A Magyarszinkron bemutatkozik

A hangos film létrejöttének köszönhetem a születésemet. Lakner Artúr készítette el az ország első szinkronját 1935-ben. A hangok között volt Ruttkai Éva is.

Hirdetések

A harmincas évek végén egy törvény is szabályozta a működésemet, de a második világháború lezárásáig szüneteltem.
A negyvenes évek végén kezdtem újra feléledni. 1954-ben "költöztem" első lakóhelyemre, a Hüvösvölgyi útra, ahol a rendszerváltás időszakáig laktam. Közben egy "kistestvér" is született a Magyar Televízióban.
A nyolcvanas évek végén elkezdtem szétaprózódni, sok kis stúdióra. Több évnyi küszködés után az ezredfordulón bezárt az első "lakhely" de számos más helyszinen azóta is működöm.
Sokan, sokféle munkával segítik a magyar szinkronok elkészültét. Ennek eredményeként a magyar szinkron a világon szinte egyedülálló módon erős és népszerű az országban!!

One thought on “A Magyarszinkron bemutatkozik

Comments are closed.

Next Post

Amy-nek ítélve

sze nov 19 , 2008
A Gray családot nemrég ismertem meg. Amy, éppen akkor vált el a férjétől, és hat éves kislányával Lauren-nel, édesanyjánál Maxine-nél húzták meg magukat, úgy tűnt csak átmenetileg. Amy felhagyott ügyvédi praxisával, és a városi bíróságon fiatalkorúakkal foglalkozó bíróként folytatta karrierjét. Már az első nap beleütközött asszisztensébe Bruce-ba, aki tapasztalt bírósági munkásként igyekezett kioktatni a kezdő bírót.