Főoldal

Minden fontosabb a Magányos államban

A Zap2it segítségével készítettünk egy összeállítást a Texas-ban játszódó sorozatokról. Ennek apropójából a hétfőn a FOX-on bebukott "Lone Star" indítása késztett minket - no meg a Chase és társaik a képernyőn.


CHASE (NBC)
A Chase szintén szeptember 20-án debütált az NBC-n, közepesen jó eredménnyel - szigorúan csatorna szinten. A csapat bázisa Houston, és szövetségi rendőrbírókról szól, akik keresztül-kasul üldözik a rosszfiúkat az államon.

DALLAS (CBS)
14 évadon volt műsoron a CBS-en 1978 és 1991 között a Ewing család története, melyet mi is Magyarországon hétről-hétre tűkön ülve vártunk. Szép emlék, csodás szappanopera, feledhetetlen figurák. Talán ez az egyik legismertebb Texas-ban játszódó sorozat, amely olajmágnásokról szól. Ehhez kívánt felnőni a Lone Star is, ám nagyon hamar elvérzett.

FRIDAY NIGHT LIGHTS (NBC/DirecTV)
A XXI. század kedvenc sorozat, amelyért mindenki odavan - idén még két főszereplője is eljutott az Emmy-jelölésig. A képzeletbeli Dillonban játszódó sorozat egy kisvárosi focicsapatról és annak edzőjéről szól. 5 évadon át lehettünk tanúi a Taylor család és Dillon városának életének és a legjobb 40 perceket okozták, csalódás nélkül. Szól(t) családról, kitartásról, reményről, hitről, hogy óriási szívvel bármit ellehet érni, hogy mindig nyitott szemmel járjunk és kapcsolatokról. A dráma új fogalmát képviseli a sorozat.

THE GOOD GUYS (Fox)
Én speciel imádom. Igaz még csak az első pár részt láttam belőle, de egyszerűen leírhatatlan a Colin Hanks és Bradley Whitford főszereplésével készült idén nyáron a FOXon műsorra tűzött "buddy cop" sorozat. Különleges humora és eszméletlen figurái hamar belopták magukat a nézők szívébe.

TEXAS KIRÁLYAI (Fox)
Ki ne szeretné a jó öreg "paraszt humort"? Ennek egyik legjobb megtestesítője a nálunk a Tv6 műsorán futó Texas királyai című animációs sorozat volt. A Hill család történetei Arlen városkájában zajlottak.

LAREDO (NBC)
Nevadának ott volt a "Bonanza", Kansasnak a "Gunsmoke" és Texasnak a "Laredo". Ez pedig különbözött a többi hasonszőrű sorozattól, hiszen itt Texas-i kopók szerepeltek. Az 1960-as években futott, de mindössze csak két csodás évig.

LONE STAR (FOX)
Amelyiknek egyből sikerült beleállnia a földbe. Hétfő este debütált a FOX műsorán, olajmágnásról szólt és hiába a minőségi dráma, nem kizárt, hogy mindenkit elijesztettek azzal, hogy ez a "Dallas 2.0". A történet Midland és Houston városában játszódik.

My Generation (ABC)
Idén az ABC is beszáll a Texas-i játékba, méghozzá az engem nagyon érdeklő újoncával. Az én generációm történetének középpontjában egy sereg fiatal áll, akik egy érettségi találkozón előkapják az Időkapszulát és meglátjuk kiből, mi lett.

Reba (WB/CW)
A Reba címszereplője a méltán híres countryénekesnő, és a sorozat 2001 és 2007 között futott a WB-n, majd később a CW-n és 124 részt számlál. Nálunk a Comedy Central vetíti a sitcomot.

Walker, a texasi kopó (CBS)
Ami a '60-as éveknek a Laredo, az a '90-es éveknek Chuck Norris és a Walker. Mindkét széria "texasi kopókról" (Rangerekről) szól, csak épp a walker sokkal sikeresebb volt - nem meglepő, ebben volt chuck Norris. És tudjátok, még véletlenül sem Ti néztétek 9 évadon és 202 részen át, hanem ő nézett benneteket!


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék