A sorozat „gazdái”, a ház irányítói: Rosta Sándor-Kovács Nóra

Két igazi nemes, egyikük vérbeli angol, a másik született amerikai. A mit lehet különbözik bennük, mégis az egymás iránt érzet szeretet sok problémán átlendíti őket.

Megszólaltatóik a hazai szinkron szakma legjobbjai közé tartoznak. Rosta Sándor és Kovács Nóra összeszokott párosként funkcionál a mikrofon előtt, és saját tehetségükkel rengeteget tesznek hozzá a kiváló minőségű sorozat hazai sikeréhez

Hirdetések

Rosta Sándor:

Grantham grófja         Robert, a Crawley család feje (Hugh Bonneville)   

Ő a ház ura, a főnök. Jóságos, megértő, de ha kell szigorú, és néha igazságtalan. Figurája Anglia szerte jelent sok millió embernek követendő példát. A karaktert játszó színészt is sokan azonosítják ezzel a jellemmel, igaz ő hosszú ideje látható hasonló szerepekben.

Rosta Sándor maga a megtestesült grófi elegancia. Megjelenése, sármja tökéletesen illeszkedik a szerepeihez legyen, akár szuperbűnőző, rendőrfőnök vagy éppen gróf.

„Mindig nézem a sorozatot és nagyon tetszik. Sokáig nem ismertem, aztán utána néztem. Több díjat is nyert, nagy sikere van. Még Michelle Obama is elkérte az angoloktól. Nagyon igényes munka. Én elég sok filmet látok, és megmondom őszintén, két percből már könnyen meg tudom állapítani, hogy igényes-e a film, vagy nem.

Az angol kollégát nem ismertem eddig, de amit eddig csinál, az nagyon tetszik. Tipikus arisztokrata ember, és nagyon jól adja vissza ezt a kort. Mindig annyit alakít, amennyit kell. Fontos, hogy ki mennyit ad magából. Egy biccentés is nagyon sokat számít, és ő hozza ezt az eleganciát, amire itt szükség van.

Szeretem ezt a kort, valószínűleg jól érezném magam benne. Hiányozna biztos a tévé, meg az internet, de attól még ellennék. Talán még egy ilyen vezető szerepben is el tudnék lubickolni. De nem fenyeget engem az a veszély, hogy ilyen rangokat viseljek magamon. Mi már más világba születtünk bele.”

 
 

Kovács Nóra

Grantham grófnéja     Cora, Lord Grantham amerikai felesége (Elizabeth McGovern)

Nemcsak a karakter amerikai, de az azt játszó színésznő is. Az elegáns és szép grófné nem mindig ért egyet a merev brit arisztokrácia útmutatásaival, és véleményének, amikor csak lehet igyekszik hangot is adni.

Kovács Nóra évtizedek óta  legszebb színésznők megszólaltatója, amely érthető ha valaki találkozik vele vagy csak a hangját hallja. Grófnéként egyszerre könnyed és elbűvölő, de ha kell egy pillanat alatt szembe száll férjével vagy a nagyhatalmú, befolyásos özvegy grófnéval is.

„Nagyon szeretem ezt a kort, ez a kedvencem. A sorozat is nagyon tetszik. Az amerikai színésznő hallatlanul jó karaktert alakít. Nagyon jól játszik, és láthatóan mindent belead, elég csak azt nézni hogy tartja a fejét. Zseniális szinte minden pillanata. Ránézel, és tudod, hogy kicsit fura. Amikor például mérges, akkor sem kiabál, hanem halkan, visszafogottan beszél, de azért az indulat ott van benne. Úgy érzem rásimultam. De nem azért, mert könnyű. Nem az a szereplő, aki sokakat irányít, de ahogy megyünk előre a történetben, azért érződik rajta a felelősség.

Hirdetések

Amikor ide jövök szinkronizálni igazából nem a készülődés más, hanem a lelkiállapot. Imádom ezt a munkát, és nyilván máshogy állítom rá az agyam egy ilyen kosztümös sorozatra, mint adott esetben egy modern, vagány, nagyszájú nőre.

Igen, abszolút követem a történet alakulását, mert még én sem tudom, hogy pontosan mi is történik sokszor. A sztori is fontos, meg magamat is jó visszahallgatni, így fejlődik egy színész.”

 

 

Next Post

A sorozat szinkronrendezője: Kiss Virág

sze aug 14 , 2013
<p><img class="hopeimage" src="/pics/szinkron/hu/54387.jpg" border="0" width="175" height="136" align="left" />Ő a sorozat szinkronrendezője. Számos filmben, sorozatban hallhatjuk a hangját, évek óta dolgozik csatorna hangként is  A legfiatalabb testvér megszólalása mellett az ő érdemes a kimunkált, alapos szinkron is.</p>