Aki a magyar Robin Williams lehetne

A mindig mosolygós, rendkívül nyitott és kedves, valamint egyáltalán nem mellékesen kiváló érzékkel és tehetséggel szinkronizáló Seszták Szabolccsal két szinkronmunka között találkoztam.

Hirdetések

– Miben dolgozol jelenleg?

– Éppen egy hétrészes sorozatot csináltunk, amiben epizódszereplő voltam. Az a szörnyű, hogy, amikor az ember csak így beugrik, sokszor a címét sem tudja annak, amit épp csinál.

– Tizennégy évesen már szerepeltél egy magyar filmben. Hogy kerültél a filmezés közelébe?

– A Fagylalt tölcsér nélkül című filmnek volt a színészválogatása, amire poénból elmentünk a barátaimmal, és engem kiválasztottak. Kútvölgyi Erzsébetnek alakítottam benne a megnemértett kis kamaszfiát. Nagyon jól sikerült maga a film is és mindenféle díjakat nyertünk vele; a film is, Zsike is és én is. Aztán ennek köszönhetően a Családi kör-ben forgatgathattam, valamint beindult a József Attila Színházbéli szereplés is.
Pont mostanában dolgoztam Orosz Helgával, aki szintén benne volt Edward Albee: Mindent a kertbe című darabjában, olyanokkal együtt, mint Tordai Teri, Szilágyi Tibor. Jó kis csapat voltunk.

– Tehát a filmből következett a színház.

– Igen. Ráadásul a szinkron, ami a legmeghatározóbb része az életemnek jött a legkésőbb. 1993-ban játszottuk a Karinthy Színházban a Kakukktojást Cseke Péterrel és Margitai Ágival a főszerepben, és ott látott és hívott el Rehorovszky Béla, aki a Pannónia Filmstúdióban dolgozott. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy legelőször nem nála, hanem Aprics Lászlónál szinkronizáltam A nagy Waldo Pepper című Robert Redford-filmben. Egy mondatom volt; egy fickó az árbocról valami olyasmit kiabált, hogy „Vigyázz!”

De a rendszeres szinkron Rehorovszky Bélának köszönhetem, és azt is, hogy megtanulhattam a mesterséget.

– Te is tömegezéssel kezdtél vagy egyből jöttek a komolyabb megbízások?

– Amikor először mentem ki, akkor az egy pici, egy-két mondatos szerepem volt. Lényegében ezzel kezdtem a kipróbálást. Viszont az teljesen természetes volt, hogy utána, aki szerette volna megtanulni a szakmát tisztességesen, az tömeget is vállalt. És, aki ügyesebb volt, az kinőhette magát onnan.

– Szeretted volna, hogy inkább a színház felé húzzon a karriered?

– Ha az ember őszinte akar lenni, akkor a színház a minden, de nem minden áron! Én egy kicsit kakukktojásnak érzem magamat ezen a pályán, mert nem a klasszikus utat jártam be. Nem arról volt szó, hogy a Főiskolán végeztem színész szakon – ahol egyébként mindig a második rostán gondolták úgy, hogy nincs rám szükség -, és utána kezdtem szinkronizálni. Persze, szeretném, ha lenne olyan színházi feladat, ami örömet okoz. Jó pár éve nem játszom már színpadon, mégis akadt egy-két olyan felkérés, amire én mondtam azt, hogy nem. Úgy gondolom, hogy inkább a szinkronban csináljak főbb szerepeket, mint színházban egy nyúlfarknyit, ami már nem okoz örömet. De jelenleg nem igazán tartozom azokba a körökbe, akikben gondolkodni szoktak a rendezők – remélem ez később majd változni fog.

– Mit szeretsz leginkább a szinkronizálásban?

– A szinkronnak van egy fantasztikus tulajdonsága; míg filmen vagy színpadon behatárolt az a jellem, az a figura, akit te alakíthatsz – gondolok itt az alkatodra, a beszédstílusodra -, addig a szinkronban ez nem igaz. Mert az ember a hangját adja, ami, ha játékos, akkor lehet akár egy kis maci hangja a rajzfilmben, ugyanakkor lehet például a Beverly Hills 90210-ben egy nagydarab, kosaras négeré – akit én úgy egyébként az egyhatvanötömmel nem játszhatnék el, és nem csak azért, mert nem vagyok fekete.

Aztán nyilvánvalóan ebbe is bele lehet unni, de ez természetes. Ha szívsebész vagy történetesen, akkor is lesznek olyan periódusok, amikor unni fogod a munkádat. De mindig meg kell próbálni megújulni, ami a szinkronban általában sikerül is.

– Találkoztál olyan színésszel eddigi pályád során, aki alkatilag közel áll hozzád?

– Bár nem a korosztályom, de tíz év múlva el tudnék képzelni hogy Robin Williams-t szinkronizálom. Nagyon szeretem a filmjeit, és őt magát is. Nagyon tud bohóckodni, ugyanakkor kifejezetten komoly dolgokat is művel – nézzük csak meg a Holt költők társaságát. Nem vagyok egy rajongó típus, de a külföldiek közül Robin Williams az, aki előtt meghajlok.
A magyarok közül Józsa Imrétől, Mikó Istvánon keresztül, Sztankayig bezárólag mind-mind olyan művészek, akikbe szívesen belelátná magát az ember tíz-húsz-harminc év múlva.

– Hozzád is inkább a komikus szerepek állnak közelebb.

– Hát, igen, nyilvánvalóan nem vagyok egy szomorkodós típusú emberke. Néha talán át esek a ló túlsó oldalára a hülyéskedést illetően, de ilyennek szeretnek a kollégák és a barátok.

Viszont, ha komoly dologról van szó, akkor bármikor meg tudok komolyodni néhány órára. Szoktam viccelni azzal, hogy a hétvégenként futó Naplóban olyan komolyan mondom az ajánlókat, mintha nem is én volnék. Vagy a még mindig futó és nagyon sokak által nézett Smallville-ben Lex Luthor, vagy a Hősök Peter Petrelli-je sem éppen egy vicces figura.

Ugyanakkor például a humoros Kaliforniába jöttemben – Will Smith sorozatában – Carlton karakterét kifejezetten kedveltem. Vagy nagyon érdekes a Nagy házalakítás-béli alámondás, amiből mostanában nagyon sok részt csináltunk – az elmúlt pár hónapban száz felett van a felvett epizódok száma. Ebben is megkaptam a nagyhangú, kiabálós, vicces műsorvezetőt, Ty-t. Szeretem egyébként, mert szép, megható történeteket mutatnak be.

– A Szívek szállodájában Jess-ként Milo Ventimigliá-t szólaltattad meg magyarul. Milyennek találod ennek a sorozatnak a hangulatát és mennyire ragadott meg téged?

– Fantasztikus, rendkívül emberi sorozat. Jó lenne egy ilyen magyar viszonylatban is. Tetszett,
bár szakmából adódóan nagyon ritkán nézek tévét.

Viszont pont a napokban elcsíptem a DunaTv-n a ruandai mészárlásról szóló Hotel Ruandát, ami nagyon megfogott – mert ugye igaz történet, nem is olyan régen megtörténhetett egy ilyen szörnyűség, és maga a film is jó. Ha olyan értékesebb műsort látok, akkor ott ragadok én is a képernyő előtt.

– Milo Ventimigliá-t szinkronizálod a Hősökben is. Szerinted fejlődött a két produkció között?

– Igen, mindenképpen, mert a Szívek szállodájában még egy kis tinit kellett alakítania, közben pedig eltellt pár év a Hősökig, ahol már egy egészen más jellegű férfiként tűnik fel.

– A Smallville szintén egy sci-fi sorozat, amely hatalmas rajongótábort tudhat magáénak Mennyire volt meghatározó számodra ez a szerep?

– Vannak olyan sorozatok az ember életében, mint a Smallville is, vagy a Dawson és a haverok, amelyek nagyon hozzánőnek a szívéhez. Talán azért is, mert igen hosszúnak tűnik az az idő, amíg dolgozunk vele – megcsinálsz egy évadot, kimarad egy félév, majd újra kezded. Ezt például 2002-ben kezdtünk, ehhez képest most 2008 van.
Az Amynek ítélve, ahol egy valamikori drogos orvost játszom, is azok a filmnek közé tartozik példának okáért, amelyeknek olyan jó a hangulata. Vagy a Grace Klinika, amelynek szintén van egyfajta bája, jók a karakterek, jól is csinálják. Szóval akadnak tényleg szerethető munkák.

– Michael Rosenbaum-ot, a Smallville Lex-ét egy másik filmben pont a sorozatbéli „ellenfeled” magyar hangja, Markovics Tamás szinkronizálta. Szerinted fontos, hogy a külföldi színészek a jól megszokott magyar párjukat kapják?

– Alapvetően igen. A legjobb példa a Minden lében két kanál Sztankayval és Láng Józseffel, amit hiába csinált meg jól Kautzky Armand és Szolnoki Tibor, mégsem volt az igazi. Ezért a nézők hatására visszakapták a jól megszokott párost.

– Szerinted milyen a szinkron megítélése?

– Én úgy látom, hogy nincs megbecsülve a magyar szinkron kellőképpen. Akkor lenne az, ha egyszer csak nem lenne. Pedig hát miért ne legyünk büszkék arra, ami jó? És a magyar szinkron még a mai felgyorsult világban is színes és jó tud lenni. Persze, a világ megváltozott, lett minőségromlás, de hol nem?!

A napokban beszéltem épp Hujber Ferivel a Valami Amerika 2 kapcsán, és szóba került, hogy Csuja Imre mekkorát alakít benne. Én annyira boldog tudok lenni, amikor emberek a helyükre kerülnek, mert például ő is egy olyan színész, aki annyira megérdemelte, hogy országosan ismert művész legyen.

– Sokszor vetődik fel, hogy kell-e szinkron, vagy inkább felirat…

– Én egyet gondolok: ha mindenki beszélne is angolul, németül, más idegen nyelveken, milyen ország lenne az olyan, ahol nem a saját anyanyelve szól a saját tévékből, rádiókból?! És sajnos nem készülnek hazai gyártású produkciók, műsorok olyan mértékben, hogy a külföldieket kompenzálják. Vannak unikumok, amelyeket őriznünk kellene és jobban megbecsülnünk. A magyar nyelv mellett a szinkron is egy ilyen.

– Rengeteg rajzfilmben működsz közre.

– Ó, azok mindig is nagyon közel álltak a szívemhez.
 
Most csináltuk épp a Tesz-vesz Várost. Abban én a kis kukac vagyok, akit egykor Józsa Imi szólaltatott meg.

– Te vagy az Animax (animéket sugárzó csatorna) hangja. Szoktál valamelyik manga sorozatban szinkronizálni?

– Igen, nem régiben fejeztük be a Monte Cristo-t.

– Ha a mesékben hallanak a kislányaid, meg szoktak ismerni?

– Igen. Nekik az a természetes, hogy apa megy a stúdióba dolgozni. Számukra olyan, mintha minden szülő ezt csinálná. De aranyosak, felfogják és megszokták ennek a szakmának a világát. Amikor olyan kisebb feladatom van, és épp nincs óvoda, néha el is kísérnek.

– Mi volt a legemlékezetesebb számodra ebben a szakmában?

– Hála Istennek az eddigi pályám során sok olyan emberrel megadatott együtt dolgozni, akik már életükben legendák voltak. Gondolok itt Sinkovits Imrére, Tolnay Klárira, Juhász Jácintra, Dobránszky Zoltánra, Pataki Imrére, Szakácsi Sándorra és Selmeczi Rolandra. Nekem az a legfontosabb, hogy ebben részem lehetett. És nem tagadom, jó lenne úgy leélni az életemet, hogy, ha még 75 évesen dolgozni fogok, a fiatal nemzedék közül valaki legalább úgy beszéljen rólam, hogy „a Szabi bácsival de jó volt együttdolgozni.”

– Kit ajánlanál legközelebbi interjúalanynak?

Hirdetések

– Kútvölgyi Erzsébet, aki amellett, hogy a Vígszínház remek színésznője, fantasztikusan jókat szinkronizál. De sajnos nem igazán van ő sem jelen a köztudatban, ami szerintem szörnyű. Nagy szívfájdalmam, hogy vele indult gyerekkoromban a karrierem, de úgy alakult, hogy színpadon nem játszhattunk együtt. Néha persze összefutunk, de nagyon ritkán, pedig őt nagyon szeretem.
Sok olyan ember van ezen a pályán, aki megérdemelné, hogy jobban figyeljenek rá. Ezért is jók a magyarszinkron.hu-hoz hasonló oldalak is.

És, ha már a Szívek szállodáját említettük, jó lenne elbeszélgetni László Zsolttal is.

239 thoughts on “Aki a magyar Robin Williams lehetne

 1. Someone necessarily help to make significantly articles I might state. This is the first time I frequented your web page and thus far? I amazed with the research you made to create this actual publish amazing. Magnificent activity!

   
 2. I enjoy, cause I found exactly what I used to be taking a look for. You have ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

   
 3. Wow, this article is nice, my sister is analyzing these things, so I am going to let know her.

   
 4. Link exchange is nothing else but it is only placing the other person’s webpage link on your page at proper place and other person will also do same in favor of you.

   
 5. I was pretty pleased to discover this web site. I want to to thank you for your time for this wonderful read!! I definitely savored every little bit of it and I have you book marked to see new things on your blog.

   
 6. wonderful issues altogether, you just gained a logo new reader. What could you suggest in regards to your post that you made a few days ago? Any positive?

   
 7. I must thank you for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping to see the same high-grade blog posts from you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my very own blog now 😉

   
 8. Heya! I’m at work browsing your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the great work!

   
 9. Howdy! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My web site looks weird when viewing from my iphone4. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to correct this problem. If you have any suggestions, please share. With thanks!

   
 10. What’s up to all, how is all, I think every one is getting more from this site, and your views are good in favor of new viewers.

   
 11. Heya i’m for the primary time here. I came across this board and I in finding It truly useful & it helped me out a lot. I hope to offer something back and help others like you helped me.

   
 12. I am really loving the theme/design of your web site. Do you ever run into any internet browser compatibility problems? A couple of my blog audience have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any suggestions to help fix this issue?

   
 13. Thank you, I have recently been searching for information approximately this topic for ages and yours is the best I have came upon so far. However, what about the conclusion? Are you sure about the source?

   
 14. I pay a visit day-to-day some web sites and websites to read posts, except this website offers quality based content.

   
 15. Hi, i think that i saw you visited my weblog so i got here to go back the choose?.I am trying to find things to improve my website!I assume its ok to use some of your ideas!!

   
 16. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this brilliant blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will talk about this site with my Facebook group. Chat soon!

   
 17. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with some pics to drive the message home a bit, but other than that, this is magnificent blog. A great read. I’ll definitely be back.

   
 18. Hey there would you mind letting me know which hosting company you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good internet hosting provider at a honest price? Cheers, I appreciate it!

   
 19. hey there and thank you for your information I’ve definitely picked up anything new from right here. I did however expertise some technical issues using this web site, since I experienced to reload the web site many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective fascinating content. Make sure you update this again soon.

   
 20. It’s really a great and helpful piece of info. I am glad that you shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

   
 21. Can I just say what a aid to find somebody who truly knows what theyre speaking about on the internet. You definitely know easy methods to carry an issue to gentle and make it important. Extra people have to learn this and understand this facet of the story. I cant imagine youre no more widespread because you undoubtedly have the gift.

   
 22. It’s actually a nice and useful piece of info. I am glad that you shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

   
 23. Appreciate it for helping out, superb information. “If you would convince a man that he does wrong, do right. Men will believe what they see.” by Henry David Thoreau.

   
 24. I have been surfing online greater than 3 hours nowadays, yet I by no means discovered any fascinating article like yours. It?¦s beautiful worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made just right content material as you did, the internet will be much more useful than ever before.

   
 25. Hiya, I am really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish only about gossips and net and this is really irritating. A good blog with exciting content, this is what I need. Thanks for keeping this website, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Cant find it.

   
 26. Hi there just wanted to give you a quick heads up. The words in your article seem to be running off the screen in Chrome. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The layout look great though! Hope you get the problem resolved soon. Thanks

   
 27. Thank you a bunch for sharing this with all folks you really realize what you are talking approximately! Bookmarked. Please also talk over with my site =). We could have a link trade agreement among us

   
 28. I do believe all the concepts you have introduced for your post. They’re really convincing and can definitely work. Nonetheless, the posts are too quick for beginners. May you please prolong them a bit from next time? Thanks for the post.

   
 29. I know this web site offers quality based articles or reviews and additional stuff, is there any other web site which provides these information in quality?

   
 30. This web site is really a walk-through for all of the info you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll definitely discover it.

   
 31. It?¦s truly a nice and useful piece of info. I am satisfied that you just shared this helpful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

   
 32. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was curious what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100 sure. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Kudos

   
 33. I keep listening to the news update talk about getting free online grant applications so I have been looking around for the top site to get one. Could you advise me please, where could i find some?

   
 34. It?¦s really a great and useful piece of information. I?¦m glad that you just shared this helpful info with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

   
 35. You made some good points there. I did a search on the subject matter and found a good number of people will consent with your blog.

   
 36. Hey there, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, great blog!

   
 37. It?¦s really a great and helpful piece of information. I am happy that you simply shared this useful information with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

   
 38. Attractive component to content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your weblog posts. Anyway I’ll be subscribing on your augment or even I fulfillment you get entry to persistently quickly.

   
 39. Having read this I thought it was very informative. I appreciate you taking the time and effort to put this article together. I once again find myself spending way to much time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

   
 40. Это лучшее онлайн-казино, где вы можете насладиться широким выбором игр и получить максимум удовольствия от игрового процесса.

   
 41. Добро пожаловать на сайт онлайн казино, мы предлагаем уникальный опыт для любителей азартных игр.

   
 42. В нашем онлайн казино вы найдете широкий спектр слотов и лайв игр, присоединяйтесь.

   
 43. I have read some just right stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I wonder how so much effort you put to create this sort of magnificent informative site.

   
 44. Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Extremely useful info specially the last part 🙂 I care for such information much. I was looking for this particular information for a very long time. Thank you and best of luck.

   
 45. of course like your website however you have to test the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I to find it very bothersome to tell the truth nevertheless I will surely come again again.

   
 46. hey there and thank you for your information I’ve definitely picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical issues using this web site, since I experienced to reload the web site many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and can damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective fascinating content. Make sure you update this again soon.

   
 47. whoah this blog is fantastic i love reading your posts. Keep up the great work! You know, lots of people are searching around for this information, you can help them greatly.

   
 48. Hi! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading through your posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal with the same topics? Many thanks!

   
 49. I just like the valuable info you supply in your articles. I’ll bookmark your blog and check once more right here regularly. I am slightly certain I’ll be told many new stuff proper right here! Best of luck for the following!

   
 50. excellent points altogether, you simply gained a new reader. What may you suggest in regards to your publish that you simply made some days ago? Any sure?

   
 51. The crux of your writing whilst sounding agreeable in the beginning, did not settle very well with me after some time. Someplace throughout the sentences you actually were able to make me a believer unfortunately just for a while. I nevertheless have got a problem with your jumps in logic and you would do nicely to fill in all those gaps. If you actually can accomplish that, I would definitely be fascinated.

   
 52. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how can we communicate?

   
 53. Use the 1xBet promo code for registration : VIP888, and you will receive a €/$130 exclusive bonus on your first deposit. Before registering, you should familiarize yourself with the rules of the promotion.

   
 54. Does your site have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it grow over time.

   
 55. Thank you for another wonderful article. The place else may just anybody get that type of info in such a perfect approach of writing? I have a presentation subsequent week, and I am at the search for such information.

   
 56. I like the valuable info you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here frequently. I’m quite sure I’ll learn many new stuff right here! Best of luck for the next!

   
 57. It’s really a nice and helpful piece of info. I am glad that you shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

   
 58. I’ve been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts in this kind of house . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this info So i am satisfied to show that I have an incredibly just right uncanny feeling I found out just what I needed. I such a lot no doubt will make certain to do not disregard this web site and provides it a look on a relentless basis.

   
 59. Superb post however I was wondering if you could write a litte more on this subject? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit further. Thanks!

   
 60. Thanks for any other magnificent post. The place else may anybody get that kind of information in such an ideal method of writing? I’ve a presentation next week, and I’m at the look for such information.

   
 61. Some really superb info , Glad I found this. “The basis of a democratic state is liberty.” by Aristotle.

   
 62. Someone necessarily lend a hand to make significantly articles I would state. This is the first time I frequented your web page and to this point? I amazed with the research you made to create this actual publish amazing. Wonderful activity!

   
 63. I have been browsing online greater than three hours today, yet I by no means found any attention-grabbing article like yours. It is pretty value sufficient for me. Personally, if all site owners and bloggers made just right content material as you probably did, the net will probably be much more helpful than ever before. “I finally realized that being grateful to my body was key to giving more love to myself.” by Oprah Winfrey.

   
 64. I have not checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last several posts are good quality so I guess I¦ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

   
 65. Helpful info. Fortunate me I discovered your site unintentionally, and I’m shocked why this twist of fate didn’t took place in advance! I bookmarked it.

   
 66. Hey there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations?

   
 67. Valuable information. Lucky me I discovered your site accidentally, and I am shocked why this accident didn’t happened in advance! I bookmarked it.

   
 68. Thank you for another wonderful article. Where else could anybody get that kind of information in such an ideal way of writing? I’ve a presentation next week, and I am on the look for such information.

   
 69. It’s hard to find knowledgeable people on this topic, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks

   
 70. Hey there, You’ve done a fantastic job. I will definitely digg it and personally suggest to my friends. I am confident they will be benefited from this site.

   
 71. Хотите получить идеально ровный пол в своей квартире или офисе? Обратитесь к профессионалам на сайте styazhka-pola24.ru! Мы предоставляем услуги по устройству стяжки пола в Москве и области, а также гарантируем доступные цены и высокое качество работ.

   
 72. Heya i’m for the first time here. I came across this board and I in finding It truly useful & it helped me out a lot. I am hoping to offer one thing back and help others like you helped me.

   
 73. My wife and i felt thankful when Jordan could conclude his research from your precious recommendations he grabbed in your site. It’s not at all simplistic to just choose to be giving out information which usually people today might have been trying to sell. And we recognize we now have the website owner to give thanks to for that. The main illustrations you have made, the simple site navigation, the friendships your site help foster – it’s got many astounding, and it’s really assisting our son and us reckon that this situation is satisfying, which is wonderfully serious. Many thanks for all the pieces!

   
 74. Somebody essentially help to make seriously articles I would state. This is the first time I frequented your web page and thus far? I amazed with the research you made to create this particular publish incredible. Fantastic job!

   
 75. hi!,I love your writing very a lot! proportion we be in contact more about your article on AOL? I need an expert in this house to unravel my problem. Maybe that’s you! Having a look forward to see you.

   
 76. This web site is really a walk-through for all of the info you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll definitely discover it.

   
 77. I was very pleased to find this web-site.I wanted to thanks for your time for this wonderful read!! I definitely enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you blog post.

   
 78. I am really loving the theme/design of your website. Do you ever run into any web browser compatibility problems? A handful of my blog audience have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any solutions to help fix this issue?

   
 79. I have learn a few good stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. I surprise how a lot attempt you set to create this kind of fantastic informative web site.

   
 80. magnificent publish, very informative. I wonder why the other experts of this sector do not understand this. You should continue your writing. I am sure, you have a huge readers’ base already!

   
 81. You’re so cool! I don’t suppose I have read anything like this before. So great to find somebody with some original thoughts on this issue. Really.. thanks for starting this up. This site is something that’s needed on the web, someone with a little originality!

   
 82. F*ckin’ awesome issues here. I’m very happy to see your article. Thank you so much and i am having a look forward to touch you. Will you kindly drop me a mail?

   
 83. I truly appreciate this post. I’ve been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thanks again

   
 84. Hey there would you mind stating which blog platform you’re working with? I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!

   
 85. Hi, Neat post. There is a problem with your web site in internet explorer, would check this… IE still is the market leader and a good portion of people will miss your fantastic writing due to this problem.

   
 86. Good day I am so excited I found your site, I really found you by error, while I was searching on Google for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say thanks a lot for a marvelous post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the minute but I have saved it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the excellent job.

   
 87. What’s up everyone, it’s my first go to see at this site, and article is really fruitful for me, keep up posting these posts.

   
 88. Hi! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to give it a look. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Wonderful blog and fantastic style and design.

   
 89. Fine way of explaining, and good piece of writing to get information regarding my presentation subject, which i am going to deliver in university.

   
 90. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

   
 91. Hey! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when viewing from my iphone 4. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to fix this problem. If you have any suggestions, please share. Thanks!

   
 92. Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging glance easy. The full glance of your site is fantastic, let alonewell as the content!

   
 93. Hello there! This post couldn’t be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this page to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

   
 94. Hi, I wish for to subscribe for this website to take newest updates, so where can i do it please assist.

   
 95. It is appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or advice. Perhaps you could write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

   
 96. Thank you for sharing your info. I truly appreciate your efforts and I am waiting for your next post thank you once again.

   
 97. Wonderful beat ! I wish to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog site? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

   
 98. Excellent post however , I was wondering if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more. Appreciate it!

   
 99. Hey! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no data backup. Do you have any methods to protect against hackers?

   
 100. An impressive share, I simply given this onto a colleague who was doing a bit of evaluation on this. And he the truth is purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love studying extra on this topic. If attainable, as you change into experience, would you thoughts updating your blog with more particulars? It’s extremely useful for me. Big thumb up for this weblog post!

   
 101. After study a few of the blog posts on your website now, and I truly like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Pls check out my web site as well and let me know what you think.

   
 102. I found your blog site on google and check a couple of of your early posts. Proceed to maintain up the excellent operate. I simply further up your RSS feed to my MSN News Reader. In search of ahead to reading more from you later on!…

   
 103. This is the right blog for anyone who wants to find out about this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want…HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just great!

   
 104. Thank you, I have recently been searching for information about this topic for a while and yours is the best I’ve discovered till now. But, what about the conclusion? Are you positive in regards to the supply?

   
 105. Ощутите разницу с профессиональной штукатуркой механизированная от mehanizirovannaya-shtukaturka-moscow.ru. Процесс быстрый и чистый.

   
 106. You really make it appear really easy together with your presentation however I find this matter to be actually something that I think I might by no means understand. It sort of feels too complicated and very huge for me. I am looking ahead to your next publish, I will attempt to get the hold of it!

   
 107. Hello.This article was extremely motivating, particularly because I was investigating for thoughts on this topic last Monday.

   
 108. It’s really a nice and helpful piece of information. I am glad that you shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

   
 109. I have been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts on this sort of house . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this web site. Reading this information So i’m happy to exhibit that I have an incredibly good uncanny feeling I found out just what I needed. I most undoubtedly will make sure to don’t disregard this site and provides it a glance on a continuing basis.

   
 110. I am curious to find out what blog system you have been utilizing? I’m experiencing some minor security problems with my latest website and I would like to find something more safeguarded. Do you have any solutions?

   
 111. Simply desire to say your article is as astonishing. The clarity in your post is simply spectacular and i can assume you are an expert on this subject. Fine with your permission let me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the rewarding work.

   
 112. Hey there are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

   
 113. We stumbled over here coming from a different website and thought I may as well check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to looking over your web page repeatedly.

   
 114. I like this website very much, Its a very nice office to read and receive information.

   
 115. Really Appreciate this update, how can I make is so that I receive an update sent in an email when there is a fresh article?

   
 116. I like the valuable information you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check again here frequently. I am quite certain I will learn a lot of new stuff right here! Good luck for the next!

   
 117. Some genuinely nice and useful information on this site, as well I conceive the layout has got great features.

   
 118. I am now not certain where you are getting your info, however good topic. I must spend some time studying more or understanding more. Thanks for great info I was in search of this info for my mission.

   
 119. I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post…

   
 120. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I have shared your web site in my social networks!

   
 121. An interesting discussion is price comment. I think that you must write more on this matter, it may not be a taboo topic but typically people are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers

   
 122. Hello there! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks weird when viewing from my iphone4. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to fix this problem. If you have any suggestions, please share. Thank you!

   
 123. There are certainly lots of particulars like that to take into consideration. That could be a great level to convey up. I provide the ideas above as normal inspiration but clearly there are questions like the one you deliver up the place the most important factor shall be working in sincere good faith. I don?t know if greatest practices have emerged around issues like that, but I am sure that your job is clearly identified as a good game. Both girls and boys really feel the impression of only a second’s pleasure, for the remainder of their lives.

   
 124. My spouse and I absolutely love your blog and find almost all of your post’s to be just what I’m looking for. Does one offer guest writers to write content in your case? I wouldn’t mind writing a post or elaborating on a few of the subjects you write regarding here. Again, awesome web site!

   
 125. hello there and thanks in your information – I have definitely picked up something new from right here. I did then again experience several technical issues the usage of this site, since I skilled to reload the website a lot of times prior to I may get it to load correctly. I had been thinking about in case your hosting is OK? Not that I’m complaining, however sluggish loading circumstances instances will very frequently have an effect on your placement in google and could harm your high-quality ranking if advertising and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Anyway I am including this RSS to my email and could glance out for much extra of your respective intriguing content. Make sure you update this again soon..

   
 126. I will right away grab your rss feed as I can not find your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Kindly let me know in order that I could subscribe. Thanks.

   
 127. Hey, you used to write fantastic, but the last several posts have been kinda boring?K I miss your tremendous writings. Past several posts are just a little out of track! come on!

   
 128. I just couldn’t leave your website before suggesting that I actually enjoyed the standard information an individual provide on your visitors? Is going to be back continuously in order to check out new posts.

   
 129. I’ve been exploring for a bit for any high quality articles or weblog posts on this sort of house . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this site. Studying this info So i’m glad to show that I’ve an incredibly good uncanny feeling I found out exactly what I needed. I so much indisputably will make certain to do not disregard this website and provides it a glance on a continuing basis.

   
 130. Hi there, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam comments? If so how do you protect against it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me crazy so any assistance is very much appreciated.

   
 131. An interesting discussion is worth comment. I think that you should write more on this topic, it might not be a taboo subject but generally people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

   
 132. Does your website have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you an e-mail. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it expand over time.

   
 133. hey there and thank you for your information I’ve definitely picked up anything new from right here. I did however expertise some technical issues using this site, since I experienced to reload the web site many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and can damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective interesting content. Make sure you update this again soon.

   
 134. Amazing blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine. Please let me know where you got your design. With thanks

   
 135. Really Appreciate this article, how can I make is so that I receive an email sent to me when you write a new post?

   
 136. I’ve recently started a blog, the info you offer on this web site has helped me greatly. Thanks for all of your time & work.

   
 137. You actually make it seem so easy together with your presentation but I find this matter to be actually one thing that I think I’d never understand. It seems too complicated and extremely wide for me. I’m having a look forward to your next post, I?¦ll try to get the grasp of it!

   
 138. Thank you for sharing superb informations. Your web-site is so cool. I’m impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found simply the information I already searched all over the place and simply could not come across. What a perfect web-site.

   
 139. Thank you so much for giving everyone an extraordinarily nice chance to read articles and blog posts from this web site. It is always so brilliant plus packed with a good time for me personally and my office peers to visit your site particularly three times a week to read the new items you have got. Of course, we’re certainly astounded with your impressive tips and hints served by you. Certain 2 areas in this article are in fact the most suitable we have ever had.

   
 140. Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Many thanks

   
 141. I?¦ll immediately grasp your rss feed as I can’t to find your e-mail subscription hyperlink or newsletter service. Do you’ve any? Kindly allow me understand so that I could subscribe. Thanks.

   
 142. Thanks for sharing superb informations. Your web site is so cool. I’m impressed by the details that you have on this blog. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and simply couldn’t come across. What a perfect site.

   
 143. I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You are amazing! Thanks!

   
 144. Good post. I learn one thing more challenging on different blogs everyday. It is going to at all times be stimulating to read content material from other writers and observe a little bit one thing from their store. I’d want to use some with the content material on my weblog whether you don’t mind. Natually I’ll provide you with a hyperlink in your net blog. Thanks for sharing.

   
 145. Wow! This can be one particular of the most helpful blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Magnificent. I am also an expert in this topic therefore I can understand your effort.

   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

pén jan 30 , 2009
http://axn.hu/blog