Cserhalmi György 60 éves

Talán felmerül néhány olvasóban, hogy az egyébként kiváló színművész hogyan kerül erre az oldalra, ahol csak a magyar szinkronról esik szó. Igaz, hogy sokat nem szinkronizál, de a Sok hűhó semmiért (Much Ado about Nothing) Benedekjeként sikerült maradandót alkotnia.

Hirdetések

Shakespeare bácsi örömmel felülne sírjában, ha láthatná ezt a vidám, és jó hangulató feldolgozást, amelyet az angol Kenneth Branagh követett el 1993-ban. Állítólag Cserhalmi nem könnyen vállalta el a felkérést, és nehéz is volt a munka, de az eredmény magért beszél.

A bőbeszédű Benedek folyamatos szómenését élethűen sikerült visszaadnia, és egyenrangú partnere lett a megszólaló "szinkronkirálynőnek" Kovács Nórának, aki Beatrice-t (Emma Thompson ) szólaltatta meg.

A szinkron szerintem egyébként is ütős lett. A rendező talált néhány "nyalánkságot" amivel dobott egyet a munkáján. Keanu Reeves a gonosz szerepében kicsit szürke volt, de Gálffi László hangjával egészen megváltozott. Furcsa és szokatlan volt a párosítás, amely azóta sem került megismétlésre. Gálffi minden színházi tapasztalatát bevetve alkotta meg Don Juan figuráját, hozzá téve a Shakespeare-i világ ízét, zamatát.

Michael Keaton nemsokkal Batman után lépett a bolond strázsamester szerepébe. A férfias kiállású és hangú (Dörner György, Hirtling istván) színész, most a karakteres Bezerédi Zoltán orgánumát kapta kölcsönbe, A bolond beszédet, okosan és értően adta vissza Bezerédi.

Szólni kell még Denzel Washington-ról is, aki vérbeli amerikaiként, egy igazi angol darabban állt helyet. Az eredeti amerikai tájszólását, – az azóta elhunyt – Szakácsi Sándor az egyik legszebben beszélő művész alakította át igazi angol nemesi beszédé. Szakácsi – aki egyébként sokszor volt Branagh hangja is – mindent megtett azért, hogy Washington elegáns Don Pedro-ja a történet fontos szereplője maradjon.

Hirdetések

Volt ugye még két fiatal is a történetben, akik különböző ármánykodások után egymásra találnak. Őket Kate Beckinsale, és Robert Sean Leonard alakította. Szépek voltak, fiatalok, és igen jól mutattak egymás mellett. Az már csak hab a tortán, hogy az ő magyarhangjukat Tóth Ildikó és Széles László adták, akik akkoriban az egyik legszebb, és legtehetségesebb párnak tartottak a szakmában.

Szóval, azt hiszem nagyszerű dolognak lehet részese mindenki, aki megnézi ezt a mozit. Nemcsak a szemnek, de a fülnek is igazi élvezet!!

One thought on “Cserhalmi György 60 éves

Comments are closed.

Next Post

Halott hangok reklámjai

sze nov 26 , 2008
Lehet, hogy most megköveznek néhányan, de régóta foglalkoztat egy kérdés, amit ki kell mondanom: Jó-e, ha halott színészek hangjaival ajánlanak nekünk mindenféle terméket a cégek??<br /> <br /> Szerintem nem!!!! Sőt, nagyon nem....