élt meg és 33 részt számlál, melyekből mindössze csak 27 került adásba a tengerentúlon az NBC "Komédia blokk"-programsorozatának köszönhetően. 2014-ben és 2015-ben a BNV állandó témája volt, valamint az egyik kedvenc heti témánk az utóbbi évek könnyed kínálatából, melyet a magyar közönség június 20-tól ismerhet meg minden este 19:05-től.
2014 február 22-én indult el Jason Katims komédiája a főszerepben a korábban baljós jelnek számító, de sokak által kedvelt David Waltonnal a főszerepben - aki Hugh Grant szerepét "vette át"-, akinek már nagyon hosszú ideje ez volt az első próbálkozása, amelyik túlélte az első évadot. Persze a húzónév aligha ő volt. Ez a szerep Minnie Driverre maradt, aki csak úgy duskált a dúla szerepében.

2002-ben már készült egy film Nick Hornby regényéből, ott a főszerepet Hugh Grant játszotta. A film mindenkiben aki látta kellemes emlékként él, akár csak a sorozat. A két feldolgozás között a legalapvetőbb különbség, hogy míg a film elég erőteljesen depressziósnak hatott időnként, addig a sorozat végig könnyed, telis tele jobbnál jobb egy sorosokkal és felemelő pillanatokkal. És bár első sorban Will és Marcus barátságára fókuszál, a széria a felnövés témakörét igyekszik körbe járni.

Will az egyszeri csoda dallamszerző élvezi a semmit tevést. Élete azonban fenekestül felfordul mikor beköltözik a szomszédjába a hippi szingli anyuka és annak 13 éves kisfia. Kettejük között különös barátság alakul ki...

A magyarváltozatról nehéz eldöntenem, hogy kiváló munka-e Aprics László rendezése, vagy a leggyakoribb szinkron átok, hogy egy másik népszerű sorozatának a Villámnak a hangjaira osztotta a főszerepeket. David Waltonhoz ugyanis abszolút nem illik Makranczi Zalán, míg Minnie Drivert sem feltétlenül Ruttkay Laura hangján szoktuk meg. Marcus hangjaként Nagy Gereben bizonyíthat, míg Andy szerepében Debreczeny Csaba kapott komédiás lehetőségeket. Andy nagy kedvencünk volt, hiába tűnik kissé tesze-tosza figurának, mégsem papucsférj. Legalábbis nem annyira, mint amennyire annak látszik. Leslie Bibb sajnos nagyon keveset szerepelt a sorozatban, de Balsai Móni tovább édesbítheti a figura varázsát. Az első évad legismertebb vendégszereplője az egykori Friday Night Lights sztárja, "majdnem-Csodanő", Adrianne Palicki, akinek ezúttal Tarr Judit jutott.

A magyar szövegért Blahut Viktor felel, így a minőséggel nem lesz gond.

MAGYARHANGOK
WILL (David Walton) – MAKRANCZI ZALÁN
MARCUS (Benjamin Stockham) – NAGY GEREBEN
FIONA  (Minnie Driver) – RUTTKAY LAURA
ANDY (Al Madrigal) – DEBRECZENY CSABA
LAURIE (Annie Mumolo) – MICS ILDIKÓ
DR. SAMANTHA LAKE (Adrianne Palicki) – TARR JUDIT
ALEX (Aaron Fernando) – PÁL DÁNIEL MÁTÉ
DAKOTA (Leslie Bibb) – BALSAI MÓNI
T.J. (Zach Cregger) – HORVÁTH ILLÉS

Magyar szöveg: Blahut Viktor
Hangmérnök: Erdélyi Imre (1. évad), Policza Imre (2. évad)
Szinkronrendező: Aprics LászlóHozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék