Főoldal

Melissa & Joey: Lepörgött az első tíz rész

Mondanám, hogy még, még, ide vele, septiben! De szerencsére felesleges, hiszen az ABC Family gondoskodott arról, hogy annyit kapjunk belőle, hogy még rá is unjunk. Igaz ennek a 20 résznek a premierje még kicsit odébb, most parányi szünet következik és utána újult erővel - nem mintha rászorulna- folytatódik a móka. De mivel a jövő ezen infók után senkit sem érdekel, így beszéljünk arról, hogy miért lett magabiztosan 2010 legjobb hagyományos sitcomja. És ezt a címet egy újonc szerezte meg (nálam) az Agymenőktől. Most már ugye, hogy mindenkit érdekel mi áll a bravúr mögött?


A recept a világon a legegyszerűbb: Légy természetes, add önmagad. Ennyi! Igen kérem szépen a Melissa & Joey-ban az ég világon nincs semmi különleges, csupán az a sitcom, amit jó nézni, mert minden percében képes arra, hogy megnevettesen. Mindezt négy kamera és egy díszlet lakás falai között, mindössze két szereplővel, cseppnyi románc lehettel - meg két tinédzserrel és egy kisegítő figurával. A széria legnagyobb titka tehát az, hogy egyszerűen épül fel, és teljesen tipikus helyzetekre, teljesen tipikusan reagál amennyire ezt a műfaj keretein belül megteheti. De tudjátok mitől olyan különleges mégis ez a sorozat? Imádják a szereplői, látszik rajtuk, hogy élvezik a szerepüket és ez átjön a nézőnek is, aki nem képes hetente nézni, mert ebből a sorozatból hetente húsz perc nem elég. Egyszerűen több kell belőle, és higgyétek el 2-3-4 részenként nézve kaphattok egy átröhögött fergeteg estét.

Tíz részt kaptunk első körben. De milyen tizet! Aranyapám, ha én azt egyszer elmesélem... Az átlag az tartotta az első két rész színvonalát, amik egyébként elég magasra helyezték a lécet. Összesen két rész volt eddig, amire azt mondom, hogy kicsit gyengébb, de még is bőven 6-os osztályzatot kapna és minimum 65%-ot, hiszen akadtak benne poénok, csak épp kevesebb, mint az átlagban. Ha megkérdeznétek tőlem, hogy újranézném-e a válaszom egyértelműen az, hogy erre ebben a pillanatban óriási esély van, és még szinkronosan is bevállalnám - már ha kap olyan szinkront. A kedvenc részem egyébként a harmadik, amikor a dadus "szerelmes" lesz. De nagyon szerettem a nagypapa látogatását és a nyolcadik részt is, az utolsó kettő pedig egyszerűen csúcs volt. Igazából nehéz lenne kiválasztani csak egyet, mert én személy szerint mindegyiken legalább úgy szórakoztam, mintha az Így jártam anyátokkal első évadait láttam volna, vagy legalább egy közepes Jóbarátok-részt.

Látszik a szereplőin, hogy élvezik. Megvan köztük az összhang, teljesen egy húron pendülnek és ez bizony képes magával ragadni a nézőt. Na meg azért azt is tegyük hozzá, hogy mindkettejüknek kitűnő érzéke van a sitcomok műfajához - ez nagyon fontos kritérium. Melissa Joan Hart és Joey Lawrence fantasztikusan reagálnak a másik játékára, és időnként mintha egymás fölé akarnának licitálni is. Mindkettejüknek megvan a maga "berögződése" a figuránál, de eszméletlenül jól áll nekik a szerep. És tegyük hozzájuk azt is, hogy 2009-ben az ABC Family-n futott a My fake fiance című film, amiben ők ketten alakították a főszerepet. Talán ez a sikerük titka, talán csak szimplán szuper párost alkotnak.

Akkor vegyük át mégegyszer osztály, hogy melyik az utóbbi évek legjobb hagyományos sitcomja és miért? A Melissa & Joey, mert a fantasztikus poénokkal két zseniális sitcom színész játszadozik. Nagyon helyes kisfiam, ülj le szépen. Mit fogtok csinálni ezután ezzel a heti húsz perces szórakozással? Igen, kislányom, te ott hátul! Nézni fogjuk. Nagyon jó válasz, kapsz is érte egy piros pontot. A Melissa & Joey az utóbbi évek egyik legjobb történése, pláne kábel és hagyományos humor formájában. Családok számára, és a hétköznapok elől bújkálóknak ajánlom. Főleg esti nézésre, hiszen nincs is jobb, mint egy hideg sör helyett a téli estéken leülni a Melissa & Joey elé és jókat derülni az átlag embereken és a poénokon. 90%


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék