Zsigmond Tamara – Kate Manfredi

Nagyjából húszévnyi szinkrontapasztalat van a háta mögött, de ő maga még nincs harminc esztendős. Kedves, csicsergő hangját filmek és sorozatok tucatjaiban hallhattuk már. Az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó munkája a Rém rendes család Kelly Bundy-jának magyar megformálása volt.

Hirdetések

Ám Kate Manfredi-ként egy teljesen más karakter megformálásán dolgozik.

– Mivel Kate a negyedik sorozat vége felé bukkan csak fel, így egyelőre nem volt sok időm, hogy megszokjuk egymást – meséli.

– Az ausztrál színésznő által megformált figura nagyon határozott, céltudatos lány. Mennyire hasonlít rád?

– Én is szeretek a magam ura lenni. Van egy 12 éves fiam, akit mindennél jobban szeretek, és életem nagyrészét az ő nevelése tölti ki.

– Gondolom, akkor szimpatikus az a hozzáállás, ahogy Kate kezeli az életében felmerülő problémákat?

– Igen, bár színészként én nem kategorizálom be a feladataimat ilyen pontosan, mint ahogy ő teszi.

– Az utolsó epizódok egyikében Kate komoly elhatározásra jut, amikor hajlandó sztriptízt bemutatni, csakhogy elnyerje imádottja kegyeit.

– Emlékszem, az egy nagyon jó hangulatú jelenet volt. Én is hajlandó lennék sok mindenre a nagy ő kegyeinek elnyerésért, bár talán ennyire messzire azért nem mennék el. Egyébként nekem is tetszik a környezet, amelyben a sorozat játszódik. Sajnos szőrallergiám miatt – amit a fiam is örökölt – nem tarthatunk állatokat. Bár így is van két teknősbékánk, akik életét rendszeresen nyomon szoktuk követni.

– Van-e olyan munkád, amire szívesen emlékszel vissza?

– Igen a már említett Kelly Bundy figurája nagy élmény volt, de nemrég készültünk el a Star Wars sorozat legújabb epizódjának szinkronjával, amelyben én a királynő hangját adom. Mivel nagy rajongója vagyok az eposznak ezért megtiszteltetés volt három részben is munkát vállalni.

– Lehet-e tudni valamit a történetről?

– Persze, én már tudom, hogy záródik a saga, de nem árulhatom el, így legyen ez mindenkinek meglepetés.

Emellett persze nagyon szerettem a Dawson és a haverok szinkronizálását is. Hosszú és jó hangulatú munka volt, aminek a végén mindenki sajnálta, hogy nem lesz többet ebben a sorozatban feladatunk.

– Láthatunk a Nevesincs színház tagjaként az ország különböző pontjain fellépni.

– Igen, de mostanra befejeztem ezt a fajta színjátszást. Jó volt szinte lelkesedésből terjeszteni a kultúrát, de egy idő után már nem tudtam összeegyeztetni a szinkronmunkáimmal, így kénytelen voltam azt feladni.

Úgy érzem ma sokkal fontosabb, hogy a fiam boldogan nőjön fel, minthogy színpadon szerepeljek.

Hirdetések

– Színészként nem lesz-e probléma, hogy csak a szinkronban mutathatod meg, hogy mit tudsz?

– Nem mert a szakma ezen része is sok örömet ad nekem, és a családomnak is. Például anyukám a kezdetek óta gyűjti a filmjeimet, így van már egy tisztességes „enciklopédiája” arról, hogy az elmúlt évtizedekben mennyi mindenben vettem részt. A fiam is örül, ha hallja a hangomat, és „szigorú” kritikusként meg is mondja a véleményét. Ami persze többnyire pozitív, és ez nekem mindennél többet jelent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Haás Vander Péter - Alex Ryan

pén nov 28 , 2008
Magas fiatalember érkezik a stúdió elé. Kölcsönösen bemutatkozunk egymásnak, majd egy kis türelmet kér, mert valamit el kell intéznie. Amíg elszalad, egy pillanatra úgy érzem magam, mintha Gungellanban Alexxel futottam volna össze. Nem is a külső hasonlóság miatt, hanem azért, mert már egy-két perc után is érződik rajta az Alex-esség. No, nem a nőcsábász, hanem az-az oldala, akiben minden nő megbízhat, a férfiak bátran a barátjuknak tekinthetik, mert nem fog senkit átverni.