Zita írta:

Először is nagyon jó ötletnek tartom a Magyar Szinkron Nap kezdeményezést; mert sajnos ma a szinkronszakma nincs megfelelően elismerve Mo.-n.  

Én nagyon tisztelem azokat a művészeket, akik megajándékoznak bennünket a szinkron csodájával, a hangjukkal, a szép magyar beszéddel és persze azzal is, hogy nélkülük nem értenénk, hogy miről szólna egy film.  

Nekem első gondolatként rögtön az ugrott be, hogy ezt a napot valamilyen kivételes nagy művészhez kellene kapcsolni; olyanhoz, aki NAGYOT alkotott a szinkronszakmában.   Nehéz eldönteni, hogy ki lenne az, hiszen nagyon sokan vannak...   Én mindenképpen olyan szinkronizáló művészekhez kötném ezt a napot (vagy napokat), akik már nem élnek, de életükben nagyon szép és elismerésre méltó ÉLETMŰVET hagytak ránk.  

Ezért nekem a következő ötletem támadt. Minden évben lehetne egy-egy hónap a szinkron hónapja és így 12 éven keresztül mindíg más hónap kerülne sorra. Az adott hónapban született, de már meghalt színészekről így méltóan meg lehetne emlékezni, ezen kívül a mostani szinkronizáló színészek csatlakozásával méltóképpen meg lehetne ünnepelni a szinkront beszélgetésekkel, filmvetítéssel, stb.  

A lényeg, hogy nem szinkron-nap lenne, hanem szinkron-hónap, annál is inkább, mert egy nap kevés is lenne mindenre; de egy hónap alatt tényleg sok mindent lehetne csinálni, beleértve a programokat is, stb.   Így nem lennének elfelejtve végleg a már meghalt NAGY MŰVÉSZEK sem!