Hangolni és Élni hagyni

Van valami gyönyörű a szinkron stúdiók világában. Amikor ezen falak között sétál az ember átjárja a nyugalom. Aztán ahogy egyre közelebb ér a „célterülete” felé, sikításokat hall. Némi fantáziával még akár azt is képzelheti, hogy vér folyik a stúdió bejárati ajtaja előtt. Ettől megrémül. De tegyük fel, hogy mindez csak feltételezés. A bentről kiszűrődő zajok pedig nem másnak az eredményei, mint az HBO saját gyártású sorozatának, a TRUE BLOOD – INNI ÉS ÉLNI HAGYNI második évadának szinkronmunkálatai. Mikor ezzel szembesülünk, megnyugszunk, és belépünk az ajtón.

Hirdetések

Amikor ezt megtettem, a stúdióban már ott volt a szinkronrendező, aki a legtapasztaltabbak közül való. Orosz Ildikó örökölte meg Pócsik Ildikótól a szinkront, és mindenkit, akit az elődje válogatott ki megtartott. Ennek az örömhírnek a kijelentésekor magam előtt látom az összes hazai vámpír-rajongót, akik tömegesen nyugodnak meg. Az már kevésbé annyira pozitív élmény, hogy a sorozatot két nap alatt rögzítik, szinte mindenkit külön vettek fel, és emiatt kicsit lassabban haladtak a munkálatok. Ezt viszont úgy kell érteni, hogy nem nézett be minden szereplő, ellenben nagyon sok ismert és kevésbé ismert hang jött, hogy megszólaltassa figuráját az első nap is. Ráadásul így a színészeknek arra is volt idejük, hogy elpróbálják a jelenetüket. Valóban kevésbé annyira pozitív lenne?

Reggel 8-kor Czvetkó Sándor nyögdécselt a mikrofon előtt. A helyszín egy emberáldozatot bemutatni kívánó orgia-féleségen játszódott. Itt elég szorult helyzetben találjuk a Merlotte tulaját, akinek pár kockával később egy bika maszkkal a fején lévő nő elől kell menekülnie, és alakot váltania. Régi ismerősök között ez már csak így szokás. Czvetkó szólaltja meg a bártulajt, az alakváltó Sam-et. A figura érdekes, és Czvetkó játékán érezni lehetett, hogy élvezi az egészet. Bár nyilatkozni nem kívánt, abban ő is egyet értett, hogy rengeteg különbség van az első és a második évad között.

A stúdióba egyébként Mezei Kitty színésznővel érkeztünk meg, szinte egyszerre. Előtte még Markovics Tomival beszélgetett, akikhez Solecki Janka is csatlakozott, pont mikor szólították a stúdióba. Ő Sam Merlotte-tal került közelebbi kapcsolatba, majd vízben fürdött, és megakarta ismételni az előző estét. Ám történt valami a figurájával, amit nem szeretnénk most még elárulni, de a nap további részének fontos elemét szállította. Főleg ily korai órán elénk tárni a véres előzményeket. Pár perc alatt letudta a flörtölésre csábító, szexi mondatait, majd ment is tovább.

Miután ő végzett jött Pálfi Katalin, aki –nem túl meglepő mód- Jasonnel keveredett közelebbi kapcsolatba. A karaktere férjnél van, ráadásul nem is akárki az ura. Ám erről majd csak a nap vége felé rántjuk le a leplet. A karakter miután túl volt a „nagy jelenetén” átment hisztisbe, és olyanokat mondott, amin a stáb sokat nevetett, de még többet szentségelt a magyar szöveg miatt. Ugyanis az vagy túl hosszú volt, vagy túl rövid, ami nem annyira kellemes. Néha átkellett költeni a magyar verziót, ugyanis az nem hangzott túl „megfelelően” az adott szituációban. A későbbiekben még arról is beszélgettünk, hogy a káromkodás mennyire megengedett egy ilyen sorozat esetében, ahol a vizuális tartalom több esetben is sokkolóan mellbevágó. Arra jutottunk, hogy egy kis káromkodás csak színesítheti a történetet, és szerencsére megengedtek Jasonnek egy csúnya szót. Pont, mint az eredetiben.

Őt váltotta a mikrofon előtt Katona Zoltán, akit mi a Dexter-ből ismerhetünk leginkább, mint Masuka. Ő itt visszatérő figura, mégpedig a seriff magyarhangja, akinek hamar felvették két résznyi nyúlfarknyi szerepét. Kiegészítve ezzel a már korábban felvett Sammel való beszélgetést, mikor letartoztatták a bárjában – természetesen ártatlanul. Noha innen még hiányzik két emberke és a mondatai. De ami késik…

Kerekes József művészúr a szomszéd szobában épp a Csillagkapu: Atlantisz záró évadához adta orgánumát, majd egy pihenő alatt benézett Orosz Ildikó szinkronrendezőhöz. Mikor felismerte az éppen hangolás alatt lévő darabot, azonnal kilobbizta magának, hogy az ő holnapi jeleneteit ma vegyék fel. Majd még kicsit visszament játszani Dr. McKay-t, de mikor ott végzett, bejött és hozta a leváltott seriff figuráját, aki az italok rabjává vált, és megrökönyödve ugyan, de szintén felbukkant az orgián. Igaz, ő nem az élvezethajhászat miatt.

Az első évad utolsó részében Szabó Zselyke helyére érkezett Kokas Piroska, ám a szinkron utódlásnak köszönhetően előbbi visszatérhetett a folytatásra. Ilyet ritkán látni, de azt kell mondanom, ezúttal szerencsénkre. Rögtön meg is kérdeztük a színésznőt, hogy ő milyennek látja a figuráját. „Én vagyok Tara. Ez egy nagyon bátor lány, kicsit rossz sorssal a háta mögött, úgyhogy talán ezért kicsit könnyű belevinni a rosszba.” – nyilatkozta a színésznő, majd folytatta – „Túl sokat nem változott, a hozzáállása megmaradt, csak most nem az anyjával szemben, hanem kifelé másokkal.”

Aztán betopogott a stúdióba a barátnőjével az oldalán Haumann Máté, akit én leginkább az Isteni sugallat-ból ismerek. Ő formálja meg Tara afro amerikai, kissé furcsa barátját, akinek van egy titokfélesége, bár inkább „black out”-nak, azaz ájulásnak nevezik a „jelenséget”. Párban is felvettek néhány jelenetet együtt, amiben Tara kicsit veszekedett, kicsit pedig mind a ketten bevoltak állva néhány jointtól. A reggel legkellemesebb meglepetésére sem kellett sokat várni.

A reggel álmosan indított… volna, ha nem jött volna meg Bertalan Ágnes (Dr. Temperance Brennan – doktor Csont), akinek „gonosz” karaktere nem kívánt volna szívpörköltet főzni. Ami a reggel oly korai -9 órai- magasságában elég kellemesen megalapozta a napi hangulatot. Az iménti három emberkének volt néhány közös jelenetük, azokat rögzítették. Jó sokat sikerült nevetniük a magyarosítóknak, ám ne felejtsük el, hogy kiről is van szó. Bertalan Ági alakítása a nap egyik fénypontja volt. Méghozzá azért, mert ennyire lágyan, kedvesen, és érdekesen alakítani azt a figurát nem semmi. Pedig az ő esetében még a színésznőjének az alakítása sem átlagos. Nagy szerencsénk, hogy van egy ekkora kaliberű színésznőnk, aki csak csipetnyi egyediséggel ad többet a figuráihoz, és emeli egekbe azok sátáni tervét. Ő a szerethető gonosz. Az azért látszik, hogy mennyire terelem el a szót a szívpörkölt közbeni dúdolásáról, ami elsőre is frenetikusan sikeredett.

„William Compton.” – az egyik színész megesküdött rá, hogy így kell mondani, és már részek óta Comptonnak mondják az első évadban még William Camptonként futó vámpírt. Mikor a rendezőnő rájött, hogy ez így mégsem annyira helyes, megegyezett abban a színészekkel, hogy ne használják túl sűrűn a Compton nevet. Erről diskurált Kisfalvi Krisztina és Lux Ádám is. Ez pedig egy amolyan éles váltás az első évadhoz képest. Talán a legnagyobb. Mármint a magyarváltozatban. Kisfalvi figurája tette „jégre” William Comptont, aki azóta vámpírként tengeti életét. Itt volt egy fordítási baki, mely szerint nem kórustagot hozott ajándékba Kriszta karaktere, hanem egy táncoskarból kiragadott leányzót. Ezekben a második évad közepén lévő epizódokban kapunk néhány flashbacket is, melyek a ’30-as évekbe repítenek vissza minket. Majd eljött a nap egyik fénypontja. Mikor Bill egy nagy képernyős plazma tévével lecsapja az őt vámpírrá tevő nőt, miután az nem engedte ki. Ennél a jelenetnél mindenki szeme könnybe lábadt.

„Ez a vámpírlét tőlem nagyon messze áll, de hát William egy érdekes figura. Az, hogy halálosan szereti Sookie-t, és ezért ő minden áldozatra képes, még a vámpír szabályokat is felrúgja, ez nagyon szimpatikus. Minden tiszteletet megérdemel a kitartása.” – mondta Lux Ádám a karakteréről. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy ő miben látja a sorozat hihetetlen sikerét. – „Rómeó és Júlia gyakorlatilag, két család, akik utálják egymást, na most itt gyakorlatilag két vámpírfaj vetekszik. Szóval általánosságban rálehet húzni ugyanezt a szisztémát bármire. Gondolom ebben is rejlik a sikere.”

Kisfalvi Krisztinát is megkérdeztük a True Blood-beli szerepéről. „Ez egy izgalmas dolog. Én is azok közé tartozok, akik szeretik a vámpíros történeteket. Az elején ugyancsak kicsit voltam benne, amikor vámpírrá tettem a főszereplőt, tehát nélkülem nem jöhetett volna létre a sorozat.” – nevetett a népszerű művésznő. – „Nagyon tetszik a színésznő, hogy nem egy tipikus szépség, de mégis egy borzasztóan nőies valaki. A vámpíros történetek pedig mindig tele vannak erotikával, és szenvedéllyel, és ezt ő így elég jól tudta hozni. Most sajnos elküldték, de azért nyitva hagyták a végén, hogy hátha… Sose lehet tudni.”

Majd Krisztinának rohannia kellett, mi pedig tovább faggattuk Ádámot arról, hogy őt, mint magánembert mennyire tudna érdekelni egy efféle sorozat. „Előítéleteim vannak azzal, hogy vámpíros. De ezt az előítéletem meg kellett változtatnom, mert hogy az első évad tényleg inkább a magánéletről és a krimi vonaláról szólt. Azt meg szeretem.” – ebből adódik a következő kérdés, hogy vajon egyszerű kapcsolgató mezei nézőként meg tudná-e őt fogni a széria. – „Ha leülnék, biztos ott maradnék.”

Miután ők végeztek, volt egy fél pillanatnyi lélegzetvételnyi szünet. Majd belibbent egy olyan színész, akinek a hangját ezrek szeretik. Dolmány Attilának hívják a művészt. Berohant a mikrofon elé, nyögött egyet kettőt, bevetette az ádáz gonosz nevetését, a fekete szemű, első évadban is jelen lévő figurájának bőrében. Aztán rohant is tovább. Ha egy percet bent volt a stúdióban már sokat mondtam. Ezt hívják úgy, hogy pótot vett.

A nap első felének zárásaként érkezett Tóth G. Zoltán is, hogy felmondja a főcímet. Szintén egy nagyon kellemes meglepetés volt. Ő már 15 éve csinálja, és még mindig nem unja. Élvezettel mondja be a True Blood címet. Mikor ő végzett, jöhetett a háromnegyed órás ebédszünet.

Mikor visszatértek a szünetről az alkotók Orosz Ildikó a stúdióba szólította a kint elmélyülten beszélgető Nemes-Takách Kata – Stern Dániel párost. Főleg lihegős szexjeleneteik miatt. Kata az a vámpír, akit az első évad tizedik részét követően tett Bill azzá. Így bűnhődött. A 18 éves leányzó szűz volt még, és első éjszakájára készül az évad közepén. Dani egy szintén szűz, de ember srácot szólaltatott meg. Izgalmas jelenetek voltak –főleg a vámpírok regenerálódásának köszönhetően, azzal a bizonyos fájdalmas hártyával a középpontban. Viszont azt kicsit furcsának tartom, hogy Kata mennyivel jobb volt, mint az ő „szűz” színésznője. Az ilyen mindig furcsa, de ez az „apró” leányzó hihetetlen átéléssel lihegte végig a jeleneteit. Bámulatos színésznő, kész élmény volt élőben is látni munka közben, aki mindezek alatt azon töprengett, hogy vajon a színésznőjének hány különböző, hasonló fehérneműje lehet. A hangulatot szállította, és ez jó dolog. „A rémísztő csúnya vámpír, kigyulladt a napon.”

Szól a kis dalocska, nem is olyan sokára. Orosz Ildikót faggattuk kicsit a szünetben arról, ő milyennek látja a sorozatot, illetve, hogy az ilyen kaliberű sorozatok közül neki melyik a kedvence. „Ez a műfaj nem a szívem csücske, de azt bekell látni, hogy ebben a műfajban is vannak kiemelkedőbb darabok –mint például a ReGenesis..” – nyilatkozta az Angel-t is rendező direktor. És ha már Angel, ki más is jöhetne, mint az utolsó két évadban őt megszólaltató, kiváló színművész, aki többek között úgy kezdte, hogy a „Halottnak a csók”-ot imádta csinálni, és örülne, ha megjelenne DVD-n a második évad. Ezzel csak egyet érteni tudunk.

Fél órával előbb érkezett Crespo Rodrigo, aki az egyik új szereplőt szólaltatja meg. Amíg várt addig mellettem a kanapén pihent, és mesélt legújabb darabjairól, melyekre nagyon aktívan készül. Egy kis reklám azt hiszem belefér, a „Tribádok éjszakája”-t tessék megnézni a fehérvári színházban. Luke, Jasonnel ismerkedik meg a táborban, és teljesen agymosott fazon lesz. Az egyik csattanó is ehhez a figurához kötető. Meg is kérdeztük Rodit, hogy ő miképp látja a figurát, mert egyenlőre nekünk nem sikerült rájönnünk annak lényegére. „Fogalmam nincs, hogy mi ez, úgy effektíve. Nem állt össze nekem ez a sorozat. De nagyon élveztem benne ezt a 30 tekercset, ami nekem adódott.” – viccelődött a színész, majd hozzátette, hogy érdekesnek találja a True Blood-ot.

A nap folyamán Vass Gábor is benézett, hogy felmondjon néhány tekercset. Jót poénkodott a rendezővel és néhány viccet is elsütött a forgatása közben. A kedvencem, az volt, mikor épp Jason veri össze, és a színművész megszólal: „Ez ver össze? Ránézek, meghal.”, és mindenki nevetni kezdett a műteremben. Aztán a nevetés nem is igen hagy alább míg bent tartózkodik. Sookie „megerőszakolásánál” voltak egyedül gondjai, akkor törölték el a „húg” jelzőt is Sookie-ra nézve, és lett belőle Jason testvére. A művészúr szintén hatalmas élmény volt, mert úgy néz ki, mint amilyen a hangja. Amikor előttem állt olyan érzésem volt, hogy Nagy Ed-nek köszönök.

A folyosón van egy srác, akinek kell egy srác hang. Baráth István lett a szerencsés ifjú hangoló, aki azt a két tekercset felmondhatta, melyben kiakarják szívni a vérét, de azt kicsit megbolondították valamivel, ami a Kisfalvi Kriszta karakterét lebénította. Ezután jött a plazma tévét összetörő mozdulatsor. Nem nagy szerepről van szó, de fontos a figura a történet ezen jelenetében.

Ám ezzel, a napnak még koránt sincs vége. Ketten még hátra vannak, mivel Forgács Péter színházi próbái miatt nem tudott eljönni a mai forgatásra. Ez persze csak annyiból volt szerencsés, hogy korábban végezhettek, 5 után nem sokkal. Ennyi elég is ebből a kitérős gondolatból, mivel közben mindkét színész megjött. No, tehát belibbent a stúdióba az a színész, akit én imádok, már a Dawsonos időktől kezdve. Tudni illik, akiről a folytatásban beszélek, az nem más, mint Jack, az egykori meleg srác magyarhangja. Most pedig egy fehér öltönyös gazfickó szerepére érkezik.

Ebből bizonyára mindenki kitalálta, hogy Seder Gáborra próbáltam célozni, akit letámadtam azzal, hogy ő milyennek látja a figuráját, mert innen kívülről egészen hátborzongatónak hat a fehér öltönyével és azzal, ahogy játszik a hangjával. „Az a jó benne, hogy kellemesen karrierista, megszállott, és hát ennek fényében jól is játssza a srác. Nagyon szépen, érzékletesen, kicsit nyálasan, ahogy kell, eltúlozva. Kimondottan jó, nekem nagyon tetszik, ahogy játszik. Az nagyon édes volt, hogy amikor először kezdtük venni, Ildikó teljesen ki volt tőle, ez a tipikus amerikai nyálcsorgatás „Isten katonái, gyertek a fénybe” és milyen gyönyörű, mindenki szépen beszél, illedelmes, aztán szépen kifejlődött a figura.” – mesélte nekünk lelkesen a színész, aki nagyon élvezte ezt a munkát. Közben Mátéval felvettek néhány közös jelenetet. Mikor végzett tovább beszélt a figurájáról. – „Tulajdonképpen szerintem a figura nem változott sokat, csak menet közben kiderültek a mozgató szálai. Annyi, hogy ő mindenképpen bosszút akar állni, és elpusztítani a vámpírokat. Ami az elején csak annyiból volt érzékelhető, hogy mégiscsak ők a gonoszok, ők a sötét oldal, de mi Krisztus vezetésével jól cselekszünk, aztán a háttérben megvolt a terve, kiképezni az embereket, akik profi gyilkosokká vállnak.”.
Majd végzett, és távozott a stúdióból. A nap utolsó színésze az egyik főszereplő volt. Sookie testvére, az a srác, aki zenél, színházban játszik, telefonos játékot vezet tévében, és mindeközben a legnagyobb kedvencemben övé 2008 karakterbajnokának szerepe is. Itt amikor egyedül volt a mikrofon mögött Szabó Mátén lehetett érezni, hogy nagyon élvezi a paintball pisztollyal hadonászó jeleneteit, és mindent, amit Jason csinál. Toronymagasan a legszimpatikusabbak között volt ezen a napon „Imádom Jason Stackhouse-t. Maga a megtestesült egyszerűség. De mindemellett halálosan szexy. Én nagyon bírom, és egy olyan karakter, amilyen én is szeretnék lenni majd egy moziban, egy filmben, vagy akár az életben is. Nagyon szeretem őt.” – mesélte nekünk a forgatást követően a kijárati ajtó felé vezető úton Máté, aki rohant tovább.

Viszont ennek ellenére sem engedhettük el anélkül, hogy az ő véleményét ne kérjük ki a második évadról, melyet eddig mindenki, akivel beszéltünk azt mondta, hogy nagyon más, sokkal véresebb és kevésbé annyira átlagos. Erre azért Máténak is volt néhány szava. „Nekem a második évad homlok egyenest különbözik az elsőtől. Amit én megismertem belőle azok alapján, amit csinálunk nekem olyan, mintha egy másik sorozatot néznék. De én nyitott vagyok ezekre a dolgokra, mert nagyon megszerettem az első évadot, úgyhogy nálam előnyből indul a második évad is.”
Így telt az első nap reggel 8-tól, délután 5-ig. Ezzel persze még nincs vége a történetnek, hiszen másnapra várt Boros Zoltán és Kovács Patrícia, mellettük még jó néhány színész. Tűkön ülve vártuk a másnap délbeni folytatást. Tartsatok velünk legközelebb is, mikor erről a napról mesélünk.

A második nap

True Blood, második évad, hetedik-nyolcadik rész, második hangolási nap. A stáb már kezd fáradni, erre utal a sok-sok poén, amit időnként sikerült elsütni, és néhány színész is fáradtabban veti bele magát a szóló részeibe. Jóval kevesebben is fordultak meg ezen a verőfényes, esőáztatta napon a négyes stúdió falai között. Viszont ne felejtsük el, hogy mindenki, amikor a mikrofon elé kerül, megtelik lelkesedéssel és élettel. Így pedig a szereplők a saját nyelvünkön csábítanak bele az újabb 12 részes vámpír kalandba.

Ez is fakultatív, hiszen a forgatás fél 1-kor kezdődött a tömeghangok felvételével. Ez kevesebb, mint egy órán át tartott. Akadtak olyanok, amiket többször kellett felvenni, illetve olyan színésznő is, aki ki-be mászkált a forgatás alatt, arról nem is beszélve, hogy valaki még a földön is aludt. De türelem, mindenki sorra került.

Majd egy röpke szusszanás után érkezett a stúdióba Major Melinda, aki számomra egy az egyben Arlene volt. Külsőre teljesen hasonlít a színésznőjére, gyönyörű és nagyon kellemes hangját pár perc alatt villámgyorsan megcsillogtatta. Bár ő sem nagyon tudja mi történik a sorozatban, vagy a figurájával, mivel Arlene nem szerepel kimondottan sokat, de nagyon kedveli a figuráját.

Őt váltotta a hihetetlen pörgős szájú, őrülten humoros Seszták Szabolcs, aki a személyiségével teljesen ellentétes figurát kapott. Én arra számítottam – a hírnevéből kiindulva-, hogy bejön, elkezd poénkodni, és hátborzongatóan odateszi magát. Na most ez történt, úgy szó szerint, de mégis mindezt élőben látni hatalmas élmény volt. Szavakba sem tudom önteni, hogy milyen ez a srác munka közben. Az egy dolog, hogy én kint könnyesre röhögtem magam, míg ő olyan rémisztően gonosz fővámpír volt, hogy kirázza tőle a nézőt a hideg… Meglátjátok, mind meglátjátok! Mellesleg szemtelenül fiatalnak is látszik.

„Több száz éved volt fejlődni, javítani és bakizni.” – mondta Seszti, mikor Náray Erika karakterét oktatta ki. „Minden stábnak máshogy kell megfelelni.” – mondta ezt, mikor épp olyan utasítást kapott a rendezőtől, amit a másik produkcióban máshogy kértek. Miután megfelelt ennek a csapatnak Seszták Szabolcsnak mennie kellett, ugyanis épp aznap lett a lánya 4 éves. Boldog születésnapot neki így utólag is.

„Milyen sápadt ez a vámpír” – szólta el magát fáradtan az egyik betévedő stábtag. A fáradtság az estéhez közeledve egyre inkább rányomta a bélyegét a hangulatra. Aztán mikor sokadjára is előkerült az „Öltönyös köcsög.” már mindenki inkább a humort kezdte el keresni a forgatásban.

Aztán stúdiócsere következett. Átmentünk az apró kettes stúdióba, ahová megérkezett a soron következő színész is. Ez pedig nem volt más, mint Kovács Patrícia, akit bevetés előtt kaptunk el pár szóra. „Nagyon jó színésznőnek tartom Anna Paquin-t, Sookie pedig nagyon érdekes személyiség, nagyon vad, közben nőies és igazságkereső lány. Én bírom ezt a párost.”
Megkérdeztük tőle azt is, hogy mennyire jön be neki az efféle széria. „Ez nem annyira az én világom, én inkább a reálisabb filmeket szeretem.” – majd a gondolatmenethez hozzá tette, hogy – „Ez a második évad nagyon véres lett, sokkal durvább, mint az előző.”

„Állítólag megdugtam egy fát.” – hagyta el az Enterprise dokijának száját. Civilben őt úgy hívják, hogy John Bilingsley, és magyarul pedig Faragó András. Összesen volt két tekercse. De hát szerencsénkre, és talán az ő pechére, jól megszokott párosokat, nagy rajongótáborral nem illik felrúgni. Az már egy más kérdés, hogy két színházi próba között nézett be, hogy felmondja a részét.

Náray Erika elfelejtette, hogy bekéne néznie leszinkronizálni egy vámpírt, akire nagyon hasonlít. Miután hazavitte a lányát azonnal rohant a stúdióba, és némi színpadi diskurálás után befáradt Patrícia után a mikrofon mögé. „Dombon ülő vadászkutya legyek, ha értem.” – mondta nevetve Náray Erika miután kijött a stúdióból.

Sokáig kétséges volt, hogy vajon beér-e időben Boros Zoltán, ugyanis a kocsijával sikerült lerobbannia. Aztán az autómentőktől kapott egy csere járművet, amivel befáradt az SDI-hoz, hogy megszólaltassa a meleg Lafayette-et. Őszintén megmondom, hogy erre már nagyon kíváncsi voltam, ugyanis zseniálisan hozta a figurát. Az már egy más kérdés, hogy milyen gyorsan letudta a napi betevőjét. Kifelé menet elkaptuk néhány szóra, de csak szűkszavúan nyilatkozott.

„Könnyen megtaláltam a hangom hozzá.” – majd hozzátette Boros Zoltán, hogy kedveli ezt a szerepet. „Jópofa, mókás figura.”
A nap utolsó színésze Dévai Balázs volt, akinek szinkronmunkái közül a kedvenc szerepe a Harcosok klubjában volt. Ő volt Eric, a „bozsópeti-külsejű” vámpír. Neki kölcsönzi immáron második évada az orgánumát. Nekem ez a páros nagy kedvencem, mert bejön Dévai vámpír hangja. Jól ráérzett a figurára, mégha időnként kissé nehezen is ment, és vizet is kellett bevinni neki.

Patríciának és Balázsnak voltak közös jeleneteik, ugyanis a templomban együtt bolyonganak. De a színészek szerint a két figura egyre közelebb kerülhet majd egymáshoz, legalábbis a jelenlegi jelek mind erre utalnak. Patrícia végzett, úgyhogy Balázson volt a sor, hogy előkapja a gonosz vámpírhangját.

Hirdetések

„Eléggé vicces figura egy vámpírhoz képest.” – kezdte a színész a karakteréről való mesélést. – „Én főleg a humorát vélem felfedezni benne, és azt bírom. Vannak különös érzései, most például, amikor kicsordult a szeméből a vérszínű könny, ami különös. Mindig úgy csinál, mintha nem lennének érzelmei, nem tudom, hogy szerelmes-e Sookie-ba, vagy kötődik-e hozzá, vagy a vámpítesóihoz van-e valami érzelmi viszonya, ezt nem tudom.”

Látsz valami különbséget a két évad között – hagyta el tudosító-riporterünk száját ez a kérdés, amire Dévai Balázs nevetve válaszolt. – „A haj az mindenképpen. A sminkosztály megváltozott.” – majd komolyra fordította a szót. – „Előtérbe került Eric, mert ő a háttérben volt a korábbi évadban. Horrorisztukusabb sokkal ez az évad, de a humora is megmaradt.”
Nincs mit tenni, két nap után ott kell hagyni a szinkronstúdió vámpíroktól, és szívpörköltektől cseppet sem mentes világát. Aztán csak remélni kell, hogy kifelé nem futunk vámpírba. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy már sötét van, úgyhogy elő kell vennem a karómat, mert az ezüsttöltényes pisztolyom épp nincs nálam.

(JOEYSZERINTAVILAG.HU)

647 thoughts on “Hangolni és Élni hagyni

 1. I’m not sure where you’re getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for fantastic information I was looking for this information for my mission.

   
 2. I’ll immediately grab your rss as I can not find your e-mail subscription link or newsletter service. Do you have any? Please let me know in order that I could subscribe. Thanks.

   
 3. Hello my loved one! I wish to say that this article is awesome, nice written and come with almost all significant infos. I’d like to peer extra posts like this .

   
 4. Thank you, I’ve just been searching for information about this subject for ages and yours is the best I have discovered so far. But, what about the conclusion? Are you sure about the source?

   
 5. Hello there, just become alert to your weblog thru Google, and found that it is really informative. I am going to watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. Many other folks might be benefited out of your writing. Cheers!

   
 6. I really like your writing style, wonderful info, regards for putting up :D. “Much unhappiness has come into the world because of bewilderment and things left unsaid.” by Feodor Mikhailovich Dostoyevsky.

   
 7. Thank you for all of the effort on this web site. My mother really loves conducting internet research and it’s really simple to grasp why. A number of us hear all relating to the lively tactic you convey great strategies on your blog and inspire response from people on that issue plus our own daughter is without a doubt learning a lot. Take advantage of the rest of the new year. Your carrying out a tremendous job.

   
 8. Good day! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations?

   
 9. Normally I don’t learn post on blogs, however I wish to say that this write-up very compelled me to take a look at and do it! Your writing style has been surprised me. Thanks, quite nice post.

   
 10. It’s best to participate in a contest for probably the greatest blogs on the web. I’ll recommend this web site!

   
 11. Hi there, simply turned into alert to your blog thru Google, and located that it is really informative. I’m gonna watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. Many other folks will be benefited out of your writing. Cheers!

   
 12. Some times its a pain in the ass to read what website owners wrote but this web site is real user genial! .

   
 13. I’m so happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the random misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

   
 14. Hello there! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks weird when browsing from my iphone. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to correct this issue. If you have any recommendations, please share. Cheers!

   
 15. It’s laborious to find educated people on this topic, but you sound like you realize what you’re speaking about! Thanks

   
 16. I must show some appreciation to the writer for rescuing me from this type of difficulty. Just after surfing around through the internet and seeing strategies which are not powerful, I figured my entire life was gone. Existing devoid of the solutions to the problems you’ve fixed all through this review is a critical case, as well as those that might have negatively affected my entire career if I had not noticed your site. Your actual skills and kindness in maneuvering all things was important. I’m not sure what I would’ve done if I hadn’t come upon such a step like this. I’m able to at this moment relish my future. Thank you very much for the high quality and amazing help. I won’t be reluctant to propose the blog to anyone who needs to have counselling about this topic.

   
 17. Great ?V I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs as well as related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, web site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task..

   
 18. Unquestionably consider that that you stated. Your favorite justification seemed to be at the web the simplest thing to keep in mind of. I say to you, I definitely get irked whilst folks consider concerns that they plainly don’t know about. You controlled to hit the nail upon the top and also outlined out the entire thing with no need side-effects , other people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

   
 19. Thank you, I have recently been searching for info about this subject for a while and yours is the greatest I have came upon till now. But, what concerning the bottom line? Are you sure about the source?

   
 20. Wow, amazing weblog layout! How lengthy have you been running a blog for? you made running a blog look easy. The full look of your website is wonderful, let alone the content!

   
 21. I found your blog web site on google and examine a number of of your early posts. Continue to maintain up the excellent operate. I just additional up your RSS feed to my MSN Information Reader. Looking for ahead to studying extra from you afterward!…

   
 22. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier.

   
 23. Great web site. A lot of helpful info here. I?¦m sending it to some pals ans also sharing in delicious. And certainly, thank you on your sweat!

   
 24. Hiya, I am really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish just about gossips and net and this is actually frustrating. A good blog with exciting content, this is what I need. Thanks for keeping this web-site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

   
 25. It?¦s actually a great and useful piece of info. I?¦m glad that you simply shared this helpful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

   
 26. It?¦s really a cool and useful piece of info. I am satisfied that you just shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

   
 27. Thank you for every other informative web site. Where else may just I am getting that kind of info written in such a perfect method? I’ve a mission that I’m simply now operating on, and I have been on the glance out for such information.

   
 28. It is best to participate in a contest for one of the best blogs on the web. I will recommend this site!

   
 29. Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such excellent info being shared freely out there.

   
 30. Thanks , I have just been searching for information about this topic for a long time and yours is the best I have discovered till now. But, what in regards to the bottom line? Are you positive concerning the supply?

   
 31. You could definitely see your enthusiasm within the paintings you write. The world hopes for more passionate writers such as you who aren’t afraid to say how they believe. Always go after your heart.

   
 32. hey there and thank you on your info – I have certainly picked up anything new from right here. I did on the other hand experience several technical issues the usage of this web site, since I skilled to reload the web site many instances prior to I may just get it to load properly. I have been puzzling over in case your hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will sometimes impact your placement in google and can damage your high-quality rating if ads and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and can glance out for much more of your respective exciting content. Ensure that you replace this once more very soon..

   
 33. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself? Plz reply back as I’m looking to create my own blog and would like to know wheere u got this from. thanks

   
 34. This web site is really a walk-through for all of the info you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll definitely discover it.

   
 35. Thanx for the effort, keep up the good work Great work, I am going to start a small Blog Engine course work using your site I hope you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome. Hope you will right some more posts.

   
 36. The core of your writing while appearing reasonable initially, did not work perfectly with me personally after some time. Someplace within the paragraphs you were able to make me a believer but only for a very short while. I however have got a problem with your leaps in assumptions and one might do well to fill in all those gaps. In the event that you actually can accomplish that, I will surely end up being impressed.

   
 37. I’m not sure why but this weblog is loading extremely slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

   
 38. Use the 1xBet promo code for registration : VIP888, and you will receive a €/$130 exclusive bonus on your first deposit. Before registering, you should familiarize yourself with the rules of the promotion.

   
 39. I’m curious to find out what blog system you are working with? I’m experiencing some small security issues with my latest website and I’d like to find something more safe. Do you have any solutions?

   
 40. Thank you, I have recently been looking for info about this topic for ages and yours is the greatest I have discovered so far. But, what in regards to the conclusion? Are you positive in regards to the supply?

   
 41. 1xBet Promo Code 2023: 248248 – this combination gives you an exclusive sports bonus that will add 100 to your first deposit of up to 130 €/$. Promo codes have become widespread in the gambling industry, including betting. In other words, game portals provide benefits and advantages to players under certain conditions. Such a sentence is usually encrypted in a combination consisting of numbers, letters and symbols. It is this combination that is a promo code. It is with this combination that users most often encounter when they are interested in the 1xBet bookmaker.

   
 42. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier.

   
 43. Thanks a lot for giving everyone remarkably splendid chance to discover important secrets from this site. It really is very pleasing and as well , jam-packed with amusement for me personally and my office friends to visit your web site no less than thrice in one week to read the latest things you will have. And lastly, I am actually impressed considering the very good opinions you serve. Selected two ideas in this article are indeed the very best we’ve ever had.

   
 44. I do agree with all of the ideas you’ve presented in your post. They are very convincing and will certainly work. Still, the posts are too short for beginners. Could you please extend them a little from next time? Thanks for the post.

   
 45. hey there and thanks in your information – I’ve certainly picked up something new from proper here. I did on the other hand experience several technical points the usage of this web site, as I experienced to reload the site lots of times prior to I may get it to load properly. I were thinking about if your web host is OK? No longer that I’m complaining, however sluggish loading instances occasions will often have an effect on your placement in google and could harm your quality ranking if advertising and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Well I’m including this RSS to my email and could glance out for much more of your respective exciting content. Ensure that you replace this again very soon..

   
 46. This is the right blog for anyone who wants to find out about this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want…HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just great!

   
 47. You can definitely see your expertise in the paintings you write. The world hopes for more passionate writers such as you who are not afraid to mention how they believe. Always follow your heart. “We are near waking when we dream we are dreaming.” by Friedrich von Hardenberg Novalis.

   
 48. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I am very glad to see such wonderful info being shared freely out there.

   
 49. Hiya, I am really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish only about gossips and net and this is really frustrating. A good web site with interesting content, that is what I need. Thanks for keeping this site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

   
 50. Wow that was unusual. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say wonderful blog!

   
 51. I as well as my pals came analyzing the excellent helpful tips found on your web page and so then developed an awful suspicion I never expressed respect to the web blog owner for them. Most of the boys appeared to be for that reason warmed to learn them and have very much been using them. Appreciate your really being indeed helpful and for picking these kinds of smart tips most people are really needing to know about. Our own honest regret for not expressing gratitude to sooner.

   
 52. I am extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one nowadays..

   
 53. I am curious to find out what blog platform you’re using? I’m having some small security issues with my latest site and I would like to find something more risk-free. Do you have any suggestions?

   
 54. I¦ll right away snatch your rss as I can not find your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Please allow me understand in order that I may just subscribe. Thanks.

   
 55. I would like to thank you for the efforts you have put in writing this web site. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming also. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings fast. Your write up is a good example of it.

   
 56. I was curious if you ever considered changing the layout of your site? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two pictures. Maybe you could space it out better?

   
 57. An interesting discussion is worth comment. I think that you should write more on this topic, it might not be a taboo subject but generally people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

   
 58. I’m now not sure the place you’re getting your info, but great topic. I must spend a while studying much more or figuring out more. Thank you for magnificent info I used to be in search of this information for my mission.

   
 59. Virtually all of whatever you point out happens to be supprisingly appropriate and that makes me wonder the reason why I hadn’t looked at this in this light previously. This particular article really did turn the light on for me personally as far as this particular topic goes. However there is 1 position I am not necessarily too comfy with and while I make an effort to reconcile that with the actual core idea of the point, permit me observe exactly what all the rest of your subscribers have to point out.Very well done.

   
 60. Hey very nice website!! Guy .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your web site and take the feeds additionally?KI’m glad to search out numerous helpful info right here within the submit, we need develop more techniques on this regard, thanks for sharing. . . . . .

   
 61. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation? My site has a lot of unique content I’ve either created myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any methods to help prevent content from being stolen? I’d certainly appreciate it.

   
 62. It’s appropriate time to make a few plans for the long run and it’s time to be happy. I have learn this publish and if I could I wish to recommend you some interesting things or suggestions. Maybe you can write subsequent articles regarding this article. I want to read even more things about it!

   
 63. I found your weblog site on google and examine a number of of your early posts. Continue to maintain up the superb operate. I just further up your RSS feed to my MSN Information Reader. Seeking ahead to studying more from you afterward!…

   
 64. Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he just bought me lunch since I found it for him smile So let me rephrase that: Thank you for lunch! “A thing is not necessarily true because a man dies for it.” by Oscar Fingall O’Flahertie Wills Wilde.

   
 65. Thanks for your personal marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a great author.I will make certain to bookmark your blog and will eventually come back down the road. I want to encourage that you continue your great work, have a nice morning!

   
 66. Thank you for sharing with us, I believe this website really stands out : D.

   
 67. Great write-up, I’m normal visitor of one’s web site, maintain up the nice operate, and It’s going to be a regular visitor for a long time.

   
 68. I have been exploring for a little for any high-quality articles or weblog posts in this sort of space . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this website. Reading this info So i?¦m happy to convey that I’ve a very just right uncanny feeling I found out exactly what I needed. I so much without a doubt will make sure to do not fail to remember this web site and give it a look on a constant basis.

   

Comments are closed.

Next Post

"SZERETEM A 75 ÉVES MAGYAR SZINKRONT"

ked jan 19 , 2010
<div align="justify"> <p> <u><em><strong>KAMPÁNY a 75 ÉVES MAGYAR SZINKRON-ért:</strong></em></u> 2010-ben 75 esztendős a <strong>MAGYAR SZINKRON</strong>, de élemedett kora ellenére nincs valami jó állapotban.  A MAGYARSZINKRON.HU éppen ezért indítja el a <em><strong>"SZERETEM A 75 ÉVES MAGYAR SZINKRON"</strong></em> kampányát. A kampány célja, hogy minél több helyen felhívjuk a figyelmet a <strong>MAGYAR SZINKRON</strong> létezésére, és egészségügyi állapotára. </p> </div>