Főoldal

Kettős ügynök: Annie, a gáton

Annie Walker, 28 éves, és csak ragadnak rá a nyelvek (hatot beszél egész konkrétan). Miután átmenta CIA hazugságvizsgálatán a Farmon képezik tovább, ahol egy hónappal korábban veszik ki, hogy bedobják a mély vízbe... Valahogy így kezdődik a Kettős ügynök magyar címre keresztelt sorozat, melyet 2010-ben mutatott be az USA csatorna, és hozzánk a Viasat3 két lefutott évad uán hozta el. Ha most az a mondat következne, amelyben leírom egy szóval a véleményem a szinkronjáról már senkit sem érdekelne tovább a cikk, így inkább nem árulom el azt sem, hogy a Covert affairs egy jó sorozat. Vagy mégsem?
Ha az ember sok sorozatot látott már életében, és ismeri az azokat adó csatornákat, vagy csupán hallott már azok kínálatáról pontosan tudja mire számíthat egy-egy újonc hallatán. Nincs ez másképp a Kettős ügynökkel sem, ugyanis az USA szlogenje az, hogy "Üdvözöljük a karaktereket", amiből még ugyan nem automatikusan, de azért az következik, hogy könnyed nyomozós széria, laza stílusban komoly(talan) átívelő szálakkal, pazar szereposztásban. Hát még ha hozzátesszük, hogy a Universal a gyártó, akkor máris összeállhat, hogy milyen fán terem Annie Walker története. És ha szeretjük az USA szériáit (Monk, Psych, White Collar), akkor ez sem fog túl nagy csalódást okozni. Persze nem olyan jó és könnyed, mint a fentebb említett kollégái, de csajos mércével nézve simán üdítő szórakozást tud nyújtani heti negyven percre.

Éppen ezért nem is szeretném tovább rabolni olvasóink idejét a Hazai Védelmi Egység munkájának leírásával vagy azzal, hogy mennyire trükkös egy kémsorozatot kaptunk. A rögtön dupla epizóddal induló szériában volt idő a szereplők bemutatására, a kapcsolataik feltárására, egy izgalmas rejtély megpendítésére és szereplők kitételére. Azt hiszem ennél többet nem is igen várhatunk egy langyos kábeles szériától, ami maximálisan mellőzi a nagy fordulatokat - bár valahol érdekel, hogy a főhősnő exe tulajdonképpen kiféle, miféle, de ennek kifejtésére még sok idejük lesz az alkotóknak, nekem viszont nincs türelmem hozzá.

A főszerepet Piper Perabo alakítja, akit istenítettünk már a Sakáltanyában, de azóta nem túl sok jó főszerepben láthattunk viszont. Mostanáig. A Covert Affairs ugyanis túl van már két évadon és 27 epizódon. Kíváncsi is voltam, hogy végül ki kapja a feladatot, hogy a magyar verzióba némi életet leheljen. Mivel a főszereplő kiválasztása mindig a szinkron egyik legfontosabb feladata, így nem is volt kérdéses, hogy aggódni kezdjek. Tettem mindezt addig, míg ki nem derült, hogy még egy Piper Perabónál is szexibb hangú hölgy lesz a széria megmentője. A legnagyobb bajom az Gubás Gabival, hogy olyan hamar hozzásimult a színésznőhöz, és könnyed bájával egyszerűen rabulejtette a szívem, hogy így pokolian nehéz kaszálni egy sorozatot.

De azt hiszem a szinkronrendező a többi vonalon sem igyekezett csalódást okozni. Itt van rögtön a vak Auggie karaktere, akinek maga az új  Sherlock Holmes, Simon Kornél kölcsönzi a hangját. Bevallom nekem Kornél szinkronban még mindig eszméletlen furcsa, pedig színészként nagyon kedvelem. Viszont minden megvan benne ahhoz, hogy Auggie magyarul is az egyik legnagyobb kedvencünkké válljon, és azt hiszem végső soron csak ez számít. Imádtam azt a pillanatot, amikor Auggie beavatta Annie-t a részletekbe, hogy sok CIA-s kapcsolat szövődik itt, mert mással nehéz. Ezt pedig enyhe utalásként vettem fel a köztük lévő baráti feszültség levezetésére.

Rajtuk kívül a pilot nem büszkélkedhet még annyi főszereplővel, mint a folytatás. Az első negyvenkét percben például csak Kari Matchett és Peter Gallagher jelennek meg. Ők alakítják a CIA-nál két fontos pozicíót betöltő házaspárt. A féltékenykedő, ugyanakkor gyönyörű nőt Orosz Anna jeleníti meg, hol a CIA-tól elvárt merevséggel, hol pedig a féltékeny feleség minden aggódó és mérges elemével. Bár Gallagher magyarhangja egyáltalán nem rossz, de Kőszegi Ákos talán túlzottan is adta magát erre a pozicíóra. Az ő játéka is tele van szigorral és a tipikus "szívem, én sosem csaltalak meg"-beütéssel. Kettősként viszont remekül működnek a jeleneteik.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék