Hangolni és Élni hagyni

Van valami gyönyörű a szinkron stúdiók világában. Amikor ezen falak között sétál az ember átjárja a nyugalom. Aztán ahogy egyre közelebb ér a „célterülete” felé, sikításokat hall. Némi fantáziával még akár azt is képzelheti, hogy vér folyik a stúdió bejárati ajtaja előtt. Ettől megrémül. De tegyük fel, hogy mindez csak feltételezés. A bentről kiszűrődő zajok pedig nem másnak az eredményei, mint az HBO saját gyártású sorozatának, a TRUE BLOOD – INNI ÉS ÉLNI HAGYNI második évadának szinkronmunkálatai. Mikor ezzel szembesülünk, megnyugszunk, és belépünk az ajtón.

Hirdetések

Amikor ezt megtettem, a stúdióban már ott volt a szinkronrendező, aki a legtapasztaltabbak közül való. Orosz Ildikó örökölte meg Pócsik Ildikótól a szinkront, és mindenkit, akit az elődje válogatott ki megtartott. Ennek az örömhírnek a kijelentésekor magam előtt látom az összes hazai vámpír-rajongót, akik tömegesen nyugodnak meg. Az már kevésbé annyira pozitív élmény, hogy a sorozatot két nap alatt rögzítik, szinte mindenkit külön vettek fel, és emiatt kicsit lassabban haladtak a munkálatok. Ezt viszont úgy kell érteni, hogy nem nézett be minden szereplő, ellenben nagyon sok ismert és kevésbé ismert hang jött, hogy megszólaltassa figuráját az első nap is. Ráadásul így a színészeknek arra is volt idejük, hogy elpróbálják a jelenetüket. Valóban kevésbé annyira pozitív lenne?

Reggel 8-kor Czvetkó Sándor nyögdécselt a mikrofon előtt. A helyszín egy emberáldozatot bemutatni kívánó orgia-féleségen játszódott. Itt elég szorult helyzetben találjuk a Merlotte tulaját, akinek pár kockával később egy bika maszkkal a fején lévő nő elől kell menekülnie, és alakot váltania. Régi ismerősök között ez már csak így szokás. Czvetkó szólaltja meg a bártulajt, az alakváltó Sam-et. A figura érdekes, és Czvetkó játékán érezni lehetett, hogy élvezi az egészet. Bár nyilatkozni nem kívánt, abban ő is egyet értett, hogy rengeteg különbség van az első és a második évad között.

A stúdióba egyébként Mezei Kitty színésznővel érkeztünk meg, szinte egyszerre. Előtte még Markovics Tomival beszélgetett, akikhez Solecki Janka is csatlakozott, pont mikor szólították a stúdióba. Ő Sam Merlotte-tal került közelebbi kapcsolatba, majd vízben fürdött, és megakarta ismételni az előző estét. Ám történt valami a figurájával, amit nem szeretnénk most még elárulni, de a nap további részének fontos elemét szállította. Főleg ily korai órán elénk tárni a véres előzményeket. Pár perc alatt letudta a flörtölésre csábító, szexi mondatait, majd ment is tovább.

Miután ő végzett jött Pálfi Katalin, aki –nem túl meglepő mód- Jasonnel keveredett közelebbi kapcsolatba. A karaktere férjnél van, ráadásul nem is akárki az ura. Ám erről majd csak a nap vége felé rántjuk le a leplet. A karakter miután túl volt a „nagy jelenetén” átment hisztisbe, és olyanokat mondott, amin a stáb sokat nevetett, de még többet szentségelt a magyar szöveg miatt. Ugyanis az vagy túl hosszú volt, vagy túl rövid, ami nem annyira kellemes. Néha átkellett költeni a magyar verziót, ugyanis az nem hangzott túl „megfelelően” az adott szituációban. A későbbiekben még arról is beszélgettünk, hogy a káromkodás mennyire megengedett egy ilyen sorozat esetében, ahol a vizuális tartalom több esetben is sokkolóan mellbevágó. Arra jutottunk, hogy egy kis káromkodás csak színesítheti a történetet, és szerencsére megengedtek Jasonnek egy csúnya szót. Pont, mint az eredetiben.

Őt váltotta a mikrofon előtt Katona Zoltán, akit mi a Dexter-ből ismerhetünk leginkább, mint Masuka. Ő itt visszatérő figura, mégpedig a seriff magyarhangja, akinek hamar felvették két résznyi nyúlfarknyi szerepét. Kiegészítve ezzel a már korábban felvett Sammel való beszélgetést, mikor letartoztatták a bárjában – természetesen ártatlanul. Noha innen még hiányzik két emberke és a mondatai. De ami késik…

Kerekes József művészúr a szomszéd szobában épp a Csillagkapu: Atlantisz záró évadához adta orgánumát, majd egy pihenő alatt benézett Orosz Ildikó szinkronrendezőhöz. Mikor felismerte az éppen hangolás alatt lévő darabot, azonnal kilobbizta magának, hogy az ő holnapi jeleneteit ma vegyék fel. Majd még kicsit visszament játszani Dr. McKay-t, de mikor ott végzett, bejött és hozta a leváltott seriff figuráját, aki az italok rabjává vált, és megrökönyödve ugyan, de szintén felbukkant az orgián. Igaz, ő nem az élvezethajhászat miatt.

Az első évad utolsó részében Szabó Zselyke helyére érkezett Kokas Piroska, ám a szinkron utódlásnak köszönhetően előbbi visszatérhetett a folytatásra. Ilyet ritkán látni, de azt kell mondanom, ezúttal szerencsénkre. Rögtön meg is kérdeztük a színésznőt, hogy ő milyennek látja a figuráját. „Én vagyok Tara. Ez egy nagyon bátor lány, kicsit rossz sorssal a háta mögött, úgyhogy talán ezért kicsit könnyű belevinni a rosszba.” – nyilatkozta a színésznő, majd folytatta – „Túl sokat nem változott, a hozzáállása megmaradt, csak most nem az anyjával szemben, hanem kifelé másokkal.”

Aztán betopogott a stúdióba a barátnőjével az oldalán Haumann Máté, akit én leginkább az Isteni sugallat-ból ismerek. Ő formálja meg Tara afro amerikai, kissé furcsa barátját, akinek van egy titokfélesége, bár inkább „black out”-nak, azaz ájulásnak nevezik a „jelenséget”. Párban is felvettek néhány jelenetet együtt, amiben Tara kicsit veszekedett, kicsit pedig mind a ketten bevoltak állva néhány jointtól. A reggel legkellemesebb meglepetésére sem kellett sokat várni.

A reggel álmosan indított… volna, ha nem jött volna meg Bertalan Ágnes (Dr. Temperance Brennan – doktor Csont), akinek „gonosz” karaktere nem kívánt volna szívpörköltet főzni. Ami a reggel oly korai -9 órai- magasságában elég kellemesen megalapozta a napi hangulatot. Az iménti három emberkének volt néhány közös jelenetük, azokat rögzítették. Jó sokat sikerült nevetniük a magyarosítóknak, ám ne felejtsük el, hogy kiről is van szó. Bertalan Ági alakítása a nap egyik fénypontja volt. Méghozzá azért, mert ennyire lágyan, kedvesen, és érdekesen alakítani azt a figurát nem semmi. Pedig az ő esetében még a színésznőjének az alakítása sem átlagos. Nagy szerencsénk, hogy van egy ekkora kaliberű színésznőnk, aki csak csipetnyi egyediséggel ad többet a figuráihoz, és emeli egekbe azok sátáni tervét. Ő a szerethető gonosz. Az azért látszik, hogy mennyire terelem el a szót a szívpörkölt közbeni dúdolásáról, ami elsőre is frenetikusan sikeredett.

„William Compton.” – az egyik színész megesküdött rá, hogy így kell mondani, és már részek óta Comptonnak mondják az első évadban még William Camptonként futó vámpírt. Mikor a rendezőnő rájött, hogy ez így mégsem annyira helyes, megegyezett abban a színészekkel, hogy ne használják túl sűrűn a Compton nevet. Erről diskurált Kisfalvi Krisztina és Lux Ádám is. Ez pedig egy amolyan éles váltás az első évadhoz képest. Talán a legnagyobb. Mármint a magyarváltozatban. Kisfalvi figurája tette „jégre” William Comptont, aki azóta vámpírként tengeti életét. Itt volt egy fordítási baki, mely szerint nem kórustagot hozott ajándékba Kriszta karaktere, hanem egy táncoskarból kiragadott leányzót. Ezekben a második évad közepén lévő epizódokban kapunk néhány flashbacket is, melyek a ’30-as évekbe repítenek vissza minket. Majd eljött a nap egyik fénypontja. Mikor Bill egy nagy képernyős plazma tévével lecsapja az őt vámpírrá tevő nőt, miután az nem engedte ki. Ennél a jelenetnél mindenki szeme könnybe lábadt.

„Ez a vámpírlét tőlem nagyon messze áll, de hát William egy érdekes figura. Az, hogy halálosan szereti Sookie-t, és ezért ő minden áldozatra képes, még a vámpír szabályokat is felrúgja, ez nagyon szimpatikus. Minden tiszteletet megérdemel a kitartása.” – mondta Lux Ádám a karakteréről. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy ő miben látja a sorozat hihetetlen sikerét. – „Rómeó és Júlia gyakorlatilag, két család, akik utálják egymást, na most itt gyakorlatilag két vámpírfaj vetekszik. Szóval általánosságban rálehet húzni ugyanezt a szisztémát bármire. Gondolom ebben is rejlik a sikere.”

Kisfalvi Krisztinát is megkérdeztük a True Blood-beli szerepéről. „Ez egy izgalmas dolog. Én is azok közé tartozok, akik szeretik a vámpíros történeteket. Az elején ugyancsak kicsit voltam benne, amikor vámpírrá tettem a főszereplőt, tehát nélkülem nem jöhetett volna létre a sorozat.” – nevetett a népszerű művésznő. – „Nagyon tetszik a színésznő, hogy nem egy tipikus szépség, de mégis egy borzasztóan nőies valaki. A vámpíros történetek pedig mindig tele vannak erotikával, és szenvedéllyel, és ezt ő így elég jól tudta hozni. Most sajnos elküldték, de azért nyitva hagyták a végén, hogy hátha… Sose lehet tudni.”

Majd Krisztinának rohannia kellett, mi pedig tovább faggattuk Ádámot arról, hogy őt, mint magánembert mennyire tudna érdekelni egy efféle sorozat. „Előítéleteim vannak azzal, hogy vámpíros. De ezt az előítéletem meg kellett változtatnom, mert hogy az első évad tényleg inkább a magánéletről és a krimi vonaláról szólt. Azt meg szeretem.” – ebből adódik a következő kérdés, hogy vajon egyszerű kapcsolgató mezei nézőként meg tudná-e őt fogni a széria. – „Ha leülnék, biztos ott maradnék.”

Miután ők végeztek, volt egy fél pillanatnyi lélegzetvételnyi szünet. Majd belibbent egy olyan színész, akinek a hangját ezrek szeretik. Dolmány Attilának hívják a művészt. Berohant a mikrofon elé, nyögött egyet kettőt, bevetette az ádáz gonosz nevetését, a fekete szemű, első évadban is jelen lévő figurájának bőrében. Aztán rohant is tovább. Ha egy percet bent volt a stúdióban már sokat mondtam. Ezt hívják úgy, hogy pótot vett.

A nap első felének zárásaként érkezett Tóth G. Zoltán is, hogy felmondja a főcímet. Szintén egy nagyon kellemes meglepetés volt. Ő már 15 éve csinálja, és még mindig nem unja. Élvezettel mondja be a True Blood címet. Mikor ő végzett, jöhetett a háromnegyed órás ebédszünet.

Mikor visszatértek a szünetről az alkotók Orosz Ildikó a stúdióba szólította a kint elmélyülten beszélgető Nemes-Takách Kata – Stern Dániel párost. Főleg lihegős szexjeleneteik miatt. Kata az a vámpír, akit az első évad tizedik részét követően tett Bill azzá. Így bűnhődött. A 18 éves leányzó szűz volt még, és első éjszakájára készül az évad közepén. Dani egy szintén szűz, de ember srácot szólaltatott meg. Izgalmas jelenetek voltak –főleg a vámpírok regenerálódásának köszönhetően, azzal a bizonyos fájdalmas hártyával a középpontban. Viszont azt kicsit furcsának tartom, hogy Kata mennyivel jobb volt, mint az ő „szűz” színésznője. Az ilyen mindig furcsa, de ez az „apró” leányzó hihetetlen átéléssel lihegte végig a jeleneteit. Bámulatos színésznő, kész élmény volt élőben is látni munka közben, aki mindezek alatt azon töprengett, hogy vajon a színésznőjének hány különböző, hasonló fehérneműje lehet. A hangulatot szállította, és ez jó dolog. „A rémísztő csúnya vámpír, kigyulladt a napon.”

Szól a kis dalocska, nem is olyan sokára. Orosz Ildikót faggattuk kicsit a szünetben arról, ő milyennek látja a sorozatot, illetve, hogy az ilyen kaliberű sorozatok közül neki melyik a kedvence. „Ez a műfaj nem a szívem csücske, de azt bekell látni, hogy ebben a műfajban is vannak kiemelkedőbb darabok –mint például a ReGenesis..” – nyilatkozta az Angel-t is rendező direktor. És ha már Angel, ki más is jöhetne, mint az utolsó két évadban őt megszólaltató, kiváló színművész, aki többek között úgy kezdte, hogy a „Halottnak a csók”-ot imádta csinálni, és örülne, ha megjelenne DVD-n a második évad. Ezzel csak egyet érteni tudunk.

Fél órával előbb érkezett Crespo Rodrigo, aki az egyik új szereplőt szólaltatja meg. Amíg várt addig mellettem a kanapén pihent, és mesélt legújabb darabjairól, melyekre nagyon aktívan készül. Egy kis reklám azt hiszem belefér, a „Tribádok éjszakája”-t tessék megnézni a fehérvári színházban. Luke, Jasonnel ismerkedik meg a táborban, és teljesen agymosott fazon lesz. Az egyik csattanó is ehhez a figurához kötető. Meg is kérdeztük Rodit, hogy ő miképp látja a figurát, mert egyenlőre nekünk nem sikerült rájönnünk annak lényegére. „Fogalmam nincs, hogy mi ez, úgy effektíve. Nem állt össze nekem ez a sorozat. De nagyon élveztem benne ezt a 30 tekercset, ami nekem adódott.” – viccelődött a színész, majd hozzátette, hogy érdekesnek találja a True Blood-ot.

A nap folyamán Vass Gábor is benézett, hogy felmondjon néhány tekercset. Jót poénkodott a rendezővel és néhány viccet is elsütött a forgatása közben. A kedvencem, az volt, mikor épp Jason veri össze, és a színművész megszólal: „Ez ver össze? Ránézek, meghal.”, és mindenki nevetni kezdett a műteremben. Aztán a nevetés nem is igen hagy alább míg bent tartózkodik. Sookie „megerőszakolásánál” voltak egyedül gondjai, akkor törölték el a „húg” jelzőt is Sookie-ra nézve, és lett belőle Jason testvére. A művészúr szintén hatalmas élmény volt, mert úgy néz ki, mint amilyen a hangja. Amikor előttem állt olyan érzésem volt, hogy Nagy Ed-nek köszönök.

A folyosón van egy srác, akinek kell egy srác hang. Baráth István lett a szerencsés ifjú hangoló, aki azt a két tekercset felmondhatta, melyben kiakarják szívni a vérét, de azt kicsit megbolondították valamivel, ami a Kisfalvi Kriszta karakterét lebénította. Ezután jött a plazma tévét összetörő mozdulatsor. Nem nagy szerepről van szó, de fontos a figura a történet ezen jelenetében.

Ám ezzel, a napnak még koránt sincs vége. Ketten még hátra vannak, mivel Forgács Péter színházi próbái miatt nem tudott eljönni a mai forgatásra. Ez persze csak annyiból volt szerencsés, hogy korábban végezhettek, 5 után nem sokkal. Ennyi elég is ebből a kitérős gondolatból, mivel közben mindkét színész megjött. No, tehát belibbent a stúdióba az a színész, akit én imádok, már a Dawsonos időktől kezdve. Tudni illik, akiről a folytatásban beszélek, az nem más, mint Jack, az egykori meleg srác magyarhangja. Most pedig egy fehér öltönyös gazfickó szerepére érkezik.

Ebből bizonyára mindenki kitalálta, hogy Seder Gáborra próbáltam célozni, akit letámadtam azzal, hogy ő milyennek látja a figuráját, mert innen kívülről egészen hátborzongatónak hat a fehér öltönyével és azzal, ahogy játszik a hangjával. „Az a jó benne, hogy kellemesen karrierista, megszállott, és hát ennek fényében jól is játssza a srác. Nagyon szépen, érzékletesen, kicsit nyálasan, ahogy kell, eltúlozva. Kimondottan jó, nekem nagyon tetszik, ahogy játszik. Az nagyon édes volt, hogy amikor először kezdtük venni, Ildikó teljesen ki volt tőle, ez a tipikus amerikai nyálcsorgatás „Isten katonái, gyertek a fénybe” és milyen gyönyörű, mindenki szépen beszél, illedelmes, aztán szépen kifejlődött a figura.” – mesélte nekünk lelkesen a színész, aki nagyon élvezte ezt a munkát. Közben Mátéval felvettek néhány közös jelenetet. Mikor végzett tovább beszélt a figurájáról. – „Tulajdonképpen szerintem a figura nem változott sokat, csak menet közben kiderültek a mozgató szálai. Annyi, hogy ő mindenképpen bosszút akar állni, és elpusztítani a vámpírokat. Ami az elején csak annyiból volt érzékelhető, hogy mégiscsak ők a gonoszok, ők a sötét oldal, de mi Krisztus vezetésével jól cselekszünk, aztán a háttérben megvolt a terve, kiképezni az embereket, akik profi gyilkosokká vállnak.”.
Majd végzett, és távozott a stúdióból. A nap utolsó színésze az egyik főszereplő volt. Sookie testvére, az a srác, aki zenél, színházban játszik, telefonos játékot vezet tévében, és mindeközben a legnagyobb kedvencemben övé 2008 karakterbajnokának szerepe is. Itt amikor egyedül volt a mikrofon mögött Szabó Mátén lehetett érezni, hogy nagyon élvezi a paintball pisztollyal hadonászó jeleneteit, és mindent, amit Jason csinál. Toronymagasan a legszimpatikusabbak között volt ezen a napon „Imádom Jason Stackhouse-t. Maga a megtestesült egyszerűség. De mindemellett halálosan szexy. Én nagyon bírom, és egy olyan karakter, amilyen én is szeretnék lenni majd egy moziban, egy filmben, vagy akár az életben is. Nagyon szeretem őt.” – mesélte nekünk a forgatást követően a kijárati ajtó felé vezető úton Máté, aki rohant tovább.

Viszont ennek ellenére sem engedhettük el anélkül, hogy az ő véleményét ne kérjük ki a második évadról, melyet eddig mindenki, akivel beszéltünk azt mondta, hogy nagyon más, sokkal véresebb és kevésbé annyira átlagos. Erre azért Máténak is volt néhány szava. „Nekem a második évad homlok egyenest különbözik az elsőtől. Amit én megismertem belőle azok alapján, amit csinálunk nekem olyan, mintha egy másik sorozatot néznék. De én nyitott vagyok ezekre a dolgokra, mert nagyon megszerettem az első évadot, úgyhogy nálam előnyből indul a második évad is.”
Így telt az első nap reggel 8-tól, délután 5-ig. Ezzel persze még nincs vége a történetnek, hiszen másnapra várt Boros Zoltán és Kovács Patrícia, mellettük még jó néhány színész. Tűkön ülve vártuk a másnap délbeni folytatást. Tartsatok velünk legközelebb is, mikor erről a napról mesélünk.

A második nap

True Blood, második évad, hetedik-nyolcadik rész, második hangolási nap. A stáb már kezd fáradni, erre utal a sok-sok poén, amit időnként sikerült elsütni, és néhány színész is fáradtabban veti bele magát a szóló részeibe. Jóval kevesebben is fordultak meg ezen a verőfényes, esőáztatta napon a négyes stúdió falai között. Viszont ne felejtsük el, hogy mindenki, amikor a mikrofon elé kerül, megtelik lelkesedéssel és élettel. Így pedig a szereplők a saját nyelvünkön csábítanak bele az újabb 12 részes vámpír kalandba.

Ez is fakultatív, hiszen a forgatás fél 1-kor kezdődött a tömeghangok felvételével. Ez kevesebb, mint egy órán át tartott. Akadtak olyanok, amiket többször kellett felvenni, illetve olyan színésznő is, aki ki-be mászkált a forgatás alatt, arról nem is beszélve, hogy valaki még a földön is aludt. De türelem, mindenki sorra került.

Majd egy röpke szusszanás után érkezett a stúdióba Major Melinda, aki számomra egy az egyben Arlene volt. Külsőre teljesen hasonlít a színésznőjére, gyönyörű és nagyon kellemes hangját pár perc alatt villámgyorsan megcsillogtatta. Bár ő sem nagyon tudja mi történik a sorozatban, vagy a figurájával, mivel Arlene nem szerepel kimondottan sokat, de nagyon kedveli a figuráját.

Őt váltotta a hihetetlen pörgős szájú, őrülten humoros Seszták Szabolcs, aki a személyiségével teljesen ellentétes figurát kapott. Én arra számítottam – a hírnevéből kiindulva-, hogy bejön, elkezd poénkodni, és hátborzongatóan odateszi magát. Na most ez történt, úgy szó szerint, de mégis mindezt élőben látni hatalmas élmény volt. Szavakba sem tudom önteni, hogy milyen ez a srác munka közben. Az egy dolog, hogy én kint könnyesre röhögtem magam, míg ő olyan rémisztően gonosz fővámpír volt, hogy kirázza tőle a nézőt a hideg… Meglátjátok, mind meglátjátok! Mellesleg szemtelenül fiatalnak is látszik.

„Több száz éved volt fejlődni, javítani és bakizni.” – mondta Seszti, mikor Náray Erika karakterét oktatta ki. „Minden stábnak máshogy kell megfelelni.” – mondta ezt, mikor épp olyan utasítást kapott a rendezőtől, amit a másik produkcióban máshogy kértek. Miután megfelelt ennek a csapatnak Seszták Szabolcsnak mennie kellett, ugyanis épp aznap lett a lánya 4 éves. Boldog születésnapot neki így utólag is.

„Milyen sápadt ez a vámpír” – szólta el magát fáradtan az egyik betévedő stábtag. A fáradtság az estéhez közeledve egyre inkább rányomta a bélyegét a hangulatra. Aztán mikor sokadjára is előkerült az „Öltönyös köcsög.” már mindenki inkább a humort kezdte el keresni a forgatásban.

Aztán stúdiócsere következett. Átmentünk az apró kettes stúdióba, ahová megérkezett a soron következő színész is. Ez pedig nem volt más, mint Kovács Patrícia, akit bevetés előtt kaptunk el pár szóra. „Nagyon jó színésznőnek tartom Anna Paquin-t, Sookie pedig nagyon érdekes személyiség, nagyon vad, közben nőies és igazságkereső lány. Én bírom ezt a párost.”
Megkérdeztük tőle azt is, hogy mennyire jön be neki az efféle széria. „Ez nem annyira az én világom, én inkább a reálisabb filmeket szeretem.” – majd a gondolatmenethez hozzá tette, hogy – „Ez a második évad nagyon véres lett, sokkal durvább, mint az előző.”

„Állítólag megdugtam egy fát.” – hagyta el az Enterprise dokijának száját. Civilben őt úgy hívják, hogy John Bilingsley, és magyarul pedig Faragó András. Összesen volt két tekercse. De hát szerencsénkre, és talán az ő pechére, jól megszokott párosokat, nagy rajongótáborral nem illik felrúgni. Az már egy más kérdés, hogy két színházi próba között nézett be, hogy felmondja a részét.

Náray Erika elfelejtette, hogy bekéne néznie leszinkronizálni egy vámpírt, akire nagyon hasonlít. Miután hazavitte a lányát azonnal rohant a stúdióba, és némi színpadi diskurálás után befáradt Patrícia után a mikrofon mögé. „Dombon ülő vadászkutya legyek, ha értem.” – mondta nevetve Náray Erika miután kijött a stúdióból.

Sokáig kétséges volt, hogy vajon beér-e időben Boros Zoltán, ugyanis a kocsijával sikerült lerobbannia. Aztán az autómentőktől kapott egy csere járművet, amivel befáradt az SDI-hoz, hogy megszólaltassa a meleg Lafayette-et. Őszintén megmondom, hogy erre már nagyon kíváncsi voltam, ugyanis zseniálisan hozta a figurát. Az már egy más kérdés, hogy milyen gyorsan letudta a napi betevőjét. Kifelé menet elkaptuk néhány szóra, de csak szűkszavúan nyilatkozott.

„Könnyen megtaláltam a hangom hozzá.” – majd hozzátette Boros Zoltán, hogy kedveli ezt a szerepet. „Jópofa, mókás figura.”
A nap utolsó színésze Dévai Balázs volt, akinek szinkronmunkái közül a kedvenc szerepe a Harcosok klubjában volt. Ő volt Eric, a „bozsópeti-külsejű” vámpír. Neki kölcsönzi immáron második évada az orgánumát. Nekem ez a páros nagy kedvencem, mert bejön Dévai vámpír hangja. Jól ráérzett a figurára, mégha időnként kissé nehezen is ment, és vizet is kellett bevinni neki.

Patríciának és Balázsnak voltak közös jeleneteik, ugyanis a templomban együtt bolyonganak. De a színészek szerint a két figura egyre közelebb kerülhet majd egymáshoz, legalábbis a jelenlegi jelek mind erre utalnak. Patrícia végzett, úgyhogy Balázson volt a sor, hogy előkapja a gonosz vámpírhangját.

Hirdetések

„Eléggé vicces figura egy vámpírhoz képest.” – kezdte a színész a karakteréről való mesélést. – „Én főleg a humorát vélem felfedezni benne, és azt bírom. Vannak különös érzései, most például, amikor kicsordult a szeméből a vérszínű könny, ami különös. Mindig úgy csinál, mintha nem lennének érzelmei, nem tudom, hogy szerelmes-e Sookie-ba, vagy kötődik-e hozzá, vagy a vámpítesóihoz van-e valami érzelmi viszonya, ezt nem tudom.”

Látsz valami különbséget a két évad között – hagyta el tudosító-riporterünk száját ez a kérdés, amire Dévai Balázs nevetve válaszolt. – „A haj az mindenképpen. A sminkosztály megváltozott.” – majd komolyra fordította a szót. – „Előtérbe került Eric, mert ő a háttérben volt a korábbi évadban. Horrorisztukusabb sokkal ez az évad, de a humora is megmaradt.”
Nincs mit tenni, két nap után ott kell hagyni a szinkronstúdió vámpíroktól, és szívpörköltektől cseppet sem mentes világát. Aztán csak remélni kell, hogy kifelé nem futunk vámpírba. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy már sötét van, úgyhogy elő kell vennem a karómat, mert az ezüsttöltényes pisztolyom épp nincs nálam.

(JOEYSZERINTAVILAG.HU)

438 thoughts on “Hangolni és Élni hagyni

 1. I have been exploring for a little for any high-quality articles or weblog posts in this sort of space . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this website. Reading this info So i?¦m happy to convey that I’ve a very just right uncanny feeling I found out exactly what I needed. I so much without a doubt will make sure to do not fail to remember this web site and give it a look on a constant basis.

   
 2. Great write-up, I’m normal visitor of one’s web site, maintain up the nice operate, and It’s going to be a regular visitor for a long time.

   
 3. Thank you for sharing with us, I believe this website really stands out : D.

   
 4. Thanks for your personal marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a great author.I will make certain to bookmark your blog and will eventually come back down the road. I want to encourage that you continue your great work, have a nice morning!

   
 5. Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he just bought me lunch since I found it for him smile So let me rephrase that: Thank you for lunch! “A thing is not necessarily true because a man dies for it.” by Oscar Fingall O’Flahertie Wills Wilde.

   
 6. I found your weblog site on google and examine a number of of your early posts. Continue to maintain up the superb operate. I just further up your RSS feed to my MSN Information Reader. Seeking ahead to studying more from you afterward!…

   
 7. It’s appropriate time to make a few plans for the long run and it’s time to be happy. I have learn this publish and if I could I wish to recommend you some interesting things or suggestions. Maybe you can write subsequent articles regarding this article. I want to read even more things about it!

   
 8. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation? My site has a lot of unique content I’ve either created myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any methods to help prevent content from being stolen? I’d certainly appreciate it.

   
 9. Hey very nice website!! Guy .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your web site and take the feeds additionally?KI’m glad to search out numerous helpful info right here within the submit, we need develop more techniques on this regard, thanks for sharing. . . . . .

   
 10. Virtually all of whatever you point out happens to be supprisingly appropriate and that makes me wonder the reason why I hadn’t looked at this in this light previously. This particular article really did turn the light on for me personally as far as this particular topic goes. However there is 1 position I am not necessarily too comfy with and while I make an effort to reconcile that with the actual core idea of the point, permit me observe exactly what all the rest of your subscribers have to point out.Very well done.

   
 11. I’m now not sure the place you’re getting your info, but great topic. I must spend a while studying much more or figuring out more. Thank you for magnificent info I used to be in search of this information for my mission.

   
 12. An interesting discussion is worth comment. I think that you should write more on this topic, it might not be a taboo subject but generally people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

   
 13. I was curious if you ever considered changing the layout of your site? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two pictures. Maybe you could space it out better?

   
 14. I would like to thank you for the efforts you have put in writing this web site. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming also. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings fast. Your write up is a good example of it.

   
 15. I¦ll right away snatch your rss as I can not find your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Please allow me understand in order that I may just subscribe. Thanks.

   
 16. I am curious to find out what blog platform you’re using? I’m having some small security issues with my latest site and I would like to find something more risk-free. Do you have any suggestions?

   
 17. I am extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one nowadays..

   
 18. I as well as my pals came analyzing the excellent helpful tips found on your web page and so then developed an awful suspicion I never expressed respect to the web blog owner for them. Most of the boys appeared to be for that reason warmed to learn them and have very much been using them. Appreciate your really being indeed helpful and for picking these kinds of smart tips most people are really needing to know about. Our own honest regret for not expressing gratitude to sooner.

   
 19. Wow that was unusual. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say wonderful blog!

   
 20. Hiya, I am really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish only about gossips and net and this is really frustrating. A good web site with interesting content, that is what I need. Thanks for keeping this site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

   
 21. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I am very glad to see such wonderful info being shared freely out there.

   
 22. You can definitely see your expertise in the paintings you write. The world hopes for more passionate writers such as you who are not afraid to mention how they believe. Always follow your heart. “We are near waking when we dream we are dreaming.” by Friedrich von Hardenberg Novalis.

   
 23. This is the right blog for anyone who wants to find out about this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want…HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just great!

   
 24. hey there and thanks in your information – I’ve certainly picked up something new from proper here. I did on the other hand experience several technical points the usage of this web site, as I experienced to reload the site lots of times prior to I may get it to load properly. I were thinking about if your web host is OK? No longer that I’m complaining, however sluggish loading instances occasions will often have an effect on your placement in google and could harm your quality ranking if advertising and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Well I’m including this RSS to my email and could glance out for much more of your respective exciting content. Ensure that you replace this again very soon..

   
 25. I do agree with all of the ideas you’ve presented in your post. They are very convincing and will certainly work. Still, the posts are too short for beginners. Could you please extend them a little from next time? Thanks for the post.

   
 26. Thanks a lot for giving everyone remarkably splendid chance to discover important secrets from this site. It really is very pleasing and as well , jam-packed with amusement for me personally and my office friends to visit your web site no less than thrice in one week to read the latest things you will have. And lastly, I am actually impressed considering the very good opinions you serve. Selected two ideas in this article are indeed the very best we’ve ever had.

   
 27. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier.

   
 28. 1xBet Promo Code 2023: 248248 – this combination gives you an exclusive sports bonus that will add 100 to your first deposit of up to 130 €/$. Promo codes have become widespread in the gambling industry, including betting. In other words, game portals provide benefits and advantages to players under certain conditions. Such a sentence is usually encrypted in a combination consisting of numbers, letters and symbols. It is this combination that is a promo code. It is with this combination that users most often encounter when they are interested in the 1xBet bookmaker.

   
 29. Thank you, I have recently been looking for info about this topic for ages and yours is the greatest I have discovered so far. But, what in regards to the conclusion? Are you positive in regards to the supply?

   
 30. I’m curious to find out what blog system you are working with? I’m experiencing some small security issues with my latest website and I’d like to find something more safe. Do you have any solutions?

   
 31. Use the 1xBet promo code for registration : VIP888, and you will receive a €/$130 exclusive bonus on your first deposit. Before registering, you should familiarize yourself with the rules of the promotion.

   
 32. I’m not sure why but this weblog is loading extremely slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

   
 33. The core of your writing while appearing reasonable initially, did not work perfectly with me personally after some time. Someplace within the paragraphs you were able to make me a believer but only for a very short while. I however have got a problem with your leaps in assumptions and one might do well to fill in all those gaps. In the event that you actually can accomplish that, I will surely end up being impressed.

   
 34. Thanx for the effort, keep up the good work Great work, I am going to start a small Blog Engine course work using your site I hope you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome. Hope you will right some more posts.

   
 35. This web site is really a walk-through for all of the info you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll definitely discover it.

   
 36. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself? Plz reply back as I’m looking to create my own blog and would like to know wheere u got this from. thanks

   
 37. hey there and thank you on your info – I have certainly picked up anything new from right here. I did on the other hand experience several technical issues the usage of this web site, since I skilled to reload the web site many instances prior to I may just get it to load properly. I have been puzzling over in case your hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will sometimes impact your placement in google and can damage your high-quality rating if ads and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and can glance out for much more of your respective exciting content. Ensure that you replace this once more very soon..

   
 38. You could definitely see your enthusiasm within the paintings you write. The world hopes for more passionate writers such as you who aren’t afraid to say how they believe. Always go after your heart.

   
 39. Thanks , I have just been searching for information about this topic for a long time and yours is the best I have discovered till now. But, what in regards to the bottom line? Are you positive concerning the supply?

   
 40. Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such excellent info being shared freely out there.

   
 41. It is best to participate in a contest for one of the best blogs on the web. I will recommend this site!

   
 42. Thank you for every other informative web site. Where else may just I am getting that kind of info written in such a perfect method? I’ve a mission that I’m simply now operating on, and I have been on the glance out for such information.

   
 43. It?¦s really a cool and useful piece of info. I am satisfied that you just shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

   
 44. It?¦s actually a great and useful piece of info. I?¦m glad that you simply shared this helpful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

   
 45. Hiya, I am really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish just about gossips and net and this is actually frustrating. A good blog with exciting content, this is what I need. Thanks for keeping this web-site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

   
 46. Great web site. A lot of helpful info here. I?¦m sending it to some pals ans also sharing in delicious. And certainly, thank you on your sweat!

   
 47. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier.

   
 48. I found your blog web site on google and examine a number of of your early posts. Continue to maintain up the excellent operate. I just additional up your RSS feed to my MSN Information Reader. Looking for ahead to studying extra from you afterward!…

   
 49. Wow, amazing weblog layout! How lengthy have you been running a blog for? you made running a blog look easy. The full look of your website is wonderful, let alone the content!

   
 50. Thank you, I have recently been searching for info about this subject for a while and yours is the greatest I have came upon till now. But, what concerning the bottom line? Are you sure about the source?

   
 51. Unquestionably consider that that you stated. Your favorite justification seemed to be at the web the simplest thing to keep in mind of. I say to you, I definitely get irked whilst folks consider concerns that they plainly don’t know about. You controlled to hit the nail upon the top and also outlined out the entire thing with no need side-effects , other people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

   
 52. Great ?V I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs as well as related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, web site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task..

   
 53. I must show some appreciation to the writer for rescuing me from this type of difficulty. Just after surfing around through the internet and seeing strategies which are not powerful, I figured my entire life was gone. Existing devoid of the solutions to the problems you’ve fixed all through this review is a critical case, as well as those that might have negatively affected my entire career if I had not noticed your site. Your actual skills and kindness in maneuvering all things was important. I’m not sure what I would’ve done if I hadn’t come upon such a step like this. I’m able to at this moment relish my future. Thank you very much for the high quality and amazing help. I won’t be reluctant to propose the blog to anyone who needs to have counselling about this topic.

   
 54. It’s laborious to find educated people on this topic, but you sound like you realize what you’re speaking about! Thanks

   
 55. Hello there! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks weird when browsing from my iphone. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to correct this issue. If you have any recommendations, please share. Cheers!

   
 56. I’m so happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the random misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

   
 57. Some times its a pain in the ass to read what website owners wrote but this web site is real user genial! .

   
 58. Hi there, simply turned into alert to your blog thru Google, and located that it is really informative. I’m gonna watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. Many other folks will be benefited out of your writing. Cheers!

   
 59. It’s best to participate in a contest for probably the greatest blogs on the web. I’ll recommend this web site!

   
 60. Normally I don’t learn post on blogs, however I wish to say that this write-up very compelled me to take a look at and do it! Your writing style has been surprised me. Thanks, quite nice post.

   
 61. Good day! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations?

   
 62. Thank you for all of the effort on this web site. My mother really loves conducting internet research and it’s really simple to grasp why. A number of us hear all relating to the lively tactic you convey great strategies on your blog and inspire response from people on that issue plus our own daughter is without a doubt learning a lot. Take advantage of the rest of the new year. Your carrying out a tremendous job.

   
 63. I really like your writing style, wonderful info, regards for putting up :D. “Much unhappiness has come into the world because of bewilderment and things left unsaid.” by Feodor Mikhailovich Dostoyevsky.

   
 64. Hello there, just become alert to your weblog thru Google, and found that it is really informative. I am going to watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. Many other folks might be benefited out of your writing. Cheers!

   
 65. Thank you, I’ve just been searching for information about this subject for ages and yours is the best I have discovered so far. But, what about the conclusion? Are you sure about the source?

   
 66. Hello my loved one! I wish to say that this article is awesome, nice written and come with almost all significant infos. I’d like to peer extra posts like this .

   
 67. I’ll immediately grab your rss as I can not find your e-mail subscription link or newsletter service. Do you have any? Please let me know in order that I could subscribe. Thanks.

   
 68. I’m not sure where you’re getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for fantastic information I was looking for this information for my mission.

   
 69. Wow that was unusual. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say great blog!

   
 70. It¦s actually a nice and useful piece of info. I am happy that you just shared this useful information with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

   
 71. Hello there! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

   
 72. Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that. And he actually bought me lunch since I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thanks for lunch! “We have two ears and one mouth so that we can listen twice as much as we speak.” by Epictetus.

   
 73. I’ll right away grab your rss feed as I can’t in finding your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Kindly permit me recognise in order that I may subscribe. Thanks.

   
 74. I really appreciate this post. I¦ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again

   
 75. I am not sure where you’re getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this information for my mission.

   
 76. I was wondering if you ever considered changing the structure of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images. Maybe you could space it out better?

   
 77. I cling on to listening to the newscast speak about receiving free online grant applications so I have been looking around for the most excellent site to get one. Could you tell me please, where could i acquire some?

   
 78. You made some nice points there. I looked on the internet for the subject matter and found most individuals will go along with with your website.

   
 79. I’m not sure why but this website is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this problem or is it a issue on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

   
 80. Can I just say what a relief to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.

   
 81. I was reading through some of your articles on this website and I conceive this web site is really instructive! Keep posting.

   
 82. As I web site possessor I believe the content matter here is rattling excellent , appreciate it for your hard work. You should keep it up forever! Good Luck.

   
 83. I do not even know how I finished up right here, however I believed this put up used to be good. I do not know who you might be but certainly you are going to a famous blogger in the event you are not already 😉 Cheers!

   
 84. I was just searching for this info for some time. After 6 hours of continuous Googleing, finally I got it in your website. I wonder what is the lack of Google strategy that don’t rank this type of informative sites in top of the list. Normally the top web sites are full of garbage.

   
 85. It¦s actually a great and useful piece of information. I am satisfied that you just shared this useful info with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

   
 86. Does your website have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

   
 87. After all, what a great site and informative posts, I will upload inbound link – bookmark this web site? Regards, Reader.

   
 88. Good ?V I should definitely pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs as well as related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task..

   
 89. My developer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on a variety of websites for about a year and am anxious about switching to another platform. I have heard very good things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it? Any kind of help would be really appreciated!

   
 90. Hi, Neat post. There’s an issue together with your site in internet explorer, would check thisK IE nonetheless is the marketplace chief and a big portion of other folks will miss your magnificent writing because of this problem.

   
 91. I’ve been absent for some time, but now I remember why I used to love this blog. Thanks, I will try and check back more frequently. How frequently you update your website?

   
 92. Well I sincerely enjoyed studying it. This subject offered by you is very helpful for accurate planning.

   
 93. Absolutely indited subject material, thanks for information. “He who establishes his argument by noise and command shows that his reason is weak.” by Michel de Montaigne.

   
 94. Hey! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no backup. Do you have any solutions to protect against hackers?

   
 95. Youre so cool! I dont suppose Ive learn something like this before. So good to seek out any person with some authentic thoughts on this subject. realy thanks for beginning this up. this web site is something that’s wanted on the internet, somebody with somewhat originality. useful job for bringing something new to the web!

   
 96. I do enjoy the manner in which you have framed this particular concern and it really does give us some fodder for thought. Nonetheless, coming from what I have experienced, I simply just trust as other remarks stack on that men and women remain on point and don’t embark on a soap box associated with some other news of the day. All the same, thank you for this excellent point and although I can not go along with this in totality, I regard your point of view.

   
 97. Greetings from Ohio! I’m bored to tears at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, very good site!

   
 98. I have recently started a web site, the information you provide on this site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work. “‘Tis our true policy to steer clear of permanent alliances with any portion of the foreign world.” by George Washington.

   
 99. I’m really enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Great work!

   
 100. you’re really a good webmaster. The web site loading speed is incredible. It seems that you are doing any unique trick. Moreover, The contents are masterpiece. you have done a excellent job on this topic!

   
 101. The following time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I mean, I know it was my option to read, however I actually thought youd have one thing attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about something that you would fix in the event you werent too busy searching for attention.

   
 102. Hiya, I’m really glad I have found this information. Today bloggers publish just about gossips and internet and this is really annoying. A good site with exciting content, that is what I need. Thanks for keeping this website, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

   
 103. Hello, you used to write magnificent, but the last few posts have been kinda boring… I miss your super writings. Past several posts are just a bit out of track! come on!

   
 104. Thanks so much for providing individuals with a very remarkable opportunity to read in detail from this web site. It’s usually very terrific plus stuffed with fun for me personally and my office colleagues to visit your web site nearly three times weekly to see the latest tips you have. And of course, we’re usually amazed with the attractive secrets you give. Some two facts in this article are in reality the most beneficial I have ever had.

   
 105. Youre so cool! I dont suppose Ive learn anything like this before. So nice to seek out any person with some unique ideas on this subject. realy thank you for starting this up. this website is one thing that’s needed on the internet, someone with a little bit originality. useful job for bringing one thing new to the internet!

   
 106. I like what you guys are up too. Such intelligent work and reporting! Carry on the excellent works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my site :).

   
 107. Hey there, You have done an incredible job. I will certainly digg it and personally recommend to my friends. I am sure they will be benefited from this site.

   
 108. Hello.This post was extremely motivating, particularly since I was looking for thoughts on this subject last Wednesday.

   
 109. Heya i am for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you aided me.

   
 110. I truly enjoy examining on this website, it contains good posts. “Don’t put too fine a point to your wit for fear it should get blunted.” by Miguel de Cervantes.

   
 111. I got what you intend, appreciate it for posting.Woh I am pleased to find this website through google. “The test and use of a man’s education is that he finds pleasure in the exercise of his mind.” by Carl Barzun.

   
 112. Good day! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions? With thanks

   
 113. I’m impressed, I have to say. Really not often do I encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and let me inform you, you will have hit the nail on the head. Your concept is excellent; the difficulty is one thing that not sufficient individuals are speaking intelligently about. I’m very pleased that I stumbled across this in my seek for one thing relating to this.

   
 114. Aw, this was a very nice post. In idea I would like to put in writing like this moreover – taking time and precise effort to make an excellent article… however what can I say… I procrastinate alot and in no way appear to get something done.

   
 115. I and my friends appeared to be reading through the best information and facts from your web page while the sudden I had an awful feeling I never thanked you for them. Most of the young men are actually totally thrilled to learn all of them and have in truth been enjoying these things. I appreciate you for really being considerably helpful and also for utilizing some nice themes millions of individuals are really eager to be aware of. My very own honest regret for not expressing gratitude to earlier.

   
 116. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100 positive. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Kudos

   
 117. I?¦ve recently started a website, the info you provide on this website has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work.

   
 118. You must take part in a contest for top-of-the-line blogs on the web. I will suggest this site!

   
 119. An fascinating dialogue is price comment. I feel that you need to write more on this subject, it won’t be a taboo topic but generally individuals are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers

   
 120. I have read some good stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you put to create such a excellent informative web site.

   
 121. I truly appreciate this post. I’ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thanks again!

   
 122. My spouse and I stumbled over here coming from a different web address and thought I might as well check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to finding out about your web page again.

   
 123. Hello! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one? Thanks a lot!

   
 124. I would like to express my appreciation to this writer just for rescuing me from such a issue. Because of checking throughout the world wide web and meeting thoughts which were not productive, I was thinking my entire life was well over. Living devoid of the approaches to the issues you have solved all through your main website is a serious case, and ones that could have badly damaged my entire career if I had not come across your blog post. Your primary capability and kindness in playing with all the things was useful. I’m not sure what I would have done if I hadn’t encountered such a subject like this. It’s possible to at this point look forward to my future. Thank you so much for your reliable and results-oriented help. I will not hesitate to suggest your web site to anybody who desires care on this subject.

   
 125. Wow that was odd. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to say superb blog!

   
 126. I’d have to examine with you here. Which is not one thing I usually do! I take pleasure in reading a post that may make folks think. Additionally, thanks for permitting me to comment!

   
 127. Just wish to say your article is as amazing. The clearness in your post is just spectacular and i could assume you are an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the gratifying work.

   
 128. Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s really informative. I’m gonna watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

   
 129. Hey there! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My site addresses a lot of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Terrific blog by the way!

   
 130. A person necessarily help to make severely articles I’d state. This is the first time I frequented your web page and up to now? I surprised with the analysis you made to create this particular publish amazing. Fantastic process!

   
 131. I like the helpful information you supply on your articles. I will bookmark your blog and test once more here regularly. I’m moderately sure I will be told lots of new stuff proper here! Good luck for the following!

   
 132. Great post, I conceive blog owners should larn a lot from this site its rattling user genial.

   
 133. Hi! I’ve been reading your web site for some time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Dallas Texas! Just wanted to tell you keep up the fantastic job!

   
 134. Just wish to say your article is as astounding. The clarity in your post is simply excellent and i can assume you’re an expert on this subject. Fine with your permission let me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the rewarding work.

   
 135. I like this post, enjoyed this one regards for putting up. “The basis of optimism is sheer terror.” by Oscar Wilde.

   
 136. I think other website proprietors should take this web site as an model, very clean and magnificent user friendly style and design, as well as the content. You’re an expert in this topic!

   
 137. Normally I do not read article on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing style has been amazed me. Thanks, very nice post.

   
 138. I think this is one of the most vital info for me. And i’m glad reading your article. But should remark on some general things, The web site style is wonderful, the articles is really great : D. Good job, cheers

   
 139. You could definitely see your skills in the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to mention how they believe. All the time follow your heart.

   
 140. of course like your website however you need to test the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I in finding it very troublesome to tell the reality however I’ll surely come back again.

   
 141. You completed various nice points there. I did a search on the subject matter and found the majority of persons will agree with your blog.

   
 142. I have recently started a site, the info you offer on this site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work.

   
 143. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something enlightening to read?

   
 144. Nice post. I learn something tougher on completely different blogs everyday. It can all the time be stimulating to learn content material from different writers and follow somewhat something from their store. I’d favor to use some with the content on my weblog whether or not you don’t mind. Natually I’ll provide you with a link on your net blog. Thanks for sharing.

   
 145. At this time it appears like Movable Type is the best blogging platform out there right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

   
 146. You actually make it seem really easy with your presentation however I in finding this topic to be actually one thing which I feel I would by no means understand. It sort of feels too complex and very vast for me. I am having a look ahead in your next post, I will attempt to get the cling of it!

   
 147. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to construct my own blog and would like to find out where u got this from. kudos

   
 148. Pretty! This was a really wonderful post. Thank you for your provided information.

   
 149. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three e-mails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Bless you!

   
 150. Wow that was unusual. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say excellent blog!

   
 151. Hi this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

   
 152. Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is excellent, let alone the content!

   
 153. It’s onerous to seek out knowledgeable folks on this topic, however you sound like you recognize what you’re speaking about! Thanks

   
 154. With havin so much content and articles do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My site has a lot of completely unique content I’ve either written myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my agreement. Do you know any solutions to help protect against content from being ripped off? I’d truly appreciate it.

   
 155. You made some respectable points there. I looked on the web for the issue and found most individuals will associate with together with your website.

   
 156. Hi there would you mind letting me know which hosting company you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good hosting provider at a fair price? Thanks a lot, I appreciate it!

   
 157. F*ckin’ remarkable things here. I am very happy to peer your article. Thank you a lot and i’m taking a look ahead to touch you. Will you kindly drop me a mail?

   
 158. I would like to thank you for the efforts you’ve put in writing this site. I’m hoping the same high-grade website post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own website now. Actually the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a great example of it.

   
 159. Thank you, I’ve recently been searching for info approximately this topic for ages and yours is the best I’ve came upon till now. But, what in regards to the bottom line? Are you sure concerning the source?

   
 160. certainly like your web site however you need to test the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to tell the reality on the other hand I will surely come back again.

   
 161. I’d have to examine with you here. Which is not one thing I usually do! I take pleasure in reading a post that may make folks think. Additionally, thanks for permitting me to comment!

   
 162. I cling on to listening to the newscast lecture about receiving boundless online grant applications so I have been looking around for the best site to get one. Could you advise me please, where could i get some?

   
 163. I very thankful to find this website on bing, just what I was searching for : D besides saved to favorites.

   
 164. Keep up the superb work, I read few content on this web site and I think that your weblog is real interesting and holds sets of wonderful info .

   
 165. Hey! I’m at work browsing your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the superb work!

   
 166. ResumeHead is a resume writing company that helps you get ahead in your career. We are a group of certified resume writers who have extensive knowledge and experience in various fields and industries. We know how to highlight your strengths, achievements, and potential in a way that attracts the attention of hiring managers and recruiters. We also offer other services such as cover letter writing, LinkedIn profile optimization, and career coaching. Whether you need a resume for a new job, a promotion, or a career change, we can help you create a resume that showcases your unique value proposition. Contact us today and let us help you get the resume you deserve.

   
 167. You made some respectable factors there. I looked on the internet for the problem and found most individuals will associate with with your website.

   
 168. You actually make it appear really easy along with your presentation but I find this topic to be really something that I believe I might never understand. It sort of feels too complex and extremely vast for me. I am taking a look forward on your next publish, I’ll try to get the cling of it!

   
 169. you’ve got an incredible blog right here! would you like to make some invite posts on my blog?

   
 170. Youre so cool! I dont suppose Ive learn anything like this before. So good to seek out any individual with some authentic thoughts on this subject. realy thanks for beginning this up. this website is one thing that is wanted on the internet, someone with slightly originality. helpful job for bringing something new to the internet!

   
 171. Hi, Neat post. There is an issue together with your web site in web explorer, would test thisK IE nonetheless is the marketplace chief and a huge component of folks will omit your excellent writing due to this problem.

   
 172. Hi there, just changed into alert to your blog via Google, and located that it’s truly informative. I’m going to be careful for brussels. I’ll be grateful for those who continue this in future. Many other folks will be benefited out of your writing. Cheers!

   
 173. Hey I am so delighted I found your blog page, I really found you by error, while I was looking on Digg for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say many thanks for a fantastic post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the minute but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the fantastic job.

   
 174. I think other site proprietors should take this site as an model, very clean and wonderful user genial style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!

   
 175. Thanks for every other fantastic article. The place else may just anyone get that kind of information in such a perfect manner of writing? I have a presentation subsequent week, and I’m on the search for such info.

   
 176. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

   
 177. I absolutely love your blog and find nearly all of your post’s to be exactly I’m looking for. Do you offer guest writers to write content for yourself? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on some of the subjects you write concerning here. Again, awesome website!

   
 178. I was wondering if you ever considered changing the structure of your site? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two pictures. Maybe you could space it out better?

   
 179. I?¦ll right away seize your rss feed as I can not in finding your e-mail subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Kindly permit me know so that I could subscribe. Thanks.

   
 180. hello there and thank you in your info – I have definitely picked up something new from right here. I did then again expertise a few technical issues the use of this web site, since I skilled to reload the site many times prior to I may get it to load correctly. I had been pondering in case your web hosting is OK? No longer that I am complaining, but sluggish loading circumstances times will very frequently impact your placement in google and could damage your high-quality rating if ads and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Anyway I’m including this RSS to my e-mail and could glance out for much more of your respective intriguing content. Ensure that you update this once more very soon..

   
 181. Some truly tremendous work on behalf of the owner of this web site, perfectly great written content.

   
 182. Its fantastic as your other posts : D, regards for putting up. “I catnap now and then, but I think while I nap, so it’s not a waste of time.” by Martha Stewart.

   
 183. Great – I should certainly pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all tabs and related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your client to communicate. Nice task.

   
 184. Good day! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My website goes over a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

   
 185. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something enlightening to read?

   
 186. I have been reading out a few of your articles and i must say pretty nice stuff. I will make sure to bookmark your site.

   
 187. I enjoy looking through and I think this website got some really useful stuff on it! .

   
 188. Thanks , I’ve recently been searching for info approximately this topic for ages and yours is the greatest I’ve came upon so far. But, what about the bottom line? Are you certain about the source?

   
 189. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

   
 190. of course like your web site but you need to take a look at the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the reality on the other hand I’ll definitely come again again.

   
 191. I’ve recently started a website, the info you provide on this website has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work.

   
 192. magnificent issues altogether, you just won a new reader. What might you suggest in regards to your submit that you just made some days in the past? Any sure?

   
 193. This is a very good tips especially to those new to blogosphere, brief and accurate information… Thanks for sharing this one. A must read article.

   
 194. I’ve been exploring for a little for any high quality articles or weblog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this web site. Reading this info So i am happy to express that I have an incredibly just right uncanny feeling I discovered just what I needed. I most unquestionably will make certain to don’t disregard this site and give it a look on a relentless basis.

   
 195. You should participate in a contest for probably the greatest blogs on the web. I will suggest this site!

   
 196. I have been browsing on-line greater than three hours lately, yet I by no means found any attention-grabbing article like yours. It¦s pretty worth sufficient for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made just right content material as you did, the net will likely be much more useful than ever before.

   
 197. My wife and i were absolutely relieved that Raymond could round up his investigation using the ideas he made from your very own site. It’s not at all simplistic just to be handing out points that many people today might have been making money from. We really remember we’ve got you to appreciate because of that. The explanations you have made, the easy website menu, the relationships your site make it possible to foster – it is many fabulous, and it’s really helping our son and our family do think this theme is thrilling, which is wonderfully mandatory. Many thanks for all the pieces!

   
 198. Definitely believe that which you stated. Your favorite reason appeared to be on the web the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

   
 199. I just could not depart your site prior to suggesting that I really enjoyed the standard information a person provide for your guests? Is going to be again frequently to inspect new posts

   
 200. Someone essentially help to make seriously posts I would state. This is the very first time I frequented your web page and thus far? I amazed with the research you made to create this particular publish extraordinary. Excellent job!

   
 201. Throughout the awesome pattern of things you’ll secure a B- for effort. Exactly where you lost me personally ended up being on your specifics. As it is said, details make or break the argument.. And it couldn’t be much more correct in this article. Having said that, allow me say to you just what did work. The writing can be pretty engaging and that is possibly why I am making the effort to comment. I do not make it a regular habit of doing that. Secondly, although I can notice a leaps in reason you come up with, I am not necessarily sure of just how you appear to unite your details that produce the actual final result. For the moment I will subscribe to your position but trust in the future you connect your facts much better.

   
 202. I’d have to examine with you here. Which is not one thing I usually do! I take pleasure in reading a post that may make folks think. Additionally, thanks for permitting me to comment!

   
 203. Hello, Neat post. There’s a problem along with your site in internet explorer, could check this… IE still is the market chief and a huge part of people will omit your fantastic writing because of this problem.

   
 204. My partner and I stumbled over here coming from a different website and thought I might check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to checking out your web page again.

   
 205. This website online is known as a walk-via for the entire information you needed about this and didn’t know who to ask. Glimpse right here, and also you’ll definitely discover it.

   
 206. I wish to point out my respect for your kind-heartedness in support of those people who absolutely need guidance on this particular field. Your real dedication to passing the message all over appeared to be amazingly important and have regularly helped girls like me to attain their goals. Your personal warm and friendly tips and hints denotes much to me and especially to my mates. Best wishes; from everyone of us.

   
 207. Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam remarks? If so how do you prevent it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me insane so any support is very much appreciated.

   
 208. I enjoy what you guys are up too. This type of clever work and reporting! Keep up the wonderful works guys I’ve added you guys to blogroll.

   
 209. Hey very nice web site!! Man .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your blog and take the feeds also…I’m happy to find so many useful info here in the post, we need work out more strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

   
 210. I have read a few just right stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I surprise how much effort you put to create any such fantastic informative site.

   
 211. Very interesting info !Perfect just what I was looking for! “Oh, I don’t blame Congress. If I had 600 billion at my disposal, I’d be irresponsible, too.” by Lichty and Wagner.

   
 212. I have been exploring for a little bit for any high quality articles or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site. Studying this info So i am satisfied to convey that I have an incredibly good uncanny feeling I found out just what I needed. I so much without a doubt will make sure to don¦t disregard this website and provides it a glance on a relentless basis.

   
 213. I do not even know the way I stopped up right here, however I thought this submit was good. I do not recognise who you might be but definitely you’re going to a famous blogger when you are not already 😉 Cheers!

   
 214. It is really a nice and helpful piece of info. I am glad that you shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

   
 215. naturally like your website but you have to check the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I’ll surely come back again.

   
 216. I really happy to find this site on bing, just what I was looking for : D too saved to bookmarks.

   
 217. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Thank you!

   
 218. Hi my family member! I wish to say that this post is amazing, great written and come with almost all important infos. I would like to see extra posts like this .

   
 219. I think this web site has some very superb info for everyone :D. “As ill-luck would have it.” by Miguel de Cervantes.

   
 220. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

   
 221. Greetings from Ohio! I’m bored to death at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I love the knowledge you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m surprised at how quick your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, very good site!

   
 222. Hi this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

   
 223. Hello my family member! I want to say that this post is amazing, nice written and come with almost all significant infos. I would like to see more posts like this .

   
 224. Hi, Neat post. There’s a problem with your web site in internet explorer, would test this… IE still is the market leader and a large portion of people will miss your fantastic writing due to this problem.

   
 225. I believe this is one of the such a lot important information for me. And i am glad studying your article. But want to commentary on few basic issues, The website taste is perfect, the articles is in reality excellent : D. Just right process, cheers

   
 226. Very interesting topic, regards for putting up. “The season of failure is the best time for sowing the seeds of success.” by Paramahansa Yogananda.

   
 227. obviously like your website however you have to test the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I in finding it very troublesome to tell the truth then again I will definitely come again again.

   
 228. I really appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thank you again

   
 229. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So good to search out somebody with some authentic ideas on this subject. realy thank you for beginning this up. this web site is one thing that’s wanted on the net, somebody with a bit of originality. helpful job for bringing something new to the web!

   
 230. Great post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely useful info specially the last part 🙂 I care for such information much. I was looking for this particular information for a long time. Thank you and best of luck.

   
 231. This is a very good tips especially to those new to blogosphere, brief and accurate information… Thanks for sharing this one. A must read article.

   
 232. Thanks for sharing superb informations. Your web site is very cool. I’m impressed by the details that you have on this site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and just could not come across. What a perfect site.

   
 233. Thanks, I’ve recently been searching for information approximately this subject for a while and yours is the greatest I have came upon till now. However, what about the bottom line? Are you sure about the source?

   
 234. Hey there! Do you know if they make any plugins to help with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success. If you know of any please share. Thank you!

   
 235. I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this website. Thanks , I¦ll try and check back more often. How frequently you update your website?

   
 236. Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have created some nice procedures and we are looking to swap techniques with others, be sure to shoot me an email if interested.

   
 237. Woah! I’m really digging the template/theme of this site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that “perfect balance” between user friendliness and appearance. I must say you’ve done a fantastic job with this. Also, the blog loads super quick for me on Opera. Exceptional Blog!

   
 238. Excellent post. I used to be checking continuously this blog and I am impressed! Extremely helpful information specially the closing phase 🙂 I care for such info much. I used to be looking for this certain info for a long time. Thank you and good luck.

   
 239. It’s arduous to find knowledgeable folks on this subject, however you sound like you realize what you’re speaking about! Thanks

   
 240. Some really good information, Gladiolus I discovered this. “If you haven’t forgiven yourself something, how can you forgive others” by Dolores Huerta.

   
 241. whoah this blog is great i love reading your articles. Stay up the good paintings! You already know, many persons are searching round for this information, you can help them greatly.

   
 242. Some truly excellent information, Gladiolus I found this. “War does not determine who is right – only who is left.” by Bertrand Russell.

   
 243. I discovered your blog site on google and check a few of your early posts. Continue to keep up the very good operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading more from you later on!…

   
 244. I don’t unremarkably comment but I gotta say thanks for the post on this amazing one : D.

   
 245. I will immediately grasp your rss as I can not find your email subscription link or newsletter service. Do you have any? Kindly permit me know so that I may subscribe. Thanks.

   
 246. I don’t even know how I stopped up right here, however I thought this submit was once good. I do not know who you’re however certainly you are going to a famous blogger in case you are not already 😉 Cheers!

   
 247. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a number of websites for about a year and am anxious about switching to another platform. I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress content into it? Any help would be really appreciated!

   
 248. I was just looking for this information for a while. After 6 hours of continuous Googleing, finally I got it in your web site. I wonder what’s the lack of Google strategy that do not rank this type of informative websites in top of the list. Normally the top web sites are full of garbage.

   
 249. Perfectly composed content, regards for information. “The bravest thing you can do when you are not brave is to profess courage and act accordingly.” by Corra Harris.

   
 250. An impressive share, I simply given this onto a colleague who was doing a bit of evaluation on this. And he in actual fact purchased me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love studying extra on this topic. If attainable, as you turn into experience, would you mind updating your weblog with extra particulars? It’s highly helpful for me. Big thumb up for this weblog publish!

   
 251. Hello! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when browsing from my iphone. I’m trying to find a template or plugin that might be able to resolve this issue. If you have any recommendations, please share. With thanks!

   
 252. I have recently started a web site, the information you provide on this website has helped me greatly. Thanks for all of your time & work. “The very ink with which history is written is merely fluid prejudice.” by Mark Twain.

   
 253. I think this is among the most significant information for me. And i’m glad reading your article. But want to remark on few general things, The site style is ideal, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

   
 254. Oh my goodness! a tremendous article dude. Thank you However I am experiencing issue with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting similar rss problem? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx

   
 255. You really make it seem really easy with your presentation but I to find this matter to be really something that I feel I would never understand. It kind of feels too complex and extremely large for me. I am looking ahead to your next publish, I will try to get the cling of it!

   
 256. Today, I went to the beachfront with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

   
 257. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I’ve really enjoyed surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

   
 258. What¦s Going down i’m new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It absolutely helpful and it has aided me out loads. I’m hoping to contribute & help different customers like its helped me. Great job.

   
 259. Undeniably believe that which you said. Your favorite reason appeared to be on the internet the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

   
 260. I think other site proprietors should take this web site as an model, very clean and great user friendly style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

   
 261. Yesterday, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a forty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

   
 262. Attractive section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

   
 263. Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

   
 264. Pretty component to content. I simply stumbled upon your site and in accession capital to claim that I acquire actually loved account your weblog posts. Any way I’ll be subscribing to your feeds or even I success you get right of entry to consistently rapidly.

   
 265. Hi, Neat post. There’s an issue along with your site in internet explorer, would check this… IE nonetheless is the marketplace chief and a large part of people will miss your wonderful writing due to this problem.

   
 266. I haven¦t checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I¦ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

   
 267. There are some attention-grabbing deadlines in this article but I don’t know if I see all of them heart to heart. There’s some validity however I’ll take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we wish more! Added to FeedBurner as well

   
 268. It’s actually a great and useful piece of information. I’m satisfied that you just shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

   
 269. An interesting discussion is worth comment. I think that you should write more on this topic, it might not be a taboo subject but generally people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

   
 270. Thank you for sharing excellent informations. Your web-site is very cool. I’m impressed by the details that you’ve on this site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found simply the info I already searched everywhere and just couldn’t come across. What a great web-site.

   
 271. I do enjoy the manner in which you have framed this particular issue plus it does indeed provide me a lot of fodder for thought. On the other hand, from what I have personally seen, I only trust as the commentary pack on that men and women continue to be on issue and in no way start on a tirade of some other news du jour. All the same, thank you for this exceptional piece and although I do not necessarily concur with this in totality, I value your perspective.

   
 272. I appreciate, cause I found just what I was looking for. You’ve ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

   
 273. Hi there, I found your website via Google while looking for a related topic, your site came up, it looks great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

   
 274. Someone necessarily lend a hand to make significantly posts I’d state. This is the very first time I frequented your web page and so far? I surprised with the analysis you made to create this actual post extraordinary. Magnificent job!

   
 275. hi!,I like your writing very much! share we communicate more about your post on AOL? I require a specialist on this area to solve my problem. May be that’s you! Looking forward to see you.

   
 276. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz reply as I’m looking to design my own blog and would like to find out where u got this from. cheers

   
 277. Good write-up, I’m normal visitor of one’s blog, maintain up the excellent operate, and It is going to be a regular visitor for a lengthy time.

   
 278. You could definitely see your skills within the work you write. The sector hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to mention how they believe. At all times go after your heart. “He never is alone that is accompanied with noble thoughts.” by Fletcher.

   
 279. Good day I am so excited I found your weblog, I really found you by mistake, while I was searching on Digg for something else, Anyways I am here now and would just like to say cheers for a marvelous post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the minute but I have bookmarked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the superb job.

   
 280. Thanks for sharing excellent informations. Your website is so cool. I’m impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found just the information I already searched everywhere and just could not come across. What an ideal web site.

   
 281. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your site offered us with valuable info to work on. You’ve done an impressive job and our entire community will be thankful to you.

   
 282. I think other web-site proprietors should take this web site as an model, very clean and magnificent user friendly style and design, as well as the content. You’re an expert in this topic!

   
 283. I relish, result in I found just what I used to be taking a look for. You have ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

   
 284. Hiya, I am really glad I have found this information. Today bloggers publish just about gossips and internet and this is really frustrating. A good site with exciting content, this is what I need. Thanks for keeping this web site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

   
 285. Hey there! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no backup. Do you have any methods to stop hackers?

   
 286. I do enjoy the way you have framed this specific difficulty plus it really does supply me personally a lot of fodder for thought. On the other hand, from everything that I have witnessed, I just hope as the actual remarks stack on that men and women keep on point and don’t start on a soap box regarding the news du jour. All the same, thank you for this excellent point and although I do not necessarily go along with this in totality, I value the point of view.

   
 287. Hey there! Would you mind if I share your blog with my twitter group? There’s a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Thanks

   
 288. Today, while I was at work, my cousin stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

   
 289. naturally like your web site however you have to take a look at the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to tell the truth then again I will certainly come back again.

   
 290. certainly like your web-site but you need to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I in finding it very troublesome to inform the reality then again I’ll definitely come again again.

   
 291. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your site? My blog is in the exact same niche as yours and my users would truly benefit from some of the information you provide here. Please let me know if this ok with you. Many thanks!

   
 292. I think other site proprietors should take this web site as an model, very clean and fantastic user genial style and design, let alone the content. You’re an expert in this topic!

   
 293. I have been browsing on-line more than 3 hours lately, but I by no means found any fascinating article like yours. It is beautiful value sufficient for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as you did, the net will likely be a lot more helpful than ever before.

   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

"SZERETEM A 75 ÉVES MAGYAR SZINKRONT"

ked jan 19 , 2010
<div align="justify"> <p> <u><em><strong>KAMPÁNY a 75 ÉVES MAGYAR SZINKRON-ért:</strong></em></u> 2010-ben 75 esztendős a <strong>MAGYAR SZINKRON</strong>, de élemedett kora ellenére nincs valami jó állapotban.  A MAGYARSZINKRON.HU éppen ezért indítja el a <em><strong>"SZERETEM A 75 ÉVES MAGYAR SZINKRON"</strong></em> kampányát. A kampány célja, hogy minél több helyen felhívjuk a figyelmet a <strong>MAGYAR SZINKRON</strong> létezésére, és egészségügyi állapotára. </p> </div>