Főoldal

Melissa & Joey: A nagynéni és a Dadus


"Ó, szóval mintha Batmant lefokozták volna dadusnak" (Lennox)

Melissa & Joey: A nagynéni és a Dadus

Hagyományos sitcom szerethető szereplőkkel. Ennyi. Nekem már azzal eladta magát, hogy közönség előtt vették fel, aztán a későbbiekben hamar egyértelművé vált, hogy a poénok is a helyükre kerültek. Onnantól kezdve pedig egyszerűen nem volt megállás. Azt hiszem most már túl 5 részen ki merem jelenteni, hogy a Melissa és Joey a nyár második legnagyobb meglepetése, de a legkevésbé meglepő mód, megint csak az ABC Familyről. Tőlük még sitcomot nem is szerettem meg ilyen gyorsan.

A történet egyszerű. Adott egy jó állású nőci, aki rokonjai csemetéit fogadja magához míg azok a sitten csücsülnek. Egyedülálló, de egyedül mégsem bír velük, így kell egy dada. És ahogy mondani szokás, Joey jókor volt jó helyen és bizonyított, meg is kapta érte a jutalmát. Ezzel nagyjából le is fedtük az első rész történetét. Ez a kiindulási pont és már a nyitó részben szépen felvezetik nekünk a hátterüket és elkezdik a karakterek alapozását. Hazudnék, ha nem azt mondanám, hogy Clarissa, az egykori tiniboszi miatt csaptam bele a lecsóba, azt viszont álmomban sem gondoltam volna, hogy a másik főszereplő szimpatikusabb lesz a végére.

Melissa egy elfoglalt nő, de elsőre talán nem a legszimpatikusabb ugyanakkor mégis képes meglepetést okozni. Joey viszont az első pillanattól fogva szimpatikus, hát még onnantól amikor már a dadust játssza. Kettejük csípkelődése adja meg a sorozatnak azt a "sajátos ízt", amitől a Melissa és Joey minden sitcom kedvelő számára kötelezően javallott fogyasztási termékké válik. Nem kell aggódni, nincsenek benne sem világmegváltó gondolatok, sem hasra esős poénok. De mégis úgy van megcsinálva az egész, úgy van felépítve, hogy a poénok elérjék a céljukat és az egész szórakoztató legyen. Szerintem ez a legfontosabb minden sitcom esetében. Mindenki annyi teret kap az első részekben, amennyit megérdemel, így értelemszerűen a gyerekek sem kapnak túl nagy teret, és a "felnőttek" sem nagyon ússzák meg egymást. Olcsó is a sorozat, hiszen nagyjából van egy nappali meg egy konyha, és az első részben az udvar, a második részben pedig egy üres alaksor szolgáltatott "változatosság" címszóval helyszínül.

Ne feledjük, hogy a sorozat óriási siker lett. És igen, pontosan ugyanazért, amiért nekem is bejött. Ennél egyszerűbb, és tipikusabb helyzetkomikumot lehetetlenség csinálni. És én már nagyon régen láttam (olyan) négykamerás sitcomot, ami elnyerte volna a tetszésem. Ezért pedig abszolút jár a pacsi a készítőknek. A Melissa & Joey nem mutat, nem hoz és a legkevésbé vágyik arra, hogy újat mutasson, nem is ebben rejlik a "sármja". Sokkal inkább abban, hogy visszanyúl a sitcom gyökereihez és felidéz egy kicsit a dicső múltból miközben rábízza magát a két főszereplő színészére. Akik elviszik a hátukon az alájuk tolt poénhalmazt, amiken a néző jóízűen nevet. Ki kell próbálni. Ez van, srácok. 80%


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék