Hangok és rajongók

Az ezredfordulón került bemutatásra – hosszas egyeztetések után – a McLeod lányai sorozat őse, egy egyrészes film. Posie-Graeme Evans ausztrál producer asszony ötlete szerint két lánytestvér, Claire és Tess McLeod, akiknek csak az apjuk a közös, hosszú évtizedek után találkoznak Drovers Run nevű farmjukon. Tess, aki kislánykora óta, az anyjával élte városi lány életét, nehezen illeszkedik be a vidéki életbe.

Hirdetések

A sorozat is innen indult, ám a csapat kiegészült Beckyvel, aki a városi élet elől menekült a birtokra, Meggel, aki Jack majd Claire házvezetőnője lett, és hóbortos lányával, Jodie-val, aki világmegváltó tervek mellett segít a többieknek a mindennapi robotolásban.

A szerelem sem maradhat el, mivel a szomszéd farmon – Ryan-éknél főleg férfiak élnek. Hazánkban eddig 4 sorozat ment le, és október közepétől kezdi a Hallmark vetíteni a legújabb, 5. sorozat epizódjait.

2004 végén az origo-n alakult meg a magyar rajongói csapat, amelynek tagjai a következő év  januárjában készítettek egy rajongói oldalt www.mcleodlanyai.hu néven. Kapcsolatba kerültek a sorozat központi – ausztrál – rajongói oldalával, akik külön számunkra készítettek képanyagot.

2005 júliusában megtartották első találkozójukat, ahol nemcsak egymással, de néhány magyarhanggal is találkoztak. Mivel igen jó hangulatú lett ez az összejövetel ezért terveznek több folytatást is, a többi rajongóval együtt.

Spilák Klára volt Claire magyarhangja:
– Claire jelleme egy kemény, céltudatos nőt takar, aki egyszerre küzd a mindennapok megélhetéséért, és egy férfi szerelméért. Éppen-e kettősség miatt nemcsak kemény, de egyszerre sebezhető is. Nagyrészt olyan, mint én vagyok!

– Egy igazi nagyvárosi nőnek, miért okoz örömet egy vérbeli vidéki sorozatban dolgozni?

– Itt lassan és szépen haladnak a történések, nyugodtan rajzolódnak ki a karakterek. Nagyon jól megírtak a figurák, mélyek a párbeszédek, amelyeket magyarul is öröm elmondani. Haás Vander Péterrel, nem először voltunk szerelmesek. Urbán Andreával most dolgoztam először hosszabb munkában, és büszkén mondhatom, hogy igen jó „testvér” volt.

– Claire halála hatalmas megdöbbenést okozott nemcsak az ausztrál, de a hazai rajongók körében is.

– Nem hittem benne, egészen annak bekövetkeztéig. Az utolsó pillanatokig reménykedtem. Az a bizonyos rész, amely nemcsak nekem, de Urbán Andinak is igen komoly megrázkódtatást és megterhelést jelentett.

– Nagyon szeretjük a sorozatot – meséli Urbán Andrea (Tess McLeod). A táj és a történet lenyűgöző, jók a párbeszédek. Tess nagyon helyes lány. Szinte az első percekben megkedveltem. Ahogy Klári, úgy én sem hittem el, hogy ilyen szörnyen fog véget érni Claire élete. A szakadékba zuhanás után következett a másik epizód, amikor már csak Tess látta őt. Ezt megint nem volt könnyű végigcsinálni, és bevallom néha el is sírtam magam. Azért persze rengeteg boldog rész volt, amit nagy élvezet volt szinkronizálni. Amikor a négy lány – Claire, Tess, Jodie és Meg – együtt szerepeltek, mi is igyekeztünk mindent kitenni magunkért. Rengeteget csacsogtunk, igazi nőcis hangulatot teremtettünk.

Hirdetések

– Mi is nagyon jól érezzük magunkat a „tesómmal” – veszi át a szót Bozsó Péter (Nick Ryan). (Ő civilben Urbán Andrea férje.) Ráadásul Haás Vander Péter barátommal (Alex Ryan) egy színházban is játszunk.

Mi is szoktunk nagyokat poénkodni a szinkronizálás alatt. Amikor hosszú ideig csak a táj látható és nem történik semmi, akkor elkezdjük „leszinkronizálni” ami nem látható. Így van benne tehénbőgéstől kezdve, békakuruttyolásig minden, ami eszünkbe jut. Persze ez adásba nem kerül, de mi jót szórakozunk rajta….

One thought on “Hangok és rajongók

Comments are closed.

Next Post

Egy zaklatott vélemény

sze nov 26 , 2008
Nem értem, hogy a magyar szinkronszakma nagy része miért nem becsüli többre munkáját egyszerű pénzkeresetnél! Miért van az, hogy egy színházi- vagy filmszerepet erkölcsileg is jutalmaznak a nézők, míg egy szinkronhangot nem? Pedig a jó magyar tévénéző igencsak felháborodna, ha a kedvenc szappanoperáját felirattal, vagy ne adj isten hangalámondással kellene megnéznie. Kényelmes szinkronizált filmet nézni.