Alteregós családanyának áll a világ!

Hirdetések

Na hoppácska, máris kifutott a sorozat. Elnézést az éltető kritikám elmaradásához, de a lustaság nagyon nagy úr. Bevallom nem is igazán tudom miért néztem végig. Dehogyisnem! Imádom a személyiséghasadásos cuccokat. Nos, mivel kicsúsztam a pájlot értékelésből, és a szinkron első benyomás megírásából, ezért most inkább egy átfogó, első évadot felölelő irománnyal rukkolok elő. Kezdjük rögtön ott, hogy kellemes, de semmi több. Ekkora dózisban is csak éppenhogy átütött a sorozat zsenije.

Ez a sorozat engem az utóbbi évek legegyedibb, legkreatív főcímével nyert meg úgy igazán. Vannak részei, amiket annyira nem élvezek, de az alteregók megjelenésétől kezdve pörög a buli. Buckot nagyon kedvelem, Alice-t lecsapnám egy péklapáttal, Tay pedig amikor a fia bisex pasijával smárolt, meg a tetkós bulija zajlott, akkor pokolian bejött a figurájának kurvás oldala. És akkor az évad során megjelent negyedik énről nem is beszéltünk, aki kábé egy ősember és egy parasztlegény kotyvasztott eredménye.

Egy hónap alatt, három kedden darálta le az HBO a sorozatot. Be kell vallanom megértem a tempót. Igazából annyira semmi nem történik egyetlen részben sem, hogy heti fél órás dózisokban a Tara semmilyen hatást nem tudna kiváltani. Legalábbis belőlem. Vagy talán már az első részt követően elbúcsúztunk volna egymástól. Így viszont megfigyelhettem, hogy fejlődik-e a történet, és bár nem sokat haladtunk előre, azért a Love of the Loveless-es végkifejlet miatt biztosan visszajövök a folytatásra is.

A sorozatnak egyetlen vonzó tényezője van, ez pedig nem más, mint a három(-négy) alteregó megjelenése, akik kavarják a szart, ami Diablo Cody-nak úgy tűnik, hogy a vérében van. Elég fedektes családot helyezett a középpontba, ahol sajnos még mindig Tara a leggyengébb pont. A lánya szexuálisan vádolja meg a főnökét, miután elkezdi idegesíteni annak állandó, és szünni nem akaró közeledése felé, aztán a fia meg meleg, akinek van egy szerelme, ami meg bisex, és mint minden bisex beindul Tay-re. Az apa az egy normális, családszerető fazon, nem úgy, mint Shermine, aki nem tud dönteni a mi öreg FérjekGyöngyés szereplőnk és tuti pasija között, meg elszúrt mellét akarja rendbetetetni.

Szerintem Dobai Brigittát meglehet dícsérni, mert összeségében elég élvezetes szinkront adott a nézőknek. Noha Tara szerepét Orosz Anna-nak adta, ami először furcsa volt, majd zseniális. Ami engem illet, én Für Anikót képzeltem volna el Toni Collette magyarhangjául, de végül nem kellett csalódnom. A férje Laklóth Aladár lett, aki csont nélküli telitalálat. Illik a jó fiú szerephez, hát még ehhez. A lánya, Bogdányi Titanilla, a fia Penke Bence. Mindketten remekelnek a maguk szerepében. A tesó Kisfalvy Kriszta, a Férjek gyöngye egyik kedvenc mellék alakja pedig Elek Ferenc.

Hirdetések

Élveztem az évadot? Nagyon picit. Érdekesnek találtam? Sokkal inkább. Nem tudnám megfogalmazni min kéne a sorozatnak változtatnia. Talán semmin. Lehet, hogy a Tara-ban egész egyszerűen "csak ennyi" van. Ami nem feltétlenül baj. Remek kis délutáni sorozat, vagy kedd esti kikapcsolódás. Egyszer mindenféleképpen érdemes bepróbálni. 70%
Szinkron: 10/8

Msz: Boros Karina
Gyártásvezető: Németh Piroska
Vágó: Gömlyös Attila
Hangmérnök: Beke Tamás
Szr: Dobai Brigitta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Görögök magyarul

sze szept 9 , 2009
Vasárnap megejtették a Greek, a SZÖVETSÉG magyar premierjét is. A sorozatról annyit érdemes tudni, hogy jelenleg túl van már két évadon az ABC Familyn és olyan népszerű, hogy rögtön kezdődik is a harmadik szezonja. Eddigi évadai mindig 22 részesek és az egyik főszerepet a Dumagép lánya, Spencer Grammer alakítja. A […]