Főoldal

Katona dolog

Tényleg igaz lenne, amit a Story Tv féle szinkronokról mondanak? Vagy csak egyszerűen bemákolta a rendező? Bármelyik is legyen a Katonafeleségek 2011 első legjobb szinkron újdonsága lett - maga mögé utastíva a Zsaruvért és a H5O-t. Nekem csak egy kérésem volt, gondolom nem árulok el újat azzal, ha Catherine Bell-t nem vagyok hajlandó mással elfogadni, mint Tóth Augusztával - tíz évad J.A.G. az mégis csak tíz évad. Vajon újra katonruhába bújt? Többek közt ez is kiderül, valamint az is, hogy a Katonafeleségek megfogtak-e. Túl azon, hogy gyönyörű nők vannak a főszerepben, mert úgy már réges rég.
Lifetime ide vagy oda, de a Katonafeleségek a katonák Született feleségei. Abszolút ugyanaz a színvonal, legalábbis nekem. Mindenkinek megvan a maga kis mocskos titka, amit igyekszik elrejteni a másik elől. Ugyanakkor itt a körülmények sokkal izgalmasabbak, lévén, hogy olyan nőkről van szó, akiknek a férjeik - vagy egy esetben a nejük- az országért harcol. Magyarán állandóan távol van. Ezeknek a nőknek pedig ezt kell feldolgozniuk, és élniük az életüket úgy, hogy nem hibázhatnak, hisz a rend és a fegyelem nem csak a férjekre vonatkozik. Az asszonyok valódi megpróbáltása ez a sorozat. És tudjátok mit? Nem semmi.

Mondom mindezt úgy, hogy függetlenül attól, hogy képben vagyok a Lifetime stílusával ez a pilot rendben volt. És ezt két dolognak köszönheti. Az egyik, ami pokolian erős nézővonzó tényező részemről az Sally Presman. Ahogy megláttam azonnal belezúgtam. Arról nem is beszélve, hogy Roxie a legizgalmasabb, leginkább oda nem illő karakter az összes közül. A szereplőgárdája nagyon erős és jó, még akkor is, ha a sorozat nem túl nagy szám. Az első részben ugye Roxie idekerült és sehol sem találta a helyét, ezért visszaállt a pult mögé, míg Pameláról kiderült, hogy béranya, Deniset veri a fia, Claudia meg... Vele mi is történt? Leragadtam ott, ami most jön.

Ez pedig a kettes számú érvem a sorozat mellett - ami igazából az egyes, de akkorát már nem akartam nyalni a rendezőnek, bárki is legyen az. Köszönöm, hogy Bell mit sem veszített varázslatos hangjából és újra Tóth Auguszta hangján hallhatom a JAG legdögösebb színésznőjét. Ez hatalmas plusz löketett adott nekem. És ehhez tessék hozzátenni még azt is, hogy a sorozat legvonzóbb nője megkapta az egyik létező legdögösebb magyarhangot, Major Melindát. Totál kikészültem. És mikor már azt hittem nem képesek mindezt überelni, megszólalt a Claudiát játszó Kim Delaney Pápai Erika hangján. Kész, eddig bírtam, a sorozatra valahogy muszáj lesz időt szakítanom. Nagyon jól betalálták ebbe a szinkronba.

Ezzel ám még mindig nincs vége! A nívós felsorolást a béranyai örömök elé néző Pamela figurájának képében, Kiss Virág folytatta. Majd jött Varga Gábor, az egyetlen katona férjként. Akinek a neje nem mellesleg Náray Erika. A Bűbájos boszorkákból ismert Drew Fuller viszont Szabó Mátét kapta meg. Semmi gáz, jó kis páros ez még azért így is, de lehetett volna jobb is. A lényeg, hogy valahogy így kell olyan szinkront létrehozni, ami nézővonzólag tud hatni. Főleg az olyanokra, mint én.

Mi is a végső ítéletem? A sorozat inkább a nőknek szól, Lifetime szinten őket célozza be és a pilot alapján abszolút nem is lenne okom maradni a folytatásra, mert annyira ordít róla. Valószínűleg ez is lesz, hacsak nem sikerül meggyőznie a második résznek. Mert bizony, ez a szinkron bazierős, és képes lennék csak emiatt is kitartani mellette. Akiknek bejött a Született feleségek ez sem fog csalódást okozni. 80%
Szinkron: 10/9

Szereplők:

Denise Sherwood - Catherine Bell (Tóth Auguszta)

Roxie LeBlanc - Sally Presman (Major Melinda)

Claudia Joy - Holden Kim Delaney (Pápai Erika)

Pamela Moran - Brigid Brannagh (Kiss Virág)

Joan Burton - Wendy Davis (Náray Erika)

Trevor LeBlanc - Drew Fuller (Szabó Máté)

Roland Burton - Sterling K. Brown (Varga Gábor)

Frank Sherwood - Terry Serpico (Juhász György)

Jeremy Sherwood - Richard Bryant (Előd Botond)Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék