A forradalmi szinkron

Az 1956-os ősz Vas János szinkronrendező szerint maradandó élmény lett mindenkinek: „ Még lőttek, amikor utasítás érkezett a pártközpontból, hogy indítsunk egy vígjátékot, amilyen hamar lehet!
Elő is került egy minden feltételnek megfelelő alkotás, amelynek A 04 asszonyai volt a címe. Az olasz mozi, római telefonközpontos kisasszonyokról szólt. Gyorsan kiosztottam a szerepeket, aztán este a kijárási tilalom alatt összeszedtük a stábot, és a színészeket.

Egy teherautóval vagy autóbusszal – mikor mi volt – éjszakánként igyekeztünk dolgozni. Hajnalonként, a bejövetelhez hasonlóan, még a kijárási tilalom vége előtt, igyekeztünk mindenkit biztonságosan hazajuttatni. Az első néhány tekercs után Ferrari Violetta, aki a főszereplő hangja volt, úgy gondolta inkább külföldön folytatja tovább a pályafutását.

Ezért a filmet elölről kellett kezdenünk. Utána Molnár Tibor ment el, majd Pataki Jenő „lépett ki” a produkcióból…. Legalább négyszer vagy ötször kellett a filmet elölről kezdeni, mert valaki mindig menetközben disszidált. Végül is csak március végére készültünk el a munkával.”

Szinkronika alapján