A Hónap Hangja 2009 februárjában:

ZSIGMOND TAMARA

Hirdetések

Első alkalommal indítottuk el a Hónap Hangja szavazásunkat. Hónapról-hónapra mindig más kategóriában jelöljük a legjobb színésznőket-színészeket. Februárban a „Legszőkébb” Női Hang legjobb tulajdonosát kerestük. Mezey Kitty, Németh Borbála, és Zsigmond Tamara egy-egy sorozatbeli alakítását tartottuk a legesélyesebbnek.

793 szavazatot kapott a Magyarszinkron.hu három jelöltje. Ebből 355 vokssal Zsigmond Tamara nyerte a februári megmérettetést. Tamara, a mára már klasszikusnak számító munkáért, a Rém rendes család Kelly Bundy-jának megszólaltatásáért kapta meg honlap és a látogatók legtöbb szavazatát.

Egy jelképes ajándékcsomag kíséretében leptem meg a művésznőt a hírrel.

– Meglep, és jólesik, hogy a nézőknek ennyire elnyerte a tetszését ez a szerepem – osztotta meg első gondolatait Tamara. Több mint tíz esztendeje csináltuk a sorozat szinkronját, de még a mai napig kapok olyan kéréseket, amelyek a Bundy-ék poénjaira vonatkoznak. Jó volt benne dolgozni, de azóta már több tízezer pernyi szinkronon túl vagyok.

– Amelyek között van a Dr. House, a McLeod lányai, a Painkiller Jane és még jó sok nagyszerű sorozat – vetem közbe.

– Igen, és különböző animékben is dolgozom, valamint hangalámondásokat és egyedi filmeket is készítek. Elég változatos, de sokszor arra sem emlékszem, hogy mikor melyik munkában vettem részt. Ez persze nem mindig jó, de annyira felgyorsult a munka, hogy alig van esély lassítani.

– De most hosszabb időre kivonul a magyar szinkronból, hiszen a legjobb szerepre, az anyaságra készül.

– Igen, de nem ismeretlen számomra, hiszen a fiam idén lesz 16 esztendős. A baba júniusban fog megszületni, és utána ameddig lehet, szeretnék főállású anyaként otthon maradni. Huszonhat éve szinkronizálok, így azt hiszem jól fog esni egy kis pihenés.

Hirdetések

– De később ugye vissza fog térni a mikrofon mögé – reménykedem csendben.

– Persze, hiszen szeretem a szakmát, a szinkronizálást – nyugtat meg Tamara. Szerencsére a terhesség nem akadályoz a munkában, így folyamatosan tudok dolgozni. Ahol lehet, előre felveszünk jeleneteket azokban a sorozatokban, amelyekben állandó szereplő vagyok. Így remélhetőleg a nézők nem veszik majd észre a kihagyást. Bízom abban, hogy a visszatérésem nemcsak számomra, de a magyar szinkront szeretők számára is nagy örömet fog okozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Élet a sztrájkon túl

hét márc 16 , 2009
Lassan huszonnégy hónapja annak, hogy a szinkron szakma egyrésze szokatlan dologba kezdett a helyzet jobbítása érdekében. Az országos média pillanatok alatt felkapta a hírt, és néhány napig másról sem szólt a világ csak arról, hogy a szinkron szakma sztrájkol. Azonban a dolgok mélyére kevesen ástak le, így a mai napig vannak még fehér foltok a két évvel ezelőtti történetben.